Jump to content

Hitno - CoFace, ovrha zbog duga prema T-Mobile, ne daju ispis računa


vlabalinac

Preporučene objave

23. lipnja 2010. sam dobila opomenu pred ovrhu od CoFacea za neplaćeni račun T-Mobile iz 12og mjeseca 2009. od nekih 4000 kn. U međuvremenu sam telefonski tražila ispis računa jer sam se nalazila 8 mjeseci u Srbiji međutim kako sam tamo posjedovala i fiksni i mobilni broj, teško mi je bilo vjerovati da sam samo u mjesec dana 'nabila' takav iznos. Oni su mi odgovorili kako moram osobno doći u poslovnicu po ispis. To sam i učinila u trećem mjesecu ove godine kadasu mi rekli da je prošlo dva mjeseca i kako mi ne mogu dati ispis. Pisala sam žalbu i od njih je i faksirala međutim odgovora nije bilo. U međuvremenu su oni raskinuli ugovor zbog neplaćanja računa. 23. lipnja mi je tako kako sam navela stigla opomena pred ovrhu CoFacea na 6190kn i pišu do 5.7. da podmirim ili idu na sud.

I ja odem da porazgovaram u Deželićevu u petak 2.7 i oni tamo iznose stolove i sve, kažu - sele se. i ja sretnem nekog čovjeka koji se predstavlja da je iz CoFace i da se zove Trpimir Šarić. Sjedam s njim NA POD, posuđujem mu kemijsku olovku i papir da zapiše moje podatke i on mi govori i da će me netko u ponedjeljak zvati ali da ja njih vjerojatno neću moći dobiti jer se sele i tko zna hoće li im raditi telefoni. U ponedjeljak me zove osobakoja se predstavljakao Kristijan (ne vole govoriti prezimena) iz CoFace i niti me želi saslušati već me samo obavještava da to ide dalje na sud i da ću se eventualno moći žaliti. zovem ponovno danas, 6.srpnja i javlja se dotični Ivan (kojeg preklinjem da mi kaže ime što on uporno odbjia tako daje ovo ime najvjerojatnije izmišljeno) i govori:

ok necemo slat na sud ako vi do kraja tjedna bar 2500 kn uplatite t-mobileu. onda odite poslije u t-mobile i 'moooozda al samo mozda' vam oni onda odobre da im platite na rate. Neojte ni slučajno ići pitati prije jer će vas uputiti na nas (a oni me upućuju na njih) ali ako vam dodje do ovrhe mogu vam ovršiti imovinu. ja kažem kako nemam imovine na svoje ime niti sam zaposlena pa nemam niti primanja na što će Ivan: prijavljeni ste na toj i toj adresi. Ja potvrdim ali naglasim kako je to stan u vlasništvu mojih roditelja i kako ne mogu to ovršiti. A on mrtvo hladno - mogu. pitam kako mogu - tako, mogu a samo je stvar dobre volje t-mobilea dali ce to uciniti.

Zatim ponovno pitam za ispis brojeva - ne , oni to nisu duzni dati. Nije li na sudu upravo to dokaz? Nisu li oni meni mogli isto tako napisati i 20 000 kn????

 

Pa Vas molim ukoliko imate kakav prijdlog što i kako učiniti i je li ovakvo postupanje s potrošačima zaista legalno?

 

Unaprijed se zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Legalo je, oni preuzmu dug od T-mobilea i tebi tjeraju strah u kosti (izgleda uspješno). Oni idu na ukupan dug da barem pola platiš, bitno ti je da platiš barem nešto da te ne daju na sud jer ti se time povćavaju troškovi (a već i jesu). Bitno je da se dogovoriš da plaćaš neku razumnu ratu i da se toga držiš, to bi odgovaralo i tebi a i njima. To što prijete sudom njima i nije u interesu, jer oni imaju proviziju od svake naplate. Ako određeno vrijeme ne uspiju naplatiti, oni tvoj slučaj vraćaju T-mobileu a ovi pokreću tužbu. a jednom kad dođe ovrha i sjednu ti na plaću, nitko te neće pitati jel se ti slažeš s time ili ne.

A to jesi li ti to potrošila ili ne to riješavaš isključivo sa T-mobilom, i od njih moraš tražiti ispis računa. Za taj dug te tereti t-mobile a ne coFace.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija