Jump to content

Prebivalište ministra Crnoje ???


Teofida

Preporučene objave

Znači li to da je u RH moguće prijaviti prebivalište samo na građevinsko zemljište bez da je tamo sagrađena kuća? Prijateljica je nedavno gradila kuću i da bi mogla dobiti kućni broj na teren joj je izašla komisija koja je potvrdila da ima sagrađenu barem jednu sobu. S tim papirima je otišla na gruntovnicu i tek onda je dobila broj. Rekla je da ju napoliciji nisu tražili nikakv dokaz za kuću dok je mijenjala prebivalište.

Na stranici MUP-a :

Promjena prebivališta (odjava i prijava)

 

Zahtjev za prijavu prebivališta podnosi se u nadležnoj policijskoj upravi/policijskoj postaji (PU/PP) prema mjestu u kojem građanin prijavljuje novo prebivalište. Policijska uprava/policijska postaja u kojoj građanin prijavljuje novo prebivalište izvršit će odjavu ranijeg prebivališta.

 

Potrebno je:

 

osobna iskaznica

potpisana izjava kojom građanin potvrđuje da se nastanio u mjestu i na adresi na kojoj želi prijaviti prebivalište (građanin koji da lažnu izjavu podliježe prekršajnoj odgovornosti i prekršajnoj sankciji u iznosu od 500 do 5000 kuna)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljem važeće zakonske regulative rješenje o kućnom broju donosi katastarski ured po službenoj dužnosti nakon što katastar zaprimi izvršnu uporabnu dozvolu. Podaci o adresi i kućnom broju iz rješenja unose se direktno u bazu podataka o katastarskoj čestici, i nije potrebno u prijavnom listu za katastar iste dodavati od strane katastarskog ureda.

 

U slučajevima kada evidenciju o kućnim brojevima vode jedinice lokalne samouprave po zaprimanju izvršne uporabne dozvole u okviru upravnog postupka potrebno je dopisom od jedinice lokalne samouprave zatražiti da ista izda rješenje o kućnom broju i isto dostavi katastarskom uredu.

 

Kako je i na osnovu čega osoba spomenuta u naslovu dobila kučni broj, vjerovatno čemo saznati kroz medije ubrzo.

 

S obzirom na događanja oko spomenute osobe, a zbog mogučih neprimjerenih i nepotrebnih komentara, temu zaključavam.

uređeno: od Spitfire
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija