Jump to content

Plaćanje građevinske dozvole - zastara


zizana

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molila bih Vas odgovor na pitanje. 2000-te godine dobili smo zatraženu građevinsku dozvolu i platili 2/3 iste. Danas smo dobili obavijest da smo od 2004 godine dužni određenu svotu uvećanu za kamate. Interesira me, s obzirom da do danas, od 2004 godine, nismo dobili nikakvu obavijest o dugu, da li je nastupila zastara za taj dug i da li uopće postoji zastara na dug plaćanja dijela građevinske dozvole? Dakle prošlo je već punih 11 godina bez primitka bilo kakve obavijesti da postoji dug.

 

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

komunalni doprinos se utvrđuje rješenjem tijela uprave pa je stoga rok zastare propisan čl.233 st.1 Zakona o obveznim odnosima,

(1) Sve tražbine koje su utvrđene pravomoćnom sudskom odlukom ili odlukom drugoga nadležnog tijela javne vlasti, ili nagodbom pred sudom ili drugim nadležnim tijelom, odnosno javnobilježničkim aktom, zastarijevaju za deset godina, pa i one za koja zakon inače predviđa kraći rok zastare.

 

Obročna otplata komunalnog doprinosa ne spada u povremene tražbine iz čl.2, kao komunalna naknada, nego je to otplata duga u obrocima pa za nju ne vrijedi trogodišnji rok propisan čl.226

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija