Jump to content

moje verbalno "zlostavljanje"


alex555

Preporučene objave

pozdrav. Zeznuo sam i priznajem. Razumijem da će me netko i osuditi tu.

Ugl. nakon niza nepravilnosti na mom sezonskom poslu (od kojih je 10 dana prijavljeno a 10 nije) odlučio sam dati otkaz. Radno vrijeme od 6-1h ujutro jednostavno više nisam fizički mogao izdržati. Vratio sam se doma totalno depresivan i bez volje za život.Čak i sa člankom u novinama o izrabljivanju sezonskih radnika. Inače sam anksiozan i depresivan (ali ne uz terapiju koju pijem) i tog dana sam jednostavno pukao na sve nepravilnosti u ovoj državi i što sam bez posla.Iako ne smijem piti uz lijekove napuhao sam1,40 . nisam znao ni što radim ni što pričam. Majka je pozvala hitnu jel se zabrinula da ću si nešto napraviti...međutim došla je policija.Tek onda sam pukao i opsovao majci ...što naravno nisam trebao. Oni su rekli da mi moraju "nešto" napisati i napisali: Verbalno zlostavljanje. Bio sam pozvan u centar za soc. skrb gdje sam isto ovako objasnio situaciju. Sada sam pozvan na sud, na prvu raspravu uz prijedlog policije i kazne od 1000 kn i psihosocijalni tretman. Majka je porekla da je bilo ikakvog zlostavljanja. Što da kažem na sudu ? 1000 kn nemam jer sam i dalje nezaposlen. Nemam kako platiti to. Kazniti mogu jedino moje roditelje sa tih 1000 kn. Antidepresivi i alkohol i moja uništena psiha i sezona su učinili svoje :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako si vrijeđao majku pred policajcima, ne isplati se negirati, jer će oni reći svoje. U tom slučaju je najbolje objasniti situaciju i pokazati da se ne radi o uobičajenom ponašanju, a ako ćete i majka i ti to tako objasniti, najvjerojatnije ćeš dobiti uvjetnu zatvorsku kaznu, tj. nećeš u zatvor ako ne ponoviš nešto takvo. To je u tom slučaju najbolja solucija, jer se ništa ne plaća i zapravo nema kazne ako se nešto takvo ne ponovi. To je i najčešća kazna, tako da mislim da se se ne trebaš brinuti za novac, jer su sutkinje/suci koji to rade normalni i jasno im je kakve su stvarne životne situacije, pogotovo činjenica da novčana kazna jednako (ili više) pogađa i žrtvu, a ne samo počinitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Naravno da to nije moje svakodnevno ponašanje. Nosim i svoju medicinsku dokumentaciju ako bude potrebno. Uz sve to piše i psihocijalni tretman....što mi je smiješno jel ionako se povlačim po psihijatrija i psiholozima ....a policija je bila upoznata sa time kao i mojom terapijom i nigdje u optužnom prijedlogu to nije navedeno osim da sam dobrovoljno otišao na u postaju i prespavao na na odjelu psihijatrije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za sam prekršaj to policiji nije bitno (bilo bi dovoljno samo da su napisali da si vrijeđao majku), ali sve to možeš reći i pokazati na sudu. Psihosocijalni tretman se uvijek piše, bez obzira na pojedinačni slučaj (npr. isto kao što se piše liječenje od alkoholizma kad je okrivljenik pijan, bez obzira na to pije li inače i koliko je napuhao).

 

Ne trebaš se previše brinuti - majka i ti odete na sud kad ćete dobiti pozive, normalno ćete tamo razgovarati sa sutkinjom/sucem i to je to. Oni su skroz normalni i svaki dan gledaju takve i slične slučajeve, tako da znaju razgraničiti što je što, pa sukladno tome i presuditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobio sam već poziv. sud je ovaj tjedan.svjedoci su ta 2 policajca i moja majka.Čak sam nedavno i vidio u ophodnji jednog od njih dok sam šetao psa, pa se zaustavio i pitao me kako sam....Tako da sam stekao dojam da me razumije i on.

 

Hvala puno na odgovorima...malo sam smireniji sada.

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može,javim

 

Sud je završio nakon 20 -30 minuta razgovora.

Mislim da sudac nema pojma ni što su antidepresivi...par puta je spominjao "tablete za smirenje" .

Krenulo je tako što sam rekao da se ničega ne sjećam (što i je istina) te da sam poslije sve saznao od roditelja i frendice. Objasnio sam situaciju sa sezonom....totalnim zlostavljanjem i neprijavljivanjem i padom u depresiju nakon tih 20 dana rada. Objasnio da sam popio duplu dozu antidepresiva i antiepileptika uz alkohol.Ispričao da stanje u obitelji naravno nije inače takvo što je potvrdila i moja majka. Policajaca kao svjedoka nije bilo...ali prihvatili su prijedlog da mi se izrekne kazna od 1000 kn iako znaju da sam nezaposlen -na što sam ja odgovorio da onda opet kažnjavate moju majku. Njihov odgovor na sve je bio: ahhh...to je najmanja moguća kazna. Prije bih išao u zatvor iako ničega nisam bio svjestan nego da moji roditelji koji isto jedva krpaju kraj sa krajem plate tu kaznu. Pokazao sam im i moje dijagnoze ali uzalud.:bubini: Čak je sudac spomenuo i psihosocijalni tretman....ali rekoh mu da sam malo-malo kod psijatrija i psihologa. Sudac nije neki balavac 60.o godište je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

već sam izgooglao pučku pravobraniteljicu radi savjeta barem.mislim da nije isto suđenje osobi sa psihičkim problemima i dužim kartonom na psihijatriji i osobi koja je svjesno to napravila. Čitao sam baš zakon...kazna je od 1000-5000 kn ili kazna zatvora do 90 dana. E pa radije ću ovakav psihički nestabilan ići u zatvor nego da mi roditelji sa 5000 minusa u banci plačaju kaznu. Iskreno ...svi znamo kakvo je stanje u Osijeku.Puni se proračun biciklistima i bakicama koje prelaze preko crvenog na semaforu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Proračun nema niti promil koristi od tih prekršaja, a kad smo već na prometu, previše je mrtvih na broj stanovnika.

 

Što se tiče tvog problema, svakako ju kontaktiraj, a u ovakvim prekršajima psihijatrija ne predstavlja nešto posebno, jer dobar dio okrivljenika spada u tu kategoriju. Ako ti može i želi pomoći, svakako će dobro doći.

 

Uglavnom, kakva god presuda da bude, imat ćeš pravo žalbe. Inače je neko srednje rješenje uvjetni zatvor, tako da se ništa ne plaća i ne dovodi ljude u još teži položaj, a okrivljenik nejde u zatvor ako ne ponovi prekršaj. Obično su time svi zadovoljni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Nema problema. Sretno i samo navrati kad ti nešto dođe.

 

 

Brzi su. Presuda je stigla. Kriv sam. 1000 kn bez psihosocijalnog tretmana (samo zato jel sam im rekao da sam redovito kod psihologa i psihijatra) i bez 86 kn (sudski ili policijski postupak...nisam siguran)

 

Rok žalbe 8 dana.

 

Iskreno...roditelji i nisu za to da se žalim ...ali ja bih na ovo se definitivno žalio ....

 

Edit: još jednom čitam pa mi smiješno.....na sudu sam rekao da sam radio neprijavljen i po cijele dane od 6 ujutro do 1 ujutro....na što je on naveo da sam dao otkaz jel se "nisam mogao odmoriti" :D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledaj na ovom linku općenito o prigovorima (makar se radi o prigovorima na prekršajne naloge, princip je isti), a na ovom linku primjere prigovora (ista stvar).

 

Ukratko, najviše se isplati žaliti na visinu sankcije, što znači priznanje, kajanje, olakotne okolnosti (nekažnjavanost, psihičko stanje, bez primanja...) i molba za smanjenjem novčane kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija