Jump to content

nije mi jasno kako neki placaju uzdrzavanje za djecu vise, a neki manje po djetetu


anonimno

Preporučene objave

Molim nekoga, strucnog po mogucnosti da mi pojasni i odgovori na pitanje o uzdrzavanju za djecu ( alimentaciji),

 

Uskoro cu se rastati, a supruga i ja se nismo dogovorili koliko bi trebao placati uzdrzavanje .Imam jedno dijete, 7 godina, ide u skolu.

Primanja su mi iznad prosijeka u Hrvatskoj, oko 7000 kn/mj. Nemam uzdrzavanih clanova, zivim sa svojom majkom koja ima mirovinu. Bivsa je isto zaposlena, ali zivi kao podstanar sa djetetom, ali ima primanja oko 5000 kn/mj. Citao sam forume o uzdrzavanju ( alimentaciji) pa me zanima kako neki sa 4000 kn/mj placaju 1500 kn/mj za jedno dijete, a neki sa 7000 kn/mj placaju po 2000kn/mj za dvoje djece. Nalazim se u neizvjesnosti jer se nisam dogovorio sa bivsom ( ostavio sam to da sud odredi) , a rastava mi je za koji dan.

Koliko bi mogao dobiti uzdrzavanja za skolsko dijete koje zivi kao podstanar s majkom, a imam gore navedena primanja ( 7000kn/mj), ali niti njezina nisu za zanemariti ( 5000 kn/mj).

Da li su za uzdrzavanje djeteta bitna samo moja primanja ili i njezina ??????!!! Ona je prilozila sve svoje troskove, podstanarinu, rezije, izvanskolske aktivnosti, doslovno SVE . Bojimse da hoce da me oguli do gole koze.

Da li netko zna odgovor na ovo pitanje ?!

 

POMAGAJTE MOLIM VAS ! ! !

 

Hvala na odgovoru. OCAJAN TATA !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

GDJE JE TU PRAVDA?

Zasto neki placaju vise, a neki manje po djetetu to je stvarno jako dobro pitanje.

 

Ja bih volio isto znati odgovor na to pitanje.

 

I na jos i ovo : Zasto kad je jedno dijete, iznos nije upola manji od iznosa za dvoje djece vec u pravilu je to odprilike 2/3 tog iznosa. Zar je jedno dijete skuplje od dvju ? Ja placam alimentaciju za jedno dijete, skolsko, 1800 kn/mj, a moj prijatelj 1500 kn/mj za isto tako skolsko dijete, a imamo skoro ista primanja. Stvarno mi nije jasno kako se to odredjuje.

Da ne kazem da nam bivse supruge isto rade, dakle zaposlene su.

 

U cemu je kvaka??????

 

 

da li netko zna?!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probajte izračunati sami i to ovako. Predpostavite da niste razvedeni. Onda zbrojite primanja, svoja i od supruge. Onda uzmite rashode, sve što se tijekom mjeseca troši na vaše dijete, vašu suprugu i vas. Sad to lijepo zbrojite. E sad usporedite te dvije cifre pa će vam biti puno jasnije. Vjerojatno će ova druga biti veća pa ćete se morati vratiti u proračunu na stavku rashoda da bi ju smanjili. E sad je VAŠA odluka da li ćete smanjiti dio novca koji je namjenjen za dijete u bilo koju svrhu ili ćete smanjiti stavku za potrebe supruge ili možda stavku za vaše potrebe. Kad te dvije cifre uravnotežite i podjelite sami odlućite što vašem djetetu treba, tj koliko novca dati. Blago rečeno sve računate kao i da niste razvedeni nego samo fizički odvojeni. A možete se i beskonačno dugo vući po sudovima, gomilati mržnju i nezadovoljstvo i lijepo živjeti s njima u dugotrjnoj zajednici. Uvjek odlučujete vi sami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da sam otvorio zanimljivu temu i da ima jos ocajnika kao sto sam ja.

Bivsa je zvala da dodjem kod njenog odvjetnika da se dogovorimo, no ja nisam htio, jer sam se bojao da me ne prevari njezin odvjetnik,pa sam rekao da ce to sud odrediti ( rociste mi je krajem 6. mj.).

Sad me je strah da me nece i sud oderati.

 

Kako je moguce gospodine, vi koji placate alimentaciju 4000 kn/mj, da je to toliko. Ma ne mogu vjerovati !!!!!

Imate velika primanja ili supruga ne radi ?!

Sto mogu ja ocekivati onda? Da li da se oprostim od 2500 kn/mj. Pa to je stvarno nepravedno, mislim supruga ipak radi i ima solidna primanja.

 

Ocajnik

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjerujte mene gule na sve strane ali sam sada odlučio tražit smanjenje iz razloga što su mi pukli neku ovrhu (jer njoj nije bilo dosta) pa su bez provjere mog trenutnog stanja odredili tako.

Samo su mi provjerili plaću a ne dali imam više djece, i sada se ustvari borim za drugo dvoje djece koja imaju ista prava kao i prvo dijete. Po tome ispada da je to 100% moje plaće samo na djecu, a gdje su moji izdaci..

Ma to vam je užas.

Borite se.,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e draga gospodjo, ne valja vam matematika...

ukljucili ste suprugu u priču kao da I ONA treba dobiti novac za uzdržavanje. gospodja radi i nema prava na bilo kakve novce. sud ce procijeniti potrebe djeteta i podijeliti na oba roditelja..nesto vise na onok tko nije sa djetetom

no, obvezno dostavite SVE vase obveze...ako ste podstanar, ako uzdrzavate roditelje (to se uracunava jer po zakonu morate voditi brigu kako o djetetu tako i roditeljima ako nemaju sredstava), takodjer i vasa bivsa supruga bi morala dostaviti potvrdu SA POREZNE uprave (to se samo računa!!!) o primanjima...dakle nista rekla-kazala se NE računa..samo čvrsti dokazi...pustite ove gore puste matematike...to je nka feministkinja kojoj nije nikad dosta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam žena!Moram to naglasiti!Ali isto tako vam moram,nažalost,reći da će vas sud zaista oguliti do gole kože!U najboljem slučaju opalit će vas za 20% primanja,a u najgorem 30%!To ovisi o sudcu kod kojega je predmet došao i o tome imate li dobrog odvjetnika ili ne!Da,oni bi trebali izračunati potrebe djeteta na temelju svih primanja majke i oca,ali u principu gledaju da muškarca ogule maksimalno moguće,pa čak i one sa nikakvim primanjima!Ne želim vas strašiti i dao Bog da griješim,ali ovo vam govorim iz iskustva u vlastitoj obitelji!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Supruga ima solidna primanja, no navela je da zivi kao podstanar s malodobnim djetetom, nabavila je izjavu stanodavca, ovjerenu kod javnog biljeznika, prilozila sve troskove rezija u zadnja tri mjeseca, svoje putne troskove ( jer putuje na posao ), sve sto je do sada platila za dijete. Prilozila je svoj odrezak od place, i sve iz porezne uprave sto je trebala, pa cak i jedan moj za koji nisam niti znao da ga je zadrzala i to sve lijepo prilozila odgovoru na tuzbu koju je moj odvjetnik podigao u moje ime za rastavu braka. Slozila se sa svim tockama osim sa predlozenim iznosom za uzdrzavanje za dijete, sto sam ja predlozio da to bude 800 kn/mj ( polovica od 1600 kn/mj za skolsko dijete) sto sam joj i uplacivao sve do sada.Inace ne zivimo vec godinu dana zajedno i nemamo nikakvu komunikaciju osim u vezi djeteta. Imam osjecaj da me ne moze ocima vidjeti, a sada i da me hoce oguliti do kostiju jer nisam htio da dodjem kod njezine odvetnice da dogovorimo i taj iznos za uzdrzavanje. Moj odvjetnik mi je rekao da to ide po pola, te potrebe djeteta od 1600 kn.

Sto je tu tocno ne znam vise ni sam, ali mi se cini da cu placati puno vise od tih 800 kn/mj bez obzira na njezinu placu. Cini mi se da je ispala pozitivka time sto je sve to prilozila. Stanodavac ju nije prijavio, pa je sada tek nabavila izjavu da placa podstanarinu, kad sam ja rekao da to ne mogu priznati kao trosak koji ima, jer nema potvrde o tome.

 

 

Ja zivim s majkom u njezinom stanu koji sam

renovirao u potpunosti. Majka mi je u mirovini ( 2500 kn/mj) i ne uzdrzavam nikoga trenutno i nemam nikakvih opterecenja na placi osim nekih malih kredita i u malim iznosima.

 

Pozdrav

 

Strasno me ubija ta neizvjesnost, jer ne znam na cemu sam.Imam planova, ali ne mogu se maknuti s mjesta jer ne znam kako cu financijski stajati.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozda se moze racunati i ovako :

 

7+5=12, ako se uzme da da svatko od njih ima priblizne potrebe, u prosijeku 4, tada otac i majka dijele 4000 potreba za dijete, a kad se to podijeli tako da roditelj koji ne zivi s djetetom daje novcano vise , onda opet dolazimo do toga da se iznos uzdrzavanja krece od 2500 do 3000 kn/mj.

 

Ne znam kako bi pravilnije bilo?

Ovdje u troskove majke ulazi podstanarstvo koje je zbog djeteta vece, jer joj treba veci prostor nego da je sama, a i rezije su vece jer ih je dvije i sve tako kad seuzme u obzir za potrebe za dijete mislim da gospodin nece najbolje proci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa privremeno odite u podstanare..bar prividno..imate valjda priatelja koji ce to napisati. ako ona igra prljavo igrajte i vi.

niste duzni placati njene putne troskove. mora vam biti jasno da NISTA za nju niste duzni placati...samo troskove za uzdrzavanje djeteta. ne bojte se..necete platiti vise od 1000 kn..samo uzmite dobrog odvjetnika. javite kak ste prosli

p.s.

da li je ona doista podstanar ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne valja vam matematika...stalno ukljucujete majku. ona nije predmet uzdržavanja i ne moze biti..zaposlena je i ima svoja primanja. gledaju se samo potrebe djeteta. gospodin nece platiti vise od prosjecnih 20-25% na neto placu..maksimalno 30%..iako mislim da ne. gospodine, ne bojte se..po zakonu se 50% moze uzeti samo kao ovrha ako ne budete placali uzdrzavanje i to dok se ne namire zaostaci. no, kako vi to uredno placate, nema razloga da to tako ne bude. svakako napomenite svom odvjetniku da sudu napomene da do sada uredno izvrsavate svoje obveze i to ce vam biti olakotna okolnost na sudu.

drzite se...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hej čovječe pa to je tvoje dijete! Kako te nije sram izbjegavati obavezu? Hoćeš li jednog dana moći djetetu pogledati u oči i reči čuj ja ti imam dobra primanja al za tebe ne dam više od 800 kn mjesečno? Užas, užas! Pa znaš li koliko dijete "košta" mjesečno? Ili bi ti samo da sračunaš koliko jede, pa da daš pola od toga? 5.000,00 kn uz podstanarstvo je ništa! Naravno, nisi ti kriv za to što ti žena nema riješeno stambeno pitanje, al kriv si što svom djetetu ne želiš priuštiti više od "nužnog zla". Sramota.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da supruga i kcerkica zive kao podstanari, ali njezin stanodavac ju nije prijavio, pa nije imala dokaz da je zaista podstanar, a moj odvjetnik je napisao dopis da nema tog dokaza, pa da se ti troskovi ne mogu uzeti u obzir.

 

E onda se ona raspalila i donijela izjavu stanodavca koliko placa i gdje stanuje i ovjerila to kod javnog biljeznika + sve troskove rezija osim telefonskog racuna, jer je stanodavac naveo da placa i sve rezije, kliko trosi na putovanje do posla i za hranu, za sve.

 

Bojim se da ce to imati veliki utjecaj, jer ispada da je ona u nepovoljnijem materijalnom polozaju iako radi, jer savi ti troskovi su troskovi zivota njezini i od nase djevojcice, mislim stan i rezije.

 

Moram priznati da nemam s njom problema oko vidjanja djeteta, a da trazim skrbnistvo znam da nemam sansi da to ostvarim pored nje, jer je izuzetno cijenjena u sredini u kojoj radi i ima utjecajne prijatelje na kljucnim mjestima, ali k tome

poznaje podrucje pedagogije i ima strpljenja s djecom. ( barem nemam problema st se tice vidjanja djeteta).

 

Strahujem jer kad ju vidim, i onako slucajno, izgleda smireno i nasmijano i cini mi se da vec kao da zna ishod situacije ili mi se samo tako cini. Ne znam vise ni gdje sam ni sto sam ni tko sam, ali ova neizvjesnost me ubija, a mislim da ce me ipak uspjeti oguliti.

 

Samo jedno pitanje za gospodina koji placa 4300 kln uzdrzavanja za jedno dijete:

Na temelju cega Vam je dosudjena tolika svota, kad svi pricaju o nekih 1000 kn ili nesto vise ?!

 

Molim vas odgovorite mi, jer od ovih problema ne mogu spavati.

 

Hvala!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa naravno da je u nepovoljnijem materijalnom položaju kad ima manju plaću i plaća podstanarstvo. Pa gdje si ti s pameću i moralom?

 

 

Ok, da ti živiš kao podstanar, to plaćaš cca 2.000,00 kn mjesečno + režije (cca 1.000,00), i dijete živi s tobom, koliko bi ti tražio od žene koja zarađuje 7.000,00, ima riješeno stambeno pitanje i slobodna je ko ptičica? Nemoj mi samo reči da bi ti (djetetu) bilo dosta 800,00, i da ti ne bi bilo krivo što se ti moraš odricati svega da dijete jednom mjesečno odvedeš u kino i kupiš mu kokice, dok ženica vikendom hodi na more, izlazi s društvom, stvara novu obitelj i kaj ja znam kaj sve ne.

 

Stari, ti si OTAC tom djetetu, i trebalo bi ti biti stalo da djetetu u životu ništa ne fali. Nisi prestao biti otac zato što se razvodite. A to očito hrvatskom muškarcu nije jasno. Samo nek me nakon razvoda što manje košta, to je jedini cilj. FUJ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno se toga napisalo od kad sam citao pocetno pitanje. Ja sam onaj s racunicom ali sam muskog roda. Pisao sam o pravicno-moralnoj podjeli novca zato sto sam ja bio sudionik slicne situacije, bio sam dijete rastavljenih roditelja, pa sam pozelio gospodinu skrenuti paznju na to da djeca na kraju konca ipak odrastu i postanu zreli ljudi. Nece sigurno zaboraviti vase postupke,ponasanje niti novac koji ste za njih davali, bez obzira da li je jedno, dvoje ili vise djece. E sad, od vasih danasnjih postupaka zavisit ce kako ce to vase dijete gledati vas za 15 godina. Nedajte se oguliti, kako neki govore, ali nemojte niti zakinuti dijete, ipak je ono vas potomak i mozda cete bas vi ovisiti o njemu kad postanete stari i nemocni. Pokusajte otvoriti stednu knjizicu na svoje ime a dijete opunomocite, na nju stavljajte onoliko novca koliko mozete, ali redovito po mogucnosti. To ce se jako svidjeti djetetu a i bivsa ce vidjeti da se brinete za njegovu buducnost. Kad malo poraste trebace mu za razne potrebe, maturalni, nove role, skij ili nesto slicno.

Sretno, ali nikad nemojte zaboraviti da je to djete vase i da vas sigurno voli. Zelim vam da budete mudri poput mog oca koji je postupao srcem prema meni a sve u dobroj suradnji s drugom suprugo i njihovom kceri koju postujem kao osobu a volim kao rodenu sestru. I sestra i ja smo sad odrasle osobe i imamo svoju djecu.

Pamet u glavu i sretno.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa i jeste stvar u tome da se ona nije izjasnila sa nikakvim iznosom, jer sam se ja bojao da me nece prevariti njezina odvjetnica i nisam pristao na to, vec sam rekao da sce to sud odrediti.

 

Nije se slozila sa iznosom 800 kn/mj ali nije niti navela s kojim iznosom bi se slozila.

 

Da je barem navela nesto, pa bi se nasao u nekoj sredini, ali ona nije bas nista specificirala, a bojim se da ce me sud stvarno oguliti s obzirom na njezinu materijalni ststus. Mislim da bi bilko nepravedno da mi uzmu vise od 1400 kn/mj.

 

Imam drugu zenu, s kojom bih se vjencao, ali ona ima 3 puta manja primanja od bivse supruge.

Pa moram i ja zivjeti nekako valjda .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dodijeljeno mi je davno 35%. U međuvremenu sam se oženio i dobio dvoje djece, međutim sud nije kod ponovnog supruginog zahtjeva ništa provjerio i ponovno dodijelio 35%. Sad se ja žalim i očekujem smanjenje jer su nastupili novi uvjeti i kod mene a bogami i kod bivše supruge.

ona tada nije imala neka primanja a sada je već bolje, a ja sam sada dobio veću plaću naravno vidljivo ali imam i više djece na uzdržavanje...

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, vi muškarci bi nakon rastave najradije zaboravili da imate djecu, i počeli novi život., a bivša nek se brine za djecu. Znaš, tebe treba oderati, čisto iz edukativnih razloga. Zato što ti je dijete dijete za čitav život, a ne dok ljubav traje. I nadam se da će te oderati. Jer previše je takvih poput tebe koji bi živili novi život i zaboravili da su u starom pravili djecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A nema li i taj čovjek pravo na sreću u životu, nema li on pravo osnovati obitelj sa ženom koju voli i s kojom će brak možda i uspijeti? Nigdje nije spomenuo da misli svoje dijete zakinuti za nešto, samo želi da i on dobije priliku da nastavi svoj život,a ne da ga sud prisili da služi kao izvor prihoda bivšoj. Uostalom, ako želi imati još djece u životu, treba li ga kazniti zato što to neće biti s bivšom nego nekom drugom? A sa onom bi bilo u redu imati još 10! Da li treba osuđivati čovjeka zato što razmišlja o budućnosti i ukoliko poželi imati još djece, što razmišlja i o njihovoj egzistenciji! Bivše žene nisu uvijek žrtve i ne rađaju djecu koja bi imala više prava ili bila u bilo čijim očima vrijednija od djece iz drugog, trećeg ili osmog braka! Najlakše je kazniti čovjeka zbog krivih izbora u životu, ne činimo li ih svi? Zar je uvijek samo jedna strana kriva kad brak ne uspije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SAMO OVO: BAS STE IGNORANTNI!!!!!!!!

 

 

je napisao:

Da, vi muškarci bi nakon rastave najradije zaboravili da imate djecu, i počeli novi život., a bivša nek se brine za djecu. Znaš, tebe treba oderati, čisto iz edukativnih razloga. Zato što ti je dijete dijete za čitav život, a ne dok ljubav traje. I nadam se da će te oderati. Jer previše je takvih poput tebe koji bi živili novi život i zaboravili da su u starom pravili djecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Htio ili ne, gospodin ce si ipak morati napisati na papir sve sto treba. Morat ce se dogovoriti sa bivsom suprugom oko svih davanja. Mozda bi bilo dobro da na tom papiru-prijedlogu napise sadasnje stanje i mogucnost da se vrse promjene obzirom na financijske mogucnosti koje se stalno mijenjaju. Susreta s odvjetnicom bivse se ne mora bojati, jos ni jedna nije ugrizla suprotnu stranu, pa nece ni njega. A sve ostalo se moze dogovoriti samo ako on to hoce. Ali nekako bas i ne pokazuje volju za suradnju i dogovor. Nemojte misliti gospodine da ce vas problem rijesiti netko drugi, moracete se ipak potruditi vi. Ako nemate financijske mogucnosti za odvjetnika moracete ici sami i u CZS i na sud, pa skupite hrabrosti i krenite.

Ne obracajte paznju na postove u kojima vas napadaju s bilo koje strane, ljudi su svakakvi i znaju svasta pricati, pisati.

Cim krenete bit ce vam lakse, samo hrabro naprijed, korak po korak, bez straha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se na varam, ja sam vec spomenuo da sam pred rocistem za rastavu braka, tj.prosao sam sve sto treba u CZSR i sad sam gotovo pred gotovim cinom. Rociste mi je uskoro, za koji dan.

Ma imam ja odvjetnika, ali svejedno se bojim da ce me oguliti da kostiju, zbog visine primanja i zato jer je ona prilozila sve papire.

Imam pravo na novi zivot i srecu. Zelio sam se i pomiriti iako sam podnio zahtjev za razvod, ali bivsa mi nije htjela oprostiti nevjeru, a da bude stvar jos gora ova druga je ostala u drugom stanju, a rekla je da koristi kontracepciju i sada cu se morati s njom vjencati. Ako me bivsa oguli onda ne znam kako cu zivjeti s ovom drugom zenom kad ona ima primanja 1500 kn/mj.

Nadam se samo da me bivsa nece vuci po sudovima, pa da mi sada ne potpise rastavu zbog tob uzdrzavanja, samo da napakosti toj drugoj zeni i meni. Ma ziva katastrofa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po ovome svemu sto si napisao, do sada, mogu zakljuciti :

 

1. Imao si zenu sa dobrim primanjima

2 To je zena koja cijeni sebe i ima svoje JA

3. Varao si ju u braku, pa ti to nije oprostila

( da li bi to njoj poprostio ?)

4. Zena ima strpljenja s djecom i dobra je majka

5. Ima utjecajne prijatelje i sama je cijenjena

6. Nije mi jasno sto si ti trazio ili sto hoces ti od

jedne zene ?!

 

Covjece, al si ti zaglibio NEVJEROJATNO!!!!!?

Nadam se samo da je morala biti jako, jako ruzna, jer ove karakteristike su za ocjenu ODLICAN.Ili nesto nije s tobom u redu ???

Ja takvu zenu ne bih nikada napustio!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brate mili, imaš dvije ruke, zdrav si, kad tako siješ djecu naokolo, a ti radi dodatno. I ne, nemaš pravo na sreću na uštrb sreće već postojećeg djeteta. Kaj je, ti bi sad zaboravio na to dijete, kao, pogriješio sam, al idem dalje, sve ispočetka?

 

TREBA TE ODERATI. PONAVLJAM, IZ EDUKATIVNIH RAZLOGA. EDUKATIVNIH ZA TEBE, I SVE OSTALE MAMLAZE KOJI SIJU DJECU GDJE STIGNU, NE BRINUĆI SE ŠTO ĆE TA DJECA JESTI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma možda to i nije pravi slučaj. Možda nas naivce koji tako zdušno pokušavamo pomoći netko kome je dosadno vuće za nos. Cijeli "slučaj" izgleda kao pokušaj pisanja scenarija, Jadan ja, ona će me ...., što ću sad, itd...Uopće ne izgleda moguće da jedna odrasla osoba ima tako nježne stavove u pogledu svojih potreba i ponašanja u prošlosti. A k tome se još i "boji", pa to je prije primjereno nekom tinejđeru ili šiparici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada ce svima na ovom forumu biti jasno da sud gleda SAMO činjenice...nema tu emocija. svi ste samo spis koji treba rijesiti. nema se niti vremena, niti volje, niti resursa da se slučajevima pristupi drukčije.

dakle, ponekada su muskarci 'vještice', ponekad su žene 'vještice'. istina je da djeca ispaštaju. no, to je nenormalna situacija i bilo bi dobro..iako su im namjere dobre, da pomirljivi clanovi foruma to shvate. kada se KRENE na sud...to vam je kao da se ide u rat. da nije tako, ne bi se niti islo na sud. Kad ce vam to biti jasno??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

5 % od svih žena i 1 % od svih muškaraca ispunjava dijagnostičke kriterije za granični poremećaj osobnosti (BPD; Borderline personality disorder). Oni NISU SPOSOBNI voljeti svoje bliske osobe…dapače redovito unište život svojim bračnim drugovima i svojoj djeci.

Samo i jedino u tome se krije uzrok sukoba u braku, obiteljskog nasilja, nevjere, razvoda..distorzione kampanje ocrnjivanja koja redovito takve razvode prati,

sindroma otuđenja djeteta od roditelja (PAS) , natezanja oko alimentacije….

Jedino rješenje ZA SVE ….je da kod prvog ozbiljnog bračnog sukoba provesti psihološko testiranje i ako se utvrdi da osoba ima BPD…oduzeti joj sva bračna i roditeljska prava ako ne pristane na dugotrajno liječenje i redovite kontrole.

(sličan zakon postoji u V. Britaniji – "Dangerous and severe personality disorder Act – ali se odnosi na asocijalni poremećaj osobnosti)…

Ukoliko vam ove činjenice zvuče nevjerovatno i nepoznato otiđite na www.bpdcentral.com ili www.411bpd.org ili ukoliko ste liječnik pročitajte opis poremećaja u DSM-IV…ili pročitajte knjigu "Prestanite hodati po ljuskama jajeta"…

- Jesenski&Turk 2003.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi gospodine,znam da vam je teško!Koliko sam razumjela vi ste vašu suprugu prevarili!To je u ovom slučaju nebitno!Brak se raspao!Da je vrijedio ne bi se raspao!Za raspad braka nikada nije kriva samo jedna osoba iako su ljudi skloni uvijek optužiti onu osobu koja je zadala završni udarac već rasklimanim odnosima!Ako vas tješi,da je ona vas prevarila i ostavila na sudu bi prošli isto!Dijete njoj,a vas bi opet ogulili do kože jer bi onda ona izmislila nešto drugo da vas ocrni!Govorim vam to iz pouzdanih izvora!

Vidim da se neki ljute na vas,ali ja vas razumijem!Nema ništa gore od neizvjesnosti i iščekivanja!Vama je teško,napravili ste glupost,raspao vam se brak,izgubili ste dijete,a sada vam je još ugrožena egsistencija!A onima što vas napadaju poručujem:"Tko je bez grijeha neka prvi baci kamen!"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Javio se zastitnik grijesnih i jadnih muskaraca koji naprave dijete jednoj zeni, pa i drugoj i da sada palcu svi skupa jer ce placati alimentaciju za SVOJE dijete.

Ma nemoj, pa da je mislio na dijete ne bi se doveo u ovu situaciju u kojoj je sada.

Pa uostalom, nece mu uzeti pola place, vec samo jedan manji dio. Ta zena ima manja primanja od njega, zivi sama s djetetom kao podstanar, a on se lijepo uvalio mamici u stan, umjesto da zivi samostalno, ako ista vrijedi. Gospodine bas ste pateticni! Kako mozete zivjeti s time i sa svojom savjesti???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ljudi....ne budite ovce...rješite se stereotipa i "uobičajenog razuma"....shvatite ulogu graničnog poremećaja u međuljudskim odnosima....znam da je to teško ako niste vidjeli bol u očima nekoga tko ima granični poremećaj....ali pokušajte shvatiti.....

 

Molim vas da ne ponavljate pogrešne fraze poput " za uspjeh ili neuspjeh u braku je potrebno dvoje "

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam muško ohohohohohoho!!!!Imam sladan brak i malo dijete!Kada bih se jednog dana rastajala,a nadam se da neću, toliko sam svjesna da ne mogu tražiti od supruga da mi daje pola svoje plaće i uzdržava i mene i dijete do kraja života!Imam svoj posao,svoje dijete,svoj stan i boli me briga što će on učiniti ili neće!Ako ne da lovu tko ga šiša!Uvijek ću imati dovoljno da se ne potežem po sudu i trošim svoje živce i energiju!Ovo što pojedine žene rade iz osvete radi propalog braka je čista gadost!Pa odlučile su se preuzeti skrbništvo za dijete na sebe(i ja svoje ne bi dala)i logično je da onda moraju i dati više!Onaj tko je izgubio bitku za skrbništvo(a to je u nas u pravilu muškarac)daje koliko može i koliko je pošteno i razumno!I što ako se on ponovno vjenča i ima djecu sa drugom!Imaju li ta djeca pravo na normalan život i što su ona kriva??? I nemojte sad početi s onim frazama:"Tko ostavi ženu ne treba se više niti ženiti!","Kakve se to žene petljaju sa rastavljenima?"i sl...Ni ja ne volim one koje se petljaju u brakove i razaraju ih,ali smatram da rastavljene osobe nakon propalog braka imaju pravo na drugu šansu za sreću i muške i ženske!!!Smatram da je neprestano povlačenje po sudovima odraz nepomirljivosti sa situacijom i osvetoljubivosti pomješane sa mržnjom,a mržnja razori i onog koga mrziš pa naposlijetku i tebe samog!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. ako je to zajednicki stan, onda biste to nakon brakorazvodne parnice dijelili na pola, a to znaci da bist vi morali isplatiti supruga ili on vas, ili to prodati pa novac podijeliti popola. Ako je stan vas onda je to OK, ali kako je suprug zivio s vama mogao bi traziti da mu refundirate ulozeno. Stoga to nemojte pojednostavljivati, jer to su jako kompleksne stvari.

 

2. Otac ne moze, a niti vi nemate na to pravo, da se odrekne uzdrzavanja za dijete jer to nije novac za vas vec za dijete, VASE ZAJEDNICKO, koje ste duzni podjednako uzdrzavati. To je nesto sto nije vase vec djetetovo i nemate se pravo toga odreci.

 

3. Slazem se s vama da rastavljeni imaju pravo na svoj novi zivot, kakav god da ga izaberu, ali oni ne mogu izbrisati svoju proslost, pa nije dijete nacrtano olovkom, pa da ga mozes izbrisati i da ga vise nama. Zaboga, to je zivo bice koje raste, ima svoje potrebe, emocionalne i matreijalne. Stoga gospodin, a i njegova buduca gospodja, koja ga je doslovno upecala na trudnocu, trebaju to prihvatiti da postoji jos jedno zivo bice za koje ce se gospodin morati brinuti, iako ne zivi s njima, a da ce dio sredstava ici na jos jednu stranu i da njih dvoje nece raspolagati tim nivce vec djetetova majka ( kolika god ta svota bude bila).

No koliko vidim taj gospodin kalkulira sada koliko zaradjuje buduca supruga i koliko bivsa, pa koliko ce davati za dijete iz prvog braka,a dolazi i drugo, pa gdje ce u svemu tome biti on.

Do sada je mislio na sebe, pa i sada. Ne misli on na nikoga drugog osim na sebe. Nije ni prva supruga kriva sto ima dobru placu, a njegova nova ima 4 puta manja primanja.Pa to si je sam izabrao, no sve je drgacije dok se ti zabavljas, zabave radi, ali kad pocnes s nekim zivjeti sve postane drugacije. To vec znaju i ptice na grani.

 

On i nova gospodja trebaju to prihvatiti, jer sam si je kriv, nije htio doci kod odvjetnika kad je pozvan, gospodja nije iznela nikakav iznos, a gospodin je i rekao da ce to odrediti sudac.Pa sta sad hoce????!!!! Da mu kaze da ne mora sudjelovati niti s novcicem? Ja ne se ne bih s time slozila, jer covjek si je sam birao, pa sada neka zivi tako kako se u toj situaciji mora. Ne kazem da je u redu da mu gospodja uzme pola place, a vidim da niti nece moci, ali sam nije htio suradjivati, pa sto bi on sad htio od te zene, da nestane netragom ? Koliko vidim rijesio si je stambeno pitanje, a gospodja zivi kao podstanar, a ocito gospodin nije u braku bas bio agilan, s tolikom placom pa nemati nikakav stan???

COVJECE USTA TI GODINE PROLAZE?!

U GLUPIRANJU!!!!!?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga gospodjo kako mozete reci to vi SVOJE dijete ne bi dali. Pa to nije samo vse dijete vec ZAJEDNICKO. Vidite kako je sve relativno, kad se gleda iz drugog kuta, onda stvar ima malo i drugaciji izgled, ponekad moze biti i iskrivljena slika stvarnosti. Ne mozete govoriti o djetetu kao da je samo vase, kad dobro znate da je dijete i suprugovo. Prema tome, nemojte pricato i necemu sto vam nije znanao i bolje je da nije. Ne kazem da vi ne trebate imati svoj stav.

Vasa je velika sreca sto imate svoj posao, ali vjerujte da su troskovi za dijete ponekad i veci kad ste sami, nego kad ste u braku, jer su sada sve obaveze ostele na vama. Cuvanje djeteta vam postane jedna od bitnih stavki kad ste zaposlena samohrana majka, a to ima znatan iznos koji ce odnositi dobar dio vase zarade, pa sve ostalo za zivot neophodno, pa jos i poneka djecje zelja, pa bih vas pitala da li biste se tako pravili pametni i tada. Nemate pojma o tome jer vam se taj problem nije pojavio, ali vjerujte kad postane vruce svatko pocne puhati, otac jer mu je previse davati, a majka jer nije dovoljno. Cesto je slucaj da se ocu teze rastati i od 100 kn vise ne zato sto misli da je to previse ili da ce mu to faliti, vec uvijek misle da sav novac koji daju majka ne trosi kako oni misle da treba, jer ne mogu se pomiriti s cinjenicom da sredstva koja zradjuju ne mogu raspodjeljivati kako hoce. Ne kazem da su svi isti, ali dobar dio njih ima upravo takav zulj. Ne mogu reci ni to da su sve zene bajne, ali ona koja u braku nije radila ( iz nekih razloga, ili je to bila zajednicka odluka supruznika) ima pravo na uzdrzavanje sve dok ne nadje posao, pa kad nadje posao uzdzavanje se smanjuje za iznos uzdzavanja supruge. To je moguce.

Ja sam samohrana majka jednog djeteta i zaposlena sam sa primjerenim primanjima. Pa ako se brinem za dijete emocionalno i materijalno ja ne vidim razlog zast se ne bi brinuo i on, pa to je njegovo dijete isto.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1)stan je samo moj i nije bračna stečevina;

2)vrtić stoji koliko znam 200 kn(Zagreb),moje dijete ne ide pa nisam sigurna;

3)u jedno sam sigurna predškolsko dijete ne potroši 1000 kn mjesečno.

Pa kako onda,zaboga,prežive oni s plaćama od 2000 kn(a takvih ima najviše) i više djece,ako djeca toliko troše????Ispada da ako imaju dvoje djece i oboje takvu plaću daju jednu cijelu samo na djecu!Od čega onda oni žive,plaćaju režije i sve ostalo?To je nemoguće!!!!A da ne pričam o slučajevima kada samo jedan roditelj radi!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I još nešto!Istina dijete je i moje i suprugovo,ali oboje se supružnika ima pravo boriti za njega!Žalosno je to kod rastave braka,ta borba za djecu!No,htjela sam naglasiti da djecu u principu uvijek dobiju majke,a muževi račune za ogromnu alimentaciju koja iznosi više nego što bi potrošili na dijete da živi sa njima!To je po meni nepravedno!!!Pa alimentacija bi trebala po mom biti samo pripomoć roditelja koji je izgubio skrbništvo onom roditelju koji je skrbništvo dobio i preuzeo na sebe!I to u onom iznosu koji je potreban tj.polovica potreba djeteta određenog uzrasta!To je realno!Pustimo sada osvete,smicalice i iznose plaća!Svatko svoju plaću pošteno zarađuje i zašto bi morao davati više nego što djetetu treba!Ne velim da ne bi bilo moralno da da više ako to može i želi,no sud to ne bi trebao silom otimati i određivat više ako osobi koja uzdržava dijete to ne treba jer zarađuje dovoljno!Ponekad se takvim sudskim odlukama ugrožavaju životi druge djece!!!Nisu djeca kriva za grijehe i igre pokvarenih odraslih!A osim toga takvim odlukama se rastavljenog supruga osuđuje na samoću jer tko će ga i pogledati kada čuje da pola plaće daje bivšoj za alimentaciju!Ja se prva nikada ne bih udala za takvoga,a i inače sam imala averziju na rastavljene muškarce!Stoga ovo pišem na osnovu onoga što sam čula od drugih bez vlastitih emocija,osvete ili bilo čega drugoga!Da ne bi netko pomislio....Jer kao što rekoh sa mojim brakom je sve u redu(zasad,nikad ne znaš što ti život donese)!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vasa je sreca sto imate stan ( danas velika rijetkost), ali vecina zena to je stekla u zajednici .

Vrtici vec odavno nisu 200 kn/mj.

U mome gradu koji je malen je 570 kn/mj u drzavnim vrticima, a u privatnim je 8 satno cuvanje djeteta 850 kn/mj.

Pa jos ako imate dvoje djece.

A da li biste se udali za covjeka kojem bivsa supruga daje trecinu ( 3500kn) svoje place????? !!!!!

Ne biste, jer trebalo bi preuzeti brigu o djeci koja nisu vasa. I tako sam ja bez obzira sto imam dosta novaca ipak SAM. Zena me napustila ( mene i djecu ) i rastala se zbog covjeka koji ima svoju bolesnu suprugu i dvoje male djece ( ne zivi s njim).

Isplatio sam joj pola stana ( naravno da sam morao dici kredit za to ). Vidite, ja na svoje dvoje djece potrosim 3/4 svih ukupnih primanja, ako uracunam sve sto im treba i rezije koje placam za nas troje.

I vjerujte mi, niti jedna zena se ne zeli prihvatiti obaveze da podize dvoje manje skolske djece skupa samnom ( iako imamo sveukupni prihod 8500 kn kad djeca dobiju uzdrzavanje). Sve je lijepo, sa svakom zenom, ali kad se spomenu obaveze onda svaka ima neki izgovor da ga izbjegne i nestane.

Vjerujte da su se neki moji prijatelji koji placaju uzdrzavanje, i ostaje im 3000-3500 kn/mj vec ozenili i krenuli u novi zivot. Pa onda ne donosite takav sud jer niste rastavljeni i ne znate sto je biti samohrani roditelj, a niti kakav je zivot samca.To sto ste od nekoga culi, ne znate kakav je zivot takvih ljudi kad se sva svjetla ugase i sva vrata zatvore.

Samohrani roditelj je jako tesko biti, jer morate u vecini vremana djetetu BITI oba roditelja odjednom, a mislim da je zenama to teze, jer djeca pored majke imaju njeznost, ali osjecaj zastite i sigurnosti koju treba pruziti otac nemaju, na zalost.

Ja sam brzo naucio raditi sve zenske poslove : kuhanje, pranje, peglanje, ciscenje kuce, pranje prozora itd.,itd., .Mnoge zene bi se mogle zacrveniti kad mi dodju u kucu . No ne mislim da su majke losi roditelji ( ima i medju njima divnih osoba ) i ne znam zasto svi stalno to pretresaju, a u stvari najvise se radi o uzdrzavanju. I jos samo ovo, roditelj koji ne zivi sa djecom NE PRIPOMAZE, vec MORA I TREBO BI AKTIVNO SUDJELOVATI u odgoju SVOJE djece. To moja supruga na zalost ne cini, sto je meni zao, jer djeca vide da ne zive kao njihovi vrsnjaci i da tu nesto nedostaje. Moja supruga nije dobra majka, rekao bih, ali ne mogu reci da su sve zene lose majke zato sto im bivsi muzevi placaju uzdrzavanje za dijete.

I jos samo ovo : Imate malo dijete, pa jos ne znate sto je skolsko dijete : mjesecna tramvajska ili autobusna karta+skolske knjige+odjeca+obuca ( treba imati vise pari od jednog )+skola stranih jezika+sportske aktivnosti ( za koje isto treba oprema)+svakodnevno 15-20 kn za sendvic ( pecivo ili pizzu) i sok+ sve ostalo redovno sto se trosi kod kuce ( voda, struja, hrana......) pa to jos pomnozite sa 2 i mene ne racunajte jer ja sam jako skroman i ta djeca su mi sve na svijetu. Nije mi tesko odricati se za njih.K tome jos, ne pusim, ne pijem i nemam automobil ako neki misle da trosim na te luksuze.

 

I opet sam sam.

 

Vidite zena koja se veze za muskarca koji placa uzdzavanje za djecu, tj to daje svojoj djeci, a ne bivsm supruzniku ( ne znam zasto svi pricaju da se to daje bivsem supruzniku kad je to za dijete), vjerojatno to zna i ako ga istinski voli i prihvati ga kao takvog,s tim obvezama, onda joj to nece smetati sto to daje svojoj djeci ili djetetu.

 

Moji prijatelji su naisli na takve zene ( ali isto su prezivjele bracni brodolom pa imaju razumijevanja), a to sto ste vi napisali, da se ne bi mogli vezeti za takvog muskarca, to je zato sto niste u takvoj situaciji i ne razumijete sto je to, ili ukazuje na vasu sebicnost.

Sto bi bilo kad biste istinski voljeli takvog muskarca ? Da li biste bili spremni to prihvatiti ?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada sam rekla pripomoć mislila sam financijsku,a ne u odgoju i sl...Svakako da dijete mora imati prisustvo oba roditelja u odgoju!No,ono bitno što sam htjela naglasiti je činjenica da se na sudu određuju alimentacije daleko veće od potreba djeteta!Drugo je što je moralno da roditelj da više ako može!Što kada više ne može?Kada rastavljena osoba nađe drugog partnera,vjenča se i ima djecu više ne može davati toliko!Pa moraju i ta djeca od nečega živjeti!Plaće u Hrvatskoj su slabe to je činjenica!I kada takva osoba zatraži smanjenje alimentacije ne može ju dobiti godinama,ako uopće dobije!Čula sam samo za jedan takav slučaj!Normalno je da rastavljeni ljudi nisu baš poželjni ženici jer opće je poznata stvar da su alimentacije velike pogotovo po novom zakonu!A isto tako se zna da su plaće vrlo male!Pa tko je lud da se veže za osobu koju će morati uzdržavati?To su činjenice,a ne moja sebičnost ili moje mišljenje!I žalosno je da je to tako!Upravo zbog toga sam sve to i napisala!To je po meni nepravda jer se rastavljene ljude osuđuje na samoću!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I još jedna činjenica!Kada se dvoje ljudi raziđu jedan od roditelja sa kojim dijete ne živi je automatski izbačen iz odgoja!Navlačenje djeteta "danas meni,sutra tebi"je po meni gore nego da dijete nema jednog roditelja!Rastava je strašna stvar za dijete!!!I zato bi roditelji trebali pet puta razmisliti kada se odluče razoriti brak!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da slazem se s vama, ali sto covjek da radi kad se netko uporno zeli rastati i ne pokusavsi to spasiti ?

 

Ja sam uvijek govorila da bi to trebala biti zadnja solucija .

 

Nisu rastavljeni ljudi osudjeni na samocu, to je u krivu. Svatko je krojac svoje srece, pa je biti rastavljen njihov vlastiti izbor, a i onoga tko se za njih veze. Kako mozete reci da bi netko uzdrzavao rastavljenu osobu koja radi. To su besmislice. Pa nisu sve rastavljene osobe na minimalcu ili bez posla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte realno!Uzmite u obzir da je minimalna alimentacija 700 kn,ali rijetko tko dobije tako malo!To i nije mala svota novca,barem meni!Plaće u Hrvatskoj su jako male,a troškovi života veliki!Još ako imate nerješeno stambeno pitanje ili želite kupiti automobil pa morate uzeti kredit NEMA ŠANSE ako imate prosječnu hrvatsku plaću!!!Pa od čega ćete živjetiNetko je nedavno izračunao da su troškovi tročlane obitelji oko 6 500 kn(ne sjećam se točno)!Po toj računici ispada da pola Hrvatske gladuje(nedavno je i to bilo objavljeno u Večernjaku)!Nije li to dovoljno dobro objašnjenje za vaše pitanje?Kada se vežeš za nekoga tko ima dijete već postaješ tročlana obitelj i možeš se pozdraviti sa snovima o lijepom životu!I nije to samo moje mišljenje!Nedavno je jedan rastavljeni čovjek upravo na ovakav način to obrazložio u novinama žaleći se da je osuđen na samoću!To me se jako dojmilo i navelo na ovakvo razmišljanje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A što se tiče razaranja braka!Ako ne ide,ne ide!Bolje se i razići nego da djeca gledaju kaos!E,da,upoznala sam jedne ljude!Nešto im se dogodilo i pukla ljubav u braku i dogovorili se oni da radi djece ostanu zajedno u istoj kući i da se ne rastaju!Ponašali su se normalno ko da su u braku,ali su spavali u odvojenim krevetima!Djeca su bila svjesna da se nešto dogodilo,ali bili su sretni što su roditelji skupa(bar su tako mislili!)Nisu imali pojma da roditelji imaju druge partnere!Sada nakon dosta godina su se valjda izdivljali i ponovno normalno žive kao muž i žena!Ionako su sve ove godine bili O.K,kao prijatelji(ludo!!!)!U ovom slučaju je žena bila ta koja je prva našla ljubavnika,a za muža se niti ne zna je li bio sa nekom!Čudna,čudna priča,ali je živa istina!No,kažu nije im žao jer su djeca normalno rasla bez kaosa!!!Trudili su se da to ne osjete koliko god su mogli!To je za mene primjer razuma i bezgranične ljubavi i žrtve zbog djece iako sama vjerojatno ni pod razno takvo što ne bih napravila!Bilo bi mi strašno!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....uf.....koji grozni neistiniti sterotipi...ako ne ide...postoji problem... a to je najčešće poremećaj osobnosti JEDNOG bračnog partnera...skup mehanizama i postupaka koji određuje odnos osobe prema sebi, drugima, kontrolu emocija, i sklonost drugim bolestima....taj problem treba definirat i pokušat riješiti ako se za to ima volje...

 

NIje se dobro razići tako da djeca pripadnu osobi s poremećajem osobnosti....roditelj s graničnim poremećajem je najgori mogući roditelj....SPASITE DJECU NA BILO KOJI NAČIN.....

 

Ljubav ne pukne.....osobe s graničnim poremećajem NISU SPOSOBNE voljeti nikoga ni nikad...one svoju " voljenu" osobu" gledaju crno bijelo...ili kao najdivniju na svijetu ili kao crnog vraga...bez ikakve ljubavi.-..

 

....rijetko...osobe žive "kao u braku" kao dogovorna odgovorna zajednica u interesu djece...najćešće je to nakaradni oblik života zbog nepostojanja i nepoštovanja granica od strane poremećene osobe i stanja u koje je dospio partner poremećene osobe...tzv. OZ ( vidi www.bpd411.org )

 

Osobe s graničnim poremećajem u večini slučajeva prve nađu ljubavnike jer su " prirodno promiskuitetne" - kako se nekad govorilo o karakteristikama graničnog poremećaja...

 

Priča nije čudna...dapače dozlaboga je česta....

 

Nije se izdivljala....samo je prešla u drugu fazu...i napravila "hoover"...ponovo uvukla blisku osobu u vezu...........do iduće prigode.....

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislite?I meni je to palo na pamet!To "do druge prilike"...Ali ima jedan problem!Sada ta gospođa već ima i godina pa je prilika manje!Sada se smirila uz muža kojemu se divim da je mogao svako jutro piti kavu i dijeliti kuću s takvom osobom?!Čovjek ima love,normalan je,a i ona se naoko ne čini loša!Što li joj je došlo ...NE ZNAM???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ocigledno je gospodje uzivala dok je gospodin suprug trpio njezine hirove. Financijski joj pomagao, a vjerojatno i emocionalno da gospodja prileznica dobije sve sto zeli. FUJ!! BLJAK!!

Ja vise s takvom osobom ne bih popila kavu ni pod razno. ne podnosim takve gnusne osobe koje su radi vlastite komocije spremne gaziti sve pred sobom. Kad se supruznici ne postivaju, medjusobno, onda je bolje da niti ne zive zajedno.

A on ??!! Ili ju je obozavao ili je radio isto to ali da nitko ne vidi, pa su si onda isti. Nasli su se u tome.

Vidite pogresno je misljenje da se razlicitosti privlace ( vise to ne vrijedi ni za spolove ). Dvoje ljudi mogu razumjeti jedno drugo, samo ako imaju jako slicne poglede na zivot, zajednicke ciljeve, ali ako toga nema onda niti zajednica ne postoji ili samo prividno postoji ( tek toliko da narod vidi ).

Da, gospodje je sada u godinama, potrosena bakica, a i gospodinu vrijeme prodje, pa sada kada one stvari ne funkcioniraju kao u mladosti, onda sto da se prilagodjavaju nekom drugom . Ovako barem znaju kakav je tko. No stariji muskarci mogu si naci vrlo lijepe i zgodne mladje ljubavnice, pa ce mozda starija gospodja prileznica vjerojatno osjetiti sto je to kad bi netko radije s nekim drugim podijelio dio popodneva nego s onim s kojim zivi. Bog ne naplacuje svaki petak, ali kad naplati onda je to za sve do sada. Pardon, Bog ne kaznjava, on je milostiv, on nagradjuje, ali posteno svakog prema zasluzi.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo mene. Ja sam zacetnik ove teme i vrijeme je da zavrsimo nedoumice. Ispricat cu vam sada svima kako sam prosao (" KATASTROFA")

 

1. Proglasen sam da nisam htio suradjivati.

2. negativac u pravom smislu rijeci, da ne zelim davati za dijete, a mjesecno sam uplacivao 800 kn/mj.

 

3. Bivsa je postigla sto je htjela. Uzdrzavanje za manje skolsko dijete ( 1.r. OS ) iznosi 1800 kn/mj.

 

4. moram isplatiti jos 10000 kn bivsoj kao razliku koju nisam uplacivao zadnjih 10 mjeseci. ( od kad je podignuta tuzba.

 

5. Dijete je kod nje, vidjanja je promijenila na 2 puta mjesecno ( svaki drugi vikend ), jer kao nema dovoljno vremena s djetetom, posto radi i dugo je na poslu.

 

6. Nakon rasprave je lijepo otisla sa odvjetnicom i sucem na kavicu. Nisam ni znao da je s njima u dobrim odnosima ( prijateljskim bih rekao, a sudac nije ozenjen, hm, hm, )

 

I znate jos sto moram platiti njezinu odvjetnicu, jer nisam htio doci da se dogovorimo, vec sam podnio tuzbu na koju je ona morala dati odgovor i platiti 1000 kn i jos izlazak odvjetnice.

 

Dakle sve skupa 12 000 kn odjednom. Odkuda da to izvadim??? Toliku lovu nisam vidio na hrpi.

 

Buduca je poludila i rekla da ce napraviti AB ako to platim i da joj ne pada na pamet pola godine raditi za bivsu suprugu.

 

Ma uzas drustvo !!!!!!!!!!!

 

Imam osjecaj da sam prevaren.

 

Eto toliko od mene i sad vidim da nemanikakve pravde niti pravila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam ona koja vam je rekla da se ne nadate pravdi i da ćete dobiti najmanje 20% ili najviše 30%!Dobili ste između tih mojih predviđanja!Čujte,recite vašoj budućoj(iako joj zamjeram uplitanje u nečiji brak,FUJ!!!)da ne šizi!Trebala je biti svjesna kao i vi u što se upušta!A vama preporučujem(iako ne bih smjela) da se žalite na iznos alimentacije i zaostatke!Imate rok žalbe 15 dana(mislim,provjerite)!Uzmite naravno odvjetnika!Odvjetničke troškove joj platite(čuvajte uplatnicu)!Sve dok se žalba ne riješi presuda nije pravomoćna i ona vas ne može goniti za traženi iznos(onih 10 000 kn zaostataka)!Počnite joj odmah plaćati svaki mjesec alimentaciju 1800kn ili bar koliko možete jer vam može natovariti kaznenu prijavu!Dok se žalba bude rješavala(a to traje!)vama će se roditi drugo dijete i imat ćete argumente da tražite smanjenje!Naravno i vaša bivša supruga se može žaliti da joj je premalo,ali mislim da kada vi budete imali još jedno dijete sud joj neće moći po zakonu dati više samo manje!Može vam se eventualno dogoditi da vam odbiju žalbu i ostave isti iznos,ali ćete bar dobiti na vremenu da skupite lovu za zaostatke!Nisam odvjetnica i sve što napisah je iz iskustva s jednim drugim slučajem pa se konzultirajte sa odvjetnikom!Žalba će vas,ako se odlučite koštati oko 800 kn jer je uračunato još jedno ročište!Toliko da znate!NIJE VAM TO TREBALO!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na savjetu, ali imao sam odvjetnika, no cini mi se da je to sve isto, mislim moj ili njen odvjetnik, sudac. Danas sa sude i vode slucajeve, a na kraju dana vidis ih negdje na rostilju i kavici, u necijem dvoristu s bazenom.

Ne bih odao odakle sam, jer se ne bih dalje kompromitirao, da ne dozivim jos stogod sto mi ne treba.Ovo rociste mi je bilo prvo i jedino nakon sto sam podnio tuzbu za rastavu ( prosle godine u 10.mj).

Mislim da me je htjela kazniti, samo mi nije to htjela reci, pravila se fina. Ima jako utjecajne prijatelje, a odkad ne zivimo skupa mislim da ih ima jos i vise ili ih je u medjuvremenu upoznala, jer cesto vidjam nove ljude ( muske i zenske ) s njom. Za neke nisam ni znao da su joj prijatelji, a svi steri prijatelji se ne zele druziti vise samnom jer mi je buduca neskolovana, na zalost.

A eto, citajuci forume ponadao sam se necem boljem. Bivsa nije okom trepnula kad je presuda donesena, kao da je znala unaprijed sto i kako ce biti. Nije nikada o tome govorila. Mi smo samo komunicirali ako je nesto trebalo za dijete.

Iznos uzdrzavanja nije spominjala, a ja sm joj rekao da ce to odrediti sud, ako ona nije zadovoljna sa 800 kn/mj.

 

Eto to je sve sto imam reci o tome.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako mozete pisati takve gadosti gospodjo.

Da odredjeno mu je da placa za svoje dijete 1800 kn/mj. Pa sdad mu ostaje jos 5200 kn/mj. Toliko ima i njegova bivsa.Sada kad je njemu ostalo 5200 kn/mj to je malo, a dok je ona to imala uz podstanarstvo onda je to bilo OK??????????????

Ma o cemu vi pricate? Voljela bih ja da sada mozemo svi cuti i gospodju, pa davidimo sto ima ona reci. pa taj covjek je gnus kakvog nema.

Prevari zenu cijenjenu u drustvu, ponizi s tko zna s kime i cime ( jer toj nije bilo vazno to sto je on ozenjen i ima dijete dok sama nije ostala trudna), ona ostane u podstanarstvu, a gospodin se lijepo zakvaci majci na grbacu i zivi svoj zivot.A onda se sve srusi : neskolovana ljubavnica ( alaj joj vere) ostane kao slucajno trudna ( ili je racunala na njegova primanja koja ju sada zuljaju ), upeca ga i jos si dozvoli da ga ucjenjuje s jos nerodjenim djetetom i kao ona ce raditi za njegovu bivsu pola gordine. A zanima ma koliko je ta zena radila dok se gospodin suprug provodio s njom i trosio novac na nju ?????? Ne znamo mi koliko je to trajalo, kad je zena konacno odlucila odustati od gada i bez rijeci mu potpisala papire za rastavu .To nije rekao !

Bitno da sada tu prica o nepravdi. Covjece ti ti divan primjer ostalima ( trebao bi svatko tako proci glavom kroz zid) da dobro pszi kuda ce svoj mali uvaliti.

A buducoj savjetujem da se pomiri sa sudbinom jer ona nije nista bolja od njega kad je u stanju ucijeniti oca djeteta kojeg nosi da ce ga zbog 10000 kuna skloniti ( FUUUUUJ !!!!!!!!!!!!!!!! ).SVAKA CAST GOSPDICNI NA KARAKTERU .

Ha, ha, ha ti si covjece otisao s konja na magarca.

Vas dvoje i zasluzujete jedno drugo, a bivsa se spasila koliko ja vidim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodin je imao ljubavnicu i to je priznao!Njegovu bivšu i buduću suprugu ne poznajem i ne želim suditi o njihovim karakterima iako mi se za ovu buduću čini kako ne može biti O.K.osoba,ako se petlja s oženjenima!!!Za gospodina mi se čini kako je upravo njegova inferiornost(materijalna i psihološka) utjecala na raspad braka i bijeg u potrazi za osobom ravnom sebi!Pri tom je naletio na sponzorušu koja se pomamila za lovom koju gospodin nedvojbeno ima!No što se tiče mojih "gadosti"....Ovo je pravni forum na kojemu se daju pravni savjeti i razmjenjuju iskustva iz sudske prakse!!!Tako sam i ja napisala ono što znam s naglaskom da mi se ne sviđa pozadina cijelog slučaja!No ne želim pretjerano insistirati na tome jer smatram da ovo nije mjesto za pretresanje nečijeg prljavog veša!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iznos alimentacije su mi odredili na osnovi " STVARNIH " potreba djeteta koje je odredila socijaln a sluzba, na temalju placa moje i njezine ( imamo priblizna primanja).

Ona je na stvarne potrebe djeteta dodala jos troskove za cuvanje djeteta za 12 sati dnevno ( 1500 kn/mj), pa se to zbrojilo sa 1600 kn/mj i ispalo je da su potrebe djeteta 3100 kn/mj i onda su odredili 1800 kn da trebam ja placati, jer bivsa je podstanar sa djetetom, i ne znam zasto to ne ide popola, vec ja sad moram davati vise, a roditelji smo jednako, tj. ne znam vise imam li sva roditeljska prava.

 

Na presudu nisam dugo cekao, jer kao sto rekoh, bivsa ima utjecajne prijatelje, a i sudac je bio s njom na kavi nakon zavrsetka, pa je to sve relativno brzo bilo gotovo.Vjerojatno je to ona pogurala, jer joj je to bilo u interesu, a isto tako mislim da ne bih puno dobio na vremenu i da se zalim, jer bi ona i to pogurala. Kad netko moze , moze. Samo bih si natovario jos vise troskova, koje bih morao platiti.

 

Eto toliko !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija