Jump to content

prolaz kroz crveno


anonimno

Preporučene objave

Prije 14 mjeseci prisilno me zaustavio policajac na motoru. Prišao mom automobilu i (bez pozdrava i predstavljanja) zatražio na uvid vozačku i prometnu. Nakon toga pitao znam li zašto me zaustavio. Odgovorila sam da ne znam. On kaže da sam na semaforu prošla kroz crveno, što nije točno. Naime, u trenutku kad sam se ja nalazila gotovo na zaustavnoj crti upalilo se žuto, no već sam ušla u raskrižje i naglim kočenjem ugrozila bih sebe i ostale sudionike u prometu. No, dobila sam poziv od Suda koji je tražio suočenje s policajcem, do sada sam bila na Sudu tri puta, policajac se nije pojavio nijednom. Sudac je rekao da policajac nije opravdao svoje izostanke. SAda su ga pozvali preko načelnika i moje pitanje glasi: ako se policajac i sada ne pojavi hoće li Sud konačno donijeti neku odluku? A ako policajac dođe da li je točno da je službena osoba uvijek u pravu i bez obzira na moju izjavu da nisam prošla kroz crveno? Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ako policajac dođe da li je točno da je službena osoba uvijek u pravu i bez obzira na moju izjavu da nisam prošla kroz crveno?

 

ma da, logika je ta da policajac nema razloga lazno teretiti dok okrivljenici lazu jer zele izbjeci prekrsajne sankcije, a sto sve zajedno cini prekrsajni sud u ovakvim slucajevima pukom formalnoscu, tek toliko da mozes reci kako si imala pravo na nekakvo sudjenje...

bas nikada nisam cuo da bi pored policajca koji tereti neposrednim opazanjem sudac povjerovao okrivljeniku, a ako netko je neka me slobodno ispravi...

a i sudac ti je krasan, mogao je mirne duse obustaviti postupak nakon sto se ovaj nije dva puta pojavio...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nisam pravnik ali Vam iz iskustva savjetujem da se sljedeći put Vi ne odazovete pozivu, niti sljedećem pozivu. Odazovite se tek na treći poziv, najgore što Vam se može dogoditi je da dobijete presudu protiv sebe. Žalite se na nju visokom prekršajnom sudu. S obzirom da je sada već 14 mjeseci od navodnog prekršaja, vjerojatno VPS neće donijeti odluku unutar 2 godine od događaja ćime stvar pada u zastaru. Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

ma da, logika je ta da policajac nema razloga lazno teretiti dok okrivljenici lazu jer zele izbjeci prekrsajne sankcije

 

 

Ovo nije bas tocno, znam slucajeva kada su policajci namjerno zaustavljali ljude i pisali prekrsaje da bi ispunili normu koju su dobili od sefova.

Mislim da policajac i te kako ima razloga lazno teretiti okrivljenika pogotovo kada mu sef kaze da mora skupiti toliko i toliko novaca od kazni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A zasto ne privedu policajca ?

 

policajce-svjedoke se ne moze privesti, a ovo zadnje sto je napravio, zatrazio od nacelnika da osigura prisustvo svog podredjenog, je u slucaju policajca ravno dovodjenju.

 

zar nisu svi gradjani jednaki pred zakonom.

 

jesu, ali to nema nikakve veze s cinjenicom da pri utvrdjivanju cinjenicnog stanja sudovi dokaze ocjenjuju po vlastitom nahodjenju

 

Zasto se rijec policajca ne uzima kao zdravo za gotovo npr. kod sudjenja zlocinackoj organizaciji.

 

zato sto za razliku od mafijaskih obracuna u slucaju prometnih prekrsaja kojima nije izazvana prometna nezgoda nekakav drugi dokaz osim policajcevog "casna rijec" ne postoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo nije bas tocno, znam slucajeva kada su policajci namjerno zaustavljali ljude i pisali prekrsaje da bi ispunili normu

 

na stranu sad je li se ovo doista dogadja, ali rjesenje prek suda kojim se postupak obustavlja, a kao razlog odbacaja prijave navodi ovakvo nesto sigurno nisi vidio.

jos jednom, bilo to pravedno ili ne, cinjenica je da prek. sudovi bez iznimke vjeru poklanjaju policiji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

No, i dalje me zanima ako se policajac ne pojavi (bez opravdanja izostanka) i ovaj put može li sudac okončati taj postupak.

 

ne samo da moze nego bi to "normalan" sudac vec ucinio i to nakon sto se ovaj nije pojavio drugi put.

 

Smijem li ja to možda predložiti sucu ili je i to kažnjivo

 

naravno da smijes...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjerujem da će me, ako ovaj put izostanem, sigurno pozvati ponovno prije zastare

 

nema veze jer na rjesenje koje ces dobiti imas pravo zalbe. vps u zadnje vrijeme, cini se, pazi da slucajevi ne padaju u zastaru, ali vrijedi pokusati pa nakon sto si se 4 puta uredno odazvala mozes i ti jednom biti sprijecena...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto, ipak sam se odazvala pozivu. Naravno, ovaj put došao je policajac. Sudac je moju izjavu pročitao, a tada ispitao policajca. Nakon toga mogla sam ja postaviti pitanja policajcu. Rekla sam da se ne slažem s njegovim iskazom, da on iz svoje pozicije (nalazio se iza mene na motoru četvrti po redu, između nas 3 automobila) nije mogao sa stopostotnom sigurnošću vidjeti gdje se točno nalazilo moje vozilo u trenutku paljenja žutog svjetla. I tražila sam predočenje dokaza s njegove strane da sam prošla kroz crveno. Na sve to sudac je rekao da policajac nema razloga iznositi neistinite podatke, zaključio raspravu i rekao da ću poštom dobiti rješenje te da imam pravo žalbe na isto. Pitanje: Mogu li se u žalbi pozvati na to da on sa svoje pozicije nije mogao točno utvrditi položaj mog vozila u trenutku paljenja žutog svjetla, te navesti da on nema nikakvog dokaza (slike, svjedoka). U očekivanju odgovora, pozdrav svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu li se u žalbi pozvati na to da on sa svoje pozicije nije mogao točno utvrditi položaj mog vozila u trenutku paljenja žutog svjetla, te navesti da on nema nikakvog dokaza (slike, svjedoka)

 

mozete, naravno. drugo je pitanje hoce li visi sud to i prihvatiti. jedino je mozda izostanak slike i policajcevog svjedoka nepotrebno navoditi jer se presuda i inace temelji na neposrednom opazanju tog policajca pa se podrazumijeva da nema slike...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija