Jump to content

Kako izbjeci zatvorsku kaznu?


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoc,....

uvjetno samosudjen na godinu dana zatvora zbog neplacanja alimentacije jer nisam u mogucnosti placati je. Naime, kad sam se rastajao odradjen mi je vrlo visok iznos alimentacije, no, kako sam medjuvrmeno ostao bez posla nisam bio u mogucnosti placati taj iznos. Na sudu su mi rekli da bi trebao tuziti vlastitu djecu da mi se smanji iznos alimentacije, sto ja nikako ne zelim. Medjutim, bivsa supruga se ne zeli samnom dogovoriti i da prebijemo dug jer je ona meni duzna vise za imovinu koju sam ostavio nego ja njoj za alimentaciju (imam papirnato potkrepljeno), vec me zeli strpati u zatvor.

Nakon uvjetnih godinu dana nisam platio dug koji sam morao, ali moram reci da svaki mjesec uplatim makar nesto za alimentaciju. Krajem mjeseca imam zakazanu glavu raspravu za 'opoziv uvjetne osude' i zanima me kakve su mi sanse, da li ce mi sud prolongirati vrijeme za placanje duga ili ce odmah ici na kaznu zatvora?

A u medjuvremenu sam se dosta i razbolio; ostecenje srca i preporuka za mirovinu jer se ne preporucuje mi vise rad kakav sam do sada radio. Isto tako, kao branitelj imam i lijecnicku dokumentaciju o PTSPu. Da li da sve to ponesem na sud i pokazem da nisam sposoban za rad kako sto mi lijecnik nalaze i da trazim prologiranje datuma, da li sud moze donijeti odluku o prebijanju duga bivse supruge i mene (jer se s njom ne moze dogovoriti), i da li se to ikako moze rjesiti tako da ne idem u zatvor????

Kreditnu sposobnost nemam i obrt koji sam imao na svoje ime ne privredjuje vise jer zbog bolesti ne mogu raditi posao za koji sam registriran????

XSARA pomozite!!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sa zakašnjenjem....

 

u postupku opoziva će se preispitati svi razlozi da li je i zašto okr. nije postupio po presudi, da li su ti razlozi takve prirode da sud smatra kako mu se može produžiti rok za ispunjenje, možda više nije u mogućnosti niti ispuniti obvezu, pa se u tu svrhu trebaju onda i provjeriti i potkrijepiti te okolnosti...može se okr. i osloboditi ispunjenja obveze...sve je na sudu..

ponesite svu dokumentaciju koju imate, ponesite i potvrde ako ih imate o plaćanju ovih iznosa koja ste učinili, recite što ste nudili i na koji način ste mislili riješiti dug, priložite i dokumentaciju o prestanku rada obrta, objasnite razloge..

ovisno o tome koliko će te biti uvjerljivi i iskreni, tako će i sud odlučiti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija