Jump to content

POVEĆANJE ALIMENTACIJE I KREDITI


anonimno

Preporučene objave

Do sada sam plaćao alimentaciju za dvoje djece (srednjoškolci) u iznosu od 2.500 kn (to je 30% mog osobnog dohotka). Pored toga, sve do sada plaćao sam kredite iz bivšeg braka u iznosu od 3.500 kn mjesečno a meni je za život ostajalo oko 2.500 kn (ukupna plaća je oko 8.500 kn). Kako nisam moga financijski podnijeti tolike izdatke podigao sam nove kredite kako bi preživio. Uz sve izdatke redovito sam djeci osobno još davao oko 1.500 kn (jer njihova majka često nema novaca niti za njihove osnovne porebe iako ima plaću oko 5.000 kn plus alimentacija). Ja sam sada potonuo u nove kredite i na ruke dobivam oko 2.500 kn a bivša supruga me tužila i traži alimentaciju od 4.000 kn! Šta da radim? Molim savjet i pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vrlo je bitno da na jednom papiru jasno prikažete svoje financijske mogućnosti, obaveze kao što je dosadašnja alimentacija, krediti itd. i svoje mjesečne potrebe koje ćete pobrojati i navesti minimalne pojedinačne iznose koji su vam potrebni za njih. to predočite sudu.

 

sud određuje uzdržavanje djece sukladno njihovim potrebama i mogućnostima obaju roditelja. to znači da se ukupan iznos potrebnog uzdržavanja dijeli popola ali sud u obzir uzima i mogucnosti oba roditelja kao i doprinos u radu, brizi itd sto ga roditelj koji ne zivi s djetetom daje. znaci ako su ukupne potrebe srednjoskolca npr. 2500 kn mjesecno od toga bi vi trebali platiti nesto vise od pola (ovaj iznos sam lupio/la napamet, ali stvarno mislim da je to dovoljno). postoje i orjentacioni kriterij ministarstva pravosuđa kojima se navodi prosjecno potreban iznos za uzdrzavanje djece u razlicitim zivotnim dobima, pa vam savjetujem da ih pokusate pribaviti.

smatram da nemate mnogo razloga za strah.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je sve istina što ste naveli, nemate nikakvog razloga za strah jer toliko traženi iznos bivša supruga ne može dobiti.. budite smireni, sredite sve potrebne papire, kako vam je savjetovano u prethodnom postu i ne morate se brinuti.50% uzdržavanja bivša supruga ne može dobiti ni pod razno. vjerojatno je potaknuta idejama koje je pročitala u nekim od postova tu gdje si razne osobe umišljaju da iznos uzdržavanja mogu traziti onoliko koliko sami procijene. razgovarajte i sa djecom...srednjoškolci su i nisu mali te možete sa njima razgovarati kak spada. u krajnjem slučaju, ako ste u dobrim odnosima sa njima, zatražite vi uzdržavanje i neka onda vaša bivša supreuga plaća 50% ako misli da je to pravilo.

žao mi vas je, prema onome što ste napisali (ako ste napisali istinu). nema druge, borite se pošteno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija