Jump to content

Sudac sudi


anonimno

Preporučene objave

Državno odvjetništvo unatoč iskazu svjedoka i policije odustalo od kaznenog progona Kreše Grgića

 

 

ZAGREB - Savez udruga za zaštitu životinja grada Zagreba ogorčen je zbog odluke Državnog odvjetništva kojom se odustaje od kaznenog progona Kreše Grgića, umirovljenika koji je, kako tvrde svjedoci, u studenom prošle godine s balkona u Srednjacima bacio svoju kujicu Tinu i nakon toga je namjeravao umlatiti šipkom, u čemu su ga spriječili prolaznici.

 

U protestnom pismu zaštitara životinja stoji kako nakon takve “nelogične” odluke Državnog odvjetništva borba za zakonom zajamčena prava životinja više nema smisla jer će vjerojatno i ostali slučajevi zlostavljanja životinja proći nekažnjeno.

 

Osim izjava svjedoka, Državnom odvjetništvu je proslijeđeno i policijsko mišljenje u kojemu se navodi kako ne postoji mogućnost da je pas sam skočio, kako je to tvrdio vlasnik kujice Krešimir Grgić.

 

Inače, Grgić je otprije poznat javnosti zbog dva slučaja zlostavljanja životinja. Čistačica ulaza u kojem Grgić živi također je svjedočila sličnoj situaciji koja se dogodila prije sedam godina, kada je s Grgićeva balkona također “pao” pas, međutim životinja je preživjela i udomljena je.

 

Drugi slučaj zlostavljanja prijavila je udruga Prijatelji životinja prije godinu i pol, kada je Grgić danima ostavio psa zavezanog za klupu u parku bez hrane i vode, nakon čega mu je oduzet.

 

- Policija je pregledala balkon koji ima ogradu od betona visoku 1,40 metara i stoga zaključila kako je nemoguće da se pas sam bacio. Svjedoci tvrde da se osumnjičeni Krešo Grgić odjednom stvorio pokraj psa te kada je vidio da je još živ, odjurio kući i vratio se s letvom u namjeri da ga dokrajči.

 

Nevjerojatno je da je uz toliko dokaza, izjava svjedoka i policije te prijašnjih čudnovatih nesreća pasa u vlasništvu tog čovjeka Državno odvjetništvo odbacilo optužbu, i to zato što nitko od svjedoka nije vidio da je kujica bačena, nego su samo vidjeli životinju kad je pala na tlo - ogorčeno tvrdi Jadranka Dragović, tajnica Saveza udruga za zaštitu životinja.

 

U Državnom odvjetništvu tvrde kako je ključan dokaz za oslobađanje od optužbe bio pečat u socijalnoj knjižici osumnjičenog, prema kojemu se može zaključiti da je u vrijeme nesreće bio na ručku u pučkoj kuhinji.

 

Procesuirano manje od 5% zlostavljača životinja

Zaštitari životinja tvrde da je manje od 5% prijava zlostavljanja životinja do sada procesuirano, jer je većinu Državno odvjetništvo odbacilo. One zlostavljače koji nisu u startu oslobođeni krivnje, tvrde u Savezu udruga za zaštitu životinja, nevinima proglasi sud ili dobiju minimalnu novčanu kaznu. Osim toga, u javnosti poznati zlostavljač životinja Ostoja Babić, koji je prije godinu dana osuđen na šest mjeseci zatvora, što je maksimalna i dosad najstroža kazna izrečena za bezrazložno ubojstvo svoje životinje, također još nije počeo odsluživati kaznu. (Sergej Trajković)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija