Jump to content

HITNO tražim odvjetnika ili pravni savjet-ZG


Posjetitelj ls17

Preporučene objave

Pristala sam na sporazumni poslovno uvjetovani otkaz. Budući da tvrtka ne stoji najbolje jedan od presudnih razloga bila je obećana otpremnina kojom bih sredila većinu svojih financijskih problema. 70 % sam invalid. Obećana mi je isplata otpremnine sa plaćom u 3. mjesecu. Plaća je prilično kasnila, ali od otpremnine ništa. Često im je blokiran račun, ali ipak je kolegama isplaćena polovica plaće i za sljedeći mjesec. Ja opet nisam dobila ništa. Imam ugovor na kojem piše da će mi cjelokupan iznos biti isplaćen sa plaćom od veljače, odnosno 15.3. Rečeno mi je da sam kao invalidna osoba prioritet. S obzirom na to da ništa od obećanog nije ispunjeno nalazim se u očajnoj situaciji. U firmi ignoriraju moje pozive i poruke, od sindikata nikakve koristi. Prijete mi ovrhama zbog kredita, račun mi je odavno blokiran, ne mogu napraviti zahtjev za moratorijem kredita jer nisam na pozitivi. Kamate, neplaćeni računi. Molim vas, ako netko ima ikakav savjet što da napravim? Prijete mi u banci kako ću morati isplatiti kredit u cijelosti ako budem kasnila sa plaćanjem rate. Više nemam snage ni živaca. Na rubu sam. Ostat ću bez stana, bez svega. Bila sam čak toliko tolerantna da bih pristala na manju akontaciju da sredim najhitnija dugovanja. Nije bilo nikakve reakcije. Postoji li ikakav način da ostvarim svoje pravo bez sudskih tužbi i parnica? I to što HITNIJE.

Hvala unaprijed.

Očajna

uređeno: od ls17
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako vam je prilikom sporazumnog otkaza od poslodavca uručenv obračun otpremnine(zakonska obaveza poslodavca ) i ako vam je naknadno uručen obračun plaće za mjesec veljaču 2012 g. mislim da bi to trebalo proći pod ovršne isprave tako da možete podnijeti kod javnog biljeznika prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave. Prvo kontaktirajte poslodovaca , ako vas isti nastavi ignorirati angazirajte si odvjetnika ili zatražite pravnu pomoć(barem u zg-u ima mali milijun odvjetnika i udruga za pružanje besplatne pomoći) ...ne ocekujte da ce netko na legalisu odmah napisati sva rješenja za vase pravne probleme, a za početak možete post staviti u pravu temu (radno i socijalno)

uređeno: od Lancaster
dodatak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam najljepša. Pokušat ću kako ste naveli. Napisah hitno što bi trebalo dovoljno reći samo za sebe.

I ispričavam se za grešku .Krivo postavljanje posta. Nova sam ovdje. Neće se ponoviti.

Hvala još jednom.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija