Jump to content

Prijava ili ne


Zara1050

Preporučene objave

Dok sam zivio na prijasnjoj adresi ostavio sam kod susjeda u podrumu stvari u vrijednosti cca 10000kn. Prvo se izvlacio na to da mu je netko ukrao te stvari, ali je nakon odredenog vremena priznao da je vecinu tih stvari prodao. Telefonski smo se dogovarali oko naplate, medutim promijenio je broj i ne mogu doci do njega. Moze li se podici prijava s obzirom da nema nikakvih poruka niti dokaza da su stvari bile kod njega? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na vašem mjestu poslao bih dotičnoj osobi dopis (poštom preporučeno s povratnicom) u kojem navodite kako ima rok od 8 dana da vrati novac za prodane stvari ili ćete u protivnom biti prisiljeni protiv njega podnijeti tužbu parničnome sudu te inicirati kazneni postupak.

 

Ovo s kaznenim postupkom gdje bi DORH podignuo optužnicu najvjerojatnije neće proći, jer bi se po mom mišljenju, ovdje radilo o utaji, a isto kazneno djelo progoni se po privatnoj tužbi, ali ipak ne škodi istaknuti, jer možda bude psihološki djelovalo na tu osobu da vam vrati novac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija