Jump to content

prekrsajni nalog


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav svima, te Vas molim za pomoc: prije par dana u posti sam dobio obavijest o prispijecu posiljke koju nisam podignuo jer ocekujem da mi dodje prekrsajni nalog za prekrsaj koji sam pocinio u travnju 2005 (kupujem vrijeme). Nakon par dana dolaze 2 (!!) obavijesti od city express-a za preuzimanje posiljke, te je na njima napisano da se radi o pozivu na prek. sud za 12.09. Da li je moguce da sam dobio poziv za prek.sud ako jos nisam dobio prekrsajni nalog?

Ili se radi o pozivu na raspravu glede starog prek. naloga na koji sam se zalio a aps. zastara nastupa u 12. mj. ove godine.

Da li je moguce da na glavnoj raspravi bude govora o oba prekrsaja ili se oni vode odvojeno?

Radi se o prometnim prekrsajima, u nadleznosti istog p. suda (po zemljop. lokaciji).

Unaprijed veliko HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam saznao da su u pitanju 2 prom. preksaja, pocinjena istovremeno, no prilikom zaustavljanja policajac me upozorio na samo jednog od njih, a taj sam i potpisao (o drugome pismeno ni rijeci).

1) da li cu na sudu odgovarati za oba preksaja?

2) mogu li se zaliti na onaj drugi s obzirom da nema nikakvog potpisanog papira za isti, te traziti suocenje s policajcem, te tako dobiti na vremenu.

3) ukoliko se zalim hoce li zalba utjecati na vrijeme za donosenje rjesenja o prekrsaju(prekrsajima) samo za taj ili za oba prekrsaja?

4) koliko je pametno zaliti se jer ce sud opet gotovo sigurno vjerovati policajcu, da ne bi zaradio jos vecu kaznu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je da si za drugi prekršaj dobio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka te se pozivaš na pripremno ročište na kojem ćeš iznijeti svoju obranu te ukoliko budeš osporavao navode iz zahtjeva na glavnu raspravu će se pozvati policajac i neki svjedok ako ga ti predložiš. Savjetovala bih ti da drugi put podigneš pošiljku jer je običaj da se nakon dvije uredne dostave ukoliko se okrivljenik ne odazove izdaje dovedebeni nalog, a " obaviješten nije podigao " smatra se urednom dostavom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija