Jump to content

˝Nezaustavljanje˝ , proklizavanje kotača i alkohol 0,83 ‰


Dejv

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

Imam pitanje,

 

Dobio sam kaznu za ˝nezaustavljanje˝ policijskim službenicima, proklizavanje kotača, i prisutnost alkohola 0.83 ‰ - sveukupno 5000kn + 190 kn troškova dokazivanja + 6 mj. zabrana upravljanja B kategorijom.

 

Dakle, vozio sam se svojim vozilom normalno glavnom cestom, i na udaljenosti od najmanje 100-200 m vidio policiju, kako prelazi cestu, vjerojatno s namjerom da mene zaustavi.

 

Tada sam se ja elegantno okrenuo i nastavio u smjeru iz kojeg sam došao, i malo brže krenuo prema doma. Policajci su tada krenuli za mnom, i nakon kilometar, kad sam vidio da se voze za mnom sa upaljenim rotacijskim svjetlima, zaustavio se.

 

Dva mlada policajca, su tada došla do mene, jedan od njih je tražio dokumente od mene, a drugi od mojih suvozača.

 

Policijski službenik me pitao, zašto bježim, na što sam ja odgovorio da ne bježim. Pitao me jesam li što pio, rekao sam da sam popio dvije pive od 0,5 L, što je i zapisao u zapisnik kao i vrijeme konzumiranja koje po svojoj procjeni napisao.

 

Bez mogućnosti dogovora i nekakvog pomilovanja su mi dali zapisnik koji nisma potpisao i potvrdu o primreveno oduzetoj vozačkoj dozvoli na 12 h.

 

Smatram da sam kriv jedino za alkohol u krvi, a za ˝nezaustavljanje˝ imam 2 svjedoka koji mogu potvrditi da nije istina da me policijski službenik nije zaustavio svijetlećom pločicom STOP-POLICIJA, za što me se tereti. Također, tereti me se i za proklizavanje kotača, kojeg također nije bilo.

 

Također, imam od 14.11.2011. pismeni ukor za brzinu, a prije nisam kažnjavan. Može, li i to utjecati na eventualno konačno rješenje.

 

Molim sve Vas koji ste bili u istoj ili sličnoj situaciji, te Vas pravnike koji mi možete savjetom pomoći u kojem smjeru i na koji način da kreiram pisani prigovor na prekršajni nalog.

 

 

Unaprijed hvala

uređeno: od Dejv
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne tražite nikakvo objašnjenje niti ste postavili ni jedno pitanje, a prigovor će te morati napisati sami.

 

Za "bježanje" policiji bitno je da ste od policije dobili znak ili naredbu da nekako postupite. Samo polukružno okretanje ili vožnja unatrag ne može biti kažnjiva ako policijski službenik nije dao znak ili naredbu, a može biti kažnjiva ako je prometnim znakom i/ili propisom zabranjena takva radnja u prometu.

 

Tu će biti odlučujući iskaz policajca svjedoka, a manje važan ili nevažan iskaz vaših putnika u vozilu.

 

Naglo povećavanje brzine kretanja uz proklizavanje kotača jest kažnjivo sa 1.000 kuna.

 

Ukoliko prigovorom budete poricali prekršaj i svjedok policajac jasno potvrdi navode iz prekršajnog naloga, očekujte primjerenu sankciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro, možda se nisam dobro izrazio, pa onda sada tražim objašnjenje. Zašto sam proglašen krivim po čl. 32 st 1 u vezi čl 32 st 4 - za nezaustavljanje policijskim službenicima - a zaustavljanja stvarno nije bilo, kao i za postizanje gornje granice dopuštenog broja okretaja motora, pri čemu je došlo do ˝proklizavanja˝ kotača ?

 

Isto tako molim i za nekakvu pomoć oko sastavljanja prigovora, jer nemam iskustva u tome.

 

Imam od 14.11.2011. pismeni ukor za brzinu, a prije nisam kažnjavan. Može li mi netko reći uzima li se i to u obzir?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je bilo zaustavljanja bili ili ne, o tome će sud u prekršajnom postupku.

 

Kaznu "sudski ukor" dobijaju samo maloljetne osobe, izgleda da se opet niste dobro izrazili, objasnite da li ste tada stvarno bili maloljetni pa u prekršajnom postupku kao kaznu dobili sudski ukor, da li ste dobili od suda kaznu sudsku opomenu ili od policajca kaznu upozorenje. Ako je upozorenje od policajca sud ga neće vidjeti.

 

Dalje, u prvom postu navodite da vas se tereti zbog proklizavanja kotača, a u idućem postu da vas se tereti zbog postizanja gornje granice dopuštenog broja okretaja motora pa treba i to dodatno objasniti, kao i da li je došlo do naglog povećavanja brzine kretanja vašeg vozila. Element prekršaja su i proklizavanje i obrtaji, ali samo ako je dolazilo do naglog povećavanja brzine kretanja vozila.

 

Za pisanje prigovora će te ipak morati angažirati odvjetnika za profesionalnu pravnu pomoć, ali šturi prigovor da želite svoju obranu iznijeti na sudu kupuje vrijeme i skuplja novo iskustvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, mene policija nije ni pokušala zaustaviti, o tome se radi...

 

14.11.2011. sam dobio pismeno upozorenje, koje sam tada potpisao.

 

Pri kretanju sam sam navodno postigao gornju granicu dopuštenog okretaja motora pri čemu je došlo do proklizavanja kotača - tako točno piše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da rezimiramo:

1. Nije zabranjeno izbjegavanje policije ja je izbjegavam svaki vikend gdje obično vrše kontrolu prometa, ali jest nepostupanje po znakovima i naredbama ovlaštenih osoba;

2. Nije zabranjeno postizanje najvećeg dopuštenog broja okretaja motora ja redovito vozim suprugin skuter od 50 ccm punim gasom cijelo vrijeme, nije zabranjeno proklizavanje kotača meni se to redovito događa na cestama gdje se vrše radovi na cesti, ali jest zabranjeno bilo što od to dvoje ako se naglo povećava brzina kretanja;

3. Sud ne vodi brigu o upozorenjima koje izdaje policija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija