Jump to content

Hitno molim pomoć


bambam5

Preporučene objave

U siječnu ove godine su me uhvatila dva policajca jer sam strgala ukras na Trgu bana Jelačića.Pošto nisam imala osobnu jer mi je izgubljena,ustrtarila sam se i rekla lažno ime.Naravno nakon što je ustvrdio da je lažno odvedena sam u postaju i puhala alkotest.Napuhala sam oko 0,5.Punoljetna sam,da nebi bilo zabune.Naravno bila sam pristojna i ispričala se milijun puta ali nisu odustajali.Dobila sam kaznu za neimanje osobne i prekršajnu prijavu.Danas mi je došao poziv za sud kao prekršaj javnog reda i mira.Studentica sam,ovo mi je prvi prekršaj,užasno se bojim šta bi se moglo razvit iz ove situacije i molim vašu pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za osobnu 100 kn za da jrm oko 500 kn + sudski troškov,i uz dobro ponašanje na sudu tj.priznanje djela,kajanje,dosadađnju neosuđivanost i nedostatak novčanih sredstava smanjena kazna.Ništa spektakularno i vrijedno spomena.

znam ali već sam dobila kaznu od 200 kuna za osobnu.molim te jel mi možeš objasnit zašto ako nije vrijedno spomena ja moram ići na sud?jel moguće kaznu zamijenit za društveno koristan rad?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda ćeš sad dobit 500-600 kn za jrm.Nije vrijedno spomena ljudima jer je prekršaj nikakav kakvog čini masa ljudi ( s obzirom na kaznu i zakon o jvnom redu i miru).Na sud moraš da objasniš kidanje ukrasa.Nisam sigurran da će dat rad ali može dat ukor uz djelomično ili u potpunosti plaćanje sudskih troškova ( oko 200 kn).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, kao što ste naveli, za osobnu iskaznicu već ste dobili kaznu od 200,00 kuna (a naveli ste i da je to već drugi put da ste uhvaćeni bez osobne iskaznice), tako da je preostao ovaj prekršaj protiv javnog reda i mira. Nemate razloga za paniku, kao što vam je kolega Sivko već napisao postupak se mora provesti da objasnite razlog vašeg ponašanja, dakle zašto ste baš pokidali ukras, a po optužnom prijedlogu koji je podnijela policija. Kazna vam neće biti drastična, oko nekih 500 - 600,00 kuna, ovo jasno ukoliko kidanjem ukrasa niste napravili veliku štetu. Moj savjet vam je da pred sudom odmah priznate sve (navedite da je to sve bio rezultat nepromišljenog mladenačkog hira ponesenog blagdanskom atmosferom), izrazite iskreno kajanje i obećajte da se takvo što više nikada neće ponoviti. Možete zamoliti sud da ima u vidu vaše imovinsko stanje (studentica ste, ne radite, nemate vlastitih prihoda), pa zamoliti sud da vam izrekne opomenu sukladno čl. 43. Zakona o prekršajima, a ukoliko sud ipak odluči izreći novčanu kaznu, da ona bude što manja. Također zamolite sud da vas u cijelosti oslobodi plaćanja troškova postupka, a radi vašeg imovinskog stanja (navedite prethodno napisane razloge). Što se tiče rada za opće dobro na slobodi, treba istaknuti kako navedeni institut prema čl. 34. Zakona o prekršajima postoji samo kao mogućnost suda (dakle, ne i obveza), i to u situaciji kada ne biste platili izrečenu vam novčanu kaznu u roku koji je odredio sud, a ne bi uspjela ni naknadna prisilna naplata, tada prema citiranom članku izrečena vam se novčana kazna zamjenjuje kaznom zatvora, a sud tada može, ukoliko to ocijeni opravdanim, umjesto zamjene u kaznu zatvora napraviti zamjenu u rad za opće dobro na slobodi (što bi u vašem slučaju 99,99% i napravio).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ovako danas sam bila na sudu zbog gore navedenih razloga.moram napomenut da sam mislila da će me zapisničarka zatuć jer je žena bila toliko nepristojna i neprofesionalna.nakon što su mi izrekli kaznu od 350 kuna rekli su mi da pričekam vani.nakon par min dolazi zapisničarka i kaže dali se ja želim odreć prava na žalbu jer bi se u tom slučaju i policija odrekla istog i govori mi nešto kazna bi možda ipak trebala bit plaćena,neš je muljala al to sam tek kasnije shvatila.i ja naravno naivna,prvi put na sudu kažem da može.i kad me pozvala da se potpišem,pošto sam razmislila dođem ja njoj dali se ja moram i zašto odreć prava na žalbu,da ju nisam najbolje shvtaila na šta se ona počela derat i i govorit da šta ja izvodim,jel ja nju zafrkavam i derat se da ja to moram potpisat što sam ja polusuznim očima potpisala jer nemogu podnjet kad se neko derači na mene.neznam morala sam se tu izjadat...a sad bi se baš žalila na kaznu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moram napomenut da sam mislila da će me zapisničarka zatuć jer je žena bila toliko nepristojna i neprofesionalna.

nakon par min dolazi zapisničarka i kaže dali se ja želim odreć prava na žalbu jer bi se u tom slučaju i policija odrekla istog i govori mi nešto kazna bi možda ipak trebala bit plaćena.

Nije zapisničarka nego sutkinja jer samo ona može odredit kaznu.

U pravu je "zapisničarka" jer kad bi se žalilo kazna bi bila veća.Trebalo bi joj kupit malu bombonjeru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija