Jump to content

Legalizacija dijela vikendice


acacic123

Preporučene objave

Poštovani,

 

Imam jedan problem pa Vam se odlučih obratiti.

Radi se o sljedećem:

U tijeku je legalizacija vikendice koja se nalazi na dvije katastarske čestice. Na jednoj čestici je kuća, na drugoj mali apartman, tj. soba sa wc-om. Taj apartman je nekad bio kovačnica i prenamjenjen je u stambeni prostor. I kuća i apartman kupljeni su 70 godina prošlog stoljeća i postepeno popravljani i nadograđivani. Sad smo dali zahtjev za legalizaciju apartmana. Legalizacija podrazumjeva uređenje papira koji ne postoje (nacrta, ucrtavanja na katastarsku česticu i sl.). Tu legalizaciju vodi jedna arhitektonska firma.

 

Apartman i kuća su spojeni , dakle dijele zajednički zid. Na vrhu tog zida nalazi se mali prozorčić za ulaz u potkrovlje apartmana. Sad arhitektica koja vodi legalizaciju kaže da netko (neko državno tijelo) traži papire od kuće (građevinsku dozvolu i sl.) jer prozor od apartmana izlazi na među (prema kući), a kako spomenuh kuća je jedna čestica, apartman druga pa po njenim riječima ne smije biti otvor na međi, iako je isti vlasnik. Sad kaže dotična arhitektica da moramo ići u katastar po "građevinsku dozvolu" za kuću, međutim kuća nema dozvolu, jer je sagrađena u 17. stoljeću, od mojih kupljena u 1970' te neznam što mogu sad učiniti po tom pitanju.

 

Molim Vas za pomoć.

 

 

Zahvaljujem!

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatra se da je građevina građena prije 15.veljače 1968, izgrađena temeljem pravomočne građevinske dozvole. Vrijeme izgradnje takove građevine utvrđuje se Uporabnom dozvolom za građevine izgrađene prije 15.veljače 1968 koju na zahtjev stranke izdaje tijelo graditeljstva tj upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju. Ako je trenutno stanje građevine identično stanju aero snimkama iz '68 Uporabnu bi trebali dobiti bez problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija