Jump to content

maltretira me bivši


anonimno

Preporučene objave

Bivši dečko me proganja. Od prekida veze prošlo je više od 6 mjeseci gotovo bez ikakvog kontakta, a u zadnje vrijeme učestali su mailovi, poruke i telefonski pozivi - i po 20-ak dnevno. Na njih ne odgovaram otkad sam imala vrlo neugodan razgovor s njim. Sklon je stalnim promjenama ponašanja - od vrijeđanja i prijetnji da će me ocrniti pred "svima" i napraviti pakao od mog života do izjavljivanja ljubavi i nazad. Kako se mogu pravno zaštititi od takvih prijetnji koje nisu fizičke prirode (osim promjenom svojih brojeva telefona i zabranom dolaznih poziva), tim više što je sklon i prešetavanju oko moje zgrade (a živi na suprotnom kraju grada) i uznemiravanju moje obitelji? Je li verbalno nasilje kategorija koja se priznaje u Hrvatskoj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....od vrijeđanja i prijetnji da će me ocrniti pred "svima" i napraviti pakao od mog života do izjavljivanja ljubavi i nazad....

.....i prešetavanju oko moje zgrade (a živi na suprotnom kraju grada) i uznemiravanju moje obitelji?....

 

ako ste uznemireni, uplašeni, ako vam prijeti konkretnije na način da će vas ozlijediti, ubiti i sl., ili nekoga od vama bliskih osoba, ako vas uhodi, prati, i ako to traje...možete podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo prijetnje..

bilo bi dobro sačuvati sms poruke takvog sadržaja (ako ih šalje i imate u memoriji moba), odnosno može se preko ispisa vašeg tel. broja vidjeti koliko često naziva..

ali, te prijetnje doista bi trebalo da budu "prijetnje" od kojih je vas strah, bojite se za sebe, da vas neće ozlijediti, nešto učiniti nažao, a ne u smislu da vam je već dosadilo to konstantno njegovo nazivanje ili slanje sms-ova..

jer, on je možda i dalje zaljubljen samo ne zna to pokazati na primjeren način, iako takvo ponašanje je sve samo ne zaljubljenost..

(muški su ipak čudne biljke...)

a što je mislio pod onim "napraviti pakao od vašeg života"? da li je konkretizirao kako to misli?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

slobodno kontaktirajte policiju pa ako ni to ne pomogne javite se opet na forum gdje će Vam netko preporučiti da uzmete odvjetnika ili da se obratite HOK-u ako nemate dovoljo sredstava.

 

Nadalje, nemojte pružati povoda za bilo kakav kontakt sa njime jer će mu sve to biti opravdanje da Vam bude blizu.

 

Također za sada Vam ne bih preporučio da zaigrate na kartu nasilja pa da tako pokažete zube jer je do toga daleko.

 

Srdačan pozdrav!

 

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija