Jump to content

apsolutna zastara...


ossa_ossy

Preporučene objave

Imam nekakvih nedoumica vezano uz apsolutnu zastaru prekršajnog postupka. Shvatio sam da postoji relativna i apsolutna zastara. Relativna se može prekidati, kad sud poduzima određene radnje, a koliko sam shvatio, apsolutna zastara prekrsajnog postupka nastupa nakon sto prode dvije godine od pocinjenja prekrsaja, a u tom periodu ne bude donesena pravomocna presuda. Citao sam svakave teorije i rasprave o "apsolutnoj zastari", a sad ja bih naveo jedan primjer i zanima me da li to uistinu onda tako i funkcionira.

 

Recimo ovako.

Osoba NN je privedena u vrijeme nogometne utakmice zbog alkoholiziranosti ili posjedovanja pirotehnickih sredstava, a datum je recimo 30.07.2007. Znaci policija nakon uhicenja podnosi prekrsajnu prijavu. Osoba NN u meduvremenu je na privremenom radu u inozemstvu. Od datuma pocinjenja prolazi uskoro 2 godine ( 30.07.2007 - 30.07.2009), a za sve to vrijeme na adresu pocinitelja NN dolaze pozivi za sud koje nitko ne podize jer NN nije na podrucju Hrvatske. Takoder ni policija ne moze utvrditi na kojoj adresi se on nalazi, odnosno ne moze mu uruciti poziv za sud.

Da li njemu nastupa aposlutna zastara prekrsajnog postupka 30.07.2009, ili ako ne, kada onda nastupa, odnosno kojeg datuma se obustavlja prekrsajni postupak protiv NN zbog nastupa aposlutne zastare?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija