Jump to content

auto uplaćen, nije isporučen...


bosque

Preporučene objave

Pozdrav,

 

ukratko ću vam objasnit situaciju, pa ako je tko voljan dati kakav savjet bio bi neizmjerno zahvalan:

 

odlučili smo se na kupovinu vozila Dacia Sandero na kredit, od koncesionarom te marke vozila firme Kontekst doo, kredit je odobren od strane Zabe, te isplaćen koncesionaru, dobili smo sve papire i potvrde (ugovor o kreditu, račun za vozilo, broj šasije...), međutim koncesionar ostaje bez koncesije, te mu generalni zastupnik (Renault Nissan Hrvatska doo) ovrhom oduzima sav lager vozila, računi su im u svim bankama zblokani... Vlasnik firme Kontekst doo nas uvjerava da će generalni zastupnik isporučit vozilo, generalni zastupnik kaže da trenutno ne zna šta će biti sa vozilima koja nisu isporučena, banka kaže da to nije njihov problem, a prva rata kredita je već uplaćena... e, sad mene zanima slijedeće:

 

-da li banka može isplatiti kredit koncesionaru bez da je vozilo isporučeno i da uopće ne znaju gdje je vozilo čiji su oni vlasnici (dok se ne otplati kredit). Osim vozila garancija im je izjava o zaplijeni plaće.

 

-da li je generalni zastupnik dužan preuzeti isporuku vozila koja su plaćena koncesionaru

 

-koga u ovoj cijeloj priči tužiti i na koji način :-?

 

pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo kad neće nitko - pa možda potaknem druge :-)

 

smatram da možete podnijeti prigovor protiv ovrhe, tražeći da se ovrha na automobilu proglasi nedopuštenom (čl. 55. Ovršnog zakona)ali samo ako ovršni postupak nije dovršen - a po čl 56. istog zakona, smatram da bi bilo dovoljno da sudu pokažete kupoprodajni ugovor na osnovi kojeg će sud utvrditi nedopuštenost ovrhe.

 

ako ne, onda možete podnijeti tužbu protiv generalnog zastupnika po osnovi bezrazložnog bogaćenja ali i protiv koncesionara zbog neizvršenja ugovora o kuporodaji tj. zbog neisporuke predmeta kupoprodaje.

 

 

 

u svakom slučaju angažirajte odvjetnika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija