Jump to content

punomoć pacijenta drugoj osobi


anonimno

Preporučene objave

Izjava liječnika gerijatrijskog odjela u slučaju utvrđivanja ništavnosti ugovora : Pravilo je da se predhodno davanju punomoći pacjenta članu obitelji ili nekom drugom zatraži naše dopuštenje, pa mi izdajemo potvrdnicu da je to moguće, te se temeljem iste može ići k javnom bilježniku. Ta obveza izdavanja potvrdnice je oduvijek, te ravnatelj ne dozvoljava davanje punomoći bez znanja liječnika i nalaza psihijatra. Moje pitanje je : Da li spomenuto pravilo postoji kao zakonska obaveza ili je to samo "rastezljiv" pojam ? Što se dešava s ugovorom koji je sklopljen bez te potvrdnice i nalaza psihijatra ? Da li je to osnov za utvrđivanje ništavnosti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Ma za taj poslijednji slučaj znam da se radilo o oporuci oca moje prijateljice kojom je on svoju imovinu ostavio svojoj ljubavnici i da stvar bude ljepša oporuka je bila pravovaljana i ovjerena kod bilježnika!No,kako je prijateljičin otac bio alkoholičar(ne znam je li bilo uopće papira i dokaza tomu),kad je umro,moja je prijateljica uzela dobrog odvjetnika izjavila na sudu(uz svjedoke) da je bio pijandura,pobila oporuku i gotovo!!!Kod psihijatrijskih slučajeva bilo koje vrste,a i kod gerijatrijskih potrebno je svakako vještačenje i liječnička dokumentacija jer se takve stvari bez toga i uz dobrog odvjetnika vrlo lako pobijaju!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija