Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Leylaa

Povremeni inozemni rad

Preporučene objave

Poštovani,

 

molila bi vas za savjet vezano uz prijave poreza na dohodak iz inozemstva, odnosno kako da taj dohodak prikažem poreznoj obzirom na specifičnost situacije koja vam slijedi u objašnjenju u nastavku.

 

Riječ je poslu asistenta za privatnu osobu (osobu s invaliditetom) u Švicarskoj. Dogovoreno je da mi isplata plaće ide putem deviznog računa, međutim sa gospodinom ne potpisujem nikakav ugovor, a on mi uredno plaća za usluge asistencije te on osobno vodi evidenciju sati koje odradim u mjesecu kada sam kod njega (da napomenem riječ je o poslu koji zahtjeva odlazak iz RH do najviše 32 dana)

Između ostaloga u ovom slučaju riječ je o privremenom poslu, pošto se više asisitenata razmjenjuje tijekom godine, postoji mogućnost da neću imati izvor prihoda i po 2-3 mjeseca. Stoga, nisam sigurna kako da prijavim poreznoj svoj dohodak te da li postoji mogućnost nekih olakšica na koje bi u ovoj specifičnoj situaciji imala pravo?

također napominjem da drugih izvora prihoda nemam.

 

Zahvaljujem na odgovoru.

LP

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×