Jump to content

zajedničko skrbništvo


anonimno

Preporučene objave

u brakorazvodnoj smo parnici, i oboje želimo skrbnistvo nad 4-godisnjim djetetom. Odnekud je pala ideja da dijete zivi kod oba roditelja tako da je 7 dana kod jednog pa 7 dana kod drugog roditelja.Neznam kakve su posljedice po djetetu,dali je to dobro za njega ili ne.ći dali je uopće moguće tako rjesiti situaciju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije neostvarivo, no za tako nesto trebalo bi ispuniti odredjene uvjete. Ako oba roditelja pristanu na takav nacin skrbnistva, onda bi BILO POZELJNO da stnuju u blizini, da ne kazem vrlo blizu, "u istoj ulici" .

 

Takvo dijete, koje zivi na takav nacin, mora biti blizu oba roditelja, preporuca se da ima iste prijatelje s kojima se druzi i da u svakom momentu moze otici kod roditelja s kojim trenutno nije. Tim vise sto dijete raste i uskoro ce krenuti u skolu, pa ce s istom djecom ici i vracati se u skolu. U takvim momentima, gdje djete nema skladan dom, prijateljstvo njihove dobi im puno znaci.

 

U protivnom, dijete se nece snaci mijenjajuci neprestano okolinu, tesko ce se socijalizirati, a i druzenje samo s odraslima nije preporucljivo u takvim situacijama.

 

Stoga, ako ste se odlucili na takvo nesto, nije neizvedivo, ali onda biste trebali stanovati u blizini (kako dijete ne bi mijenjalo ritam zivota, jer svaki tjedan mijnjati ritam zivota je prenaporno i prestresno i za odraslu osobu, a kamoli za dijete.

 

Drugi par rukava je , da li ste vi OBOJE, spremni suradjivati u tolikoj mjeri, da ne manipulirate djetetom, jer svatko ce sada imati svoj zivot, da ne utjecete na zivot onoga drugog ( eventualne moguce nove veze koje ne smiju ni u kom slucaju utjecati na nivo vase suradnje, koja MORA, u takvom slucaju biti "vise nego SAVRSENA").Dobro razmislite, da li ste spremni na to, jer ako niste izlazete dijete velikim psiholoskim traumama, a ne daj boze da se netko od vas, zbog nesuradnje, preseli.To bi za dijete bila jos jedna trauma, koju bi moralo preboliti u starijoj dobi, mozda vec u skolskoj.

 

 

Dijete treba, radi odgoja imati stalni ritam zivota i iznenadili biste se koliku potrebu imaju za tim.

 

Nije ne izvedivio, ali za to trebate, STVARNO BITI NA VISEM NIVOU, nego sto je vecina rastavljenih roditelja u Hrvatskoj, nazalost.

 

Pozdrav, Velikoslovka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija