Jump to content

Skrbnistvo


Nennna

Preporučene objave

Postovani,

Bila sam u izvanbracnoj zajednici 6 god i dobila sina otisla sam od izvanbracnog supruga skupa sa sinom kad je imao 2 godine zbog neprestanog maltretiranja sto psihickog(svaki dan) sto fizickog(svaki treci dan) trpila sam to maltretiranje pune 3 godine jer sam uvije mislila smirit ce se bit ce sve "ok"... Nakon sto sam otisla od njega odselila sam se sestri skupa sa svojom mrvom jer nisam vise mogla pala sam na 45 kg od depresije i jada, i htjela sam stat nasilju na kraj kako god...ali ni tad nije stalo nakon par mj je shvatio da mu se necu vratit i poceo divljat dolazio kod sestre na vrata zvonio lupao budio nam djecu, jednom prilikom ga je sestra pustila u stan i rekla mu da se smiri i nju je udario i zvale smo policiju on je otisao naravno i tu nije nista bilo, nakon toga mi je samo oduzeo dijete kad je mali imao 2 i po godine. Kad sam ga htjela uzet sebi ucjenjivao me da moram spavat sa njim i neznam kakve sve gadarije kad bi odbila pretukao bi me tako da nebi znala di sam i to pred djetetom i tako god i po dana...u medjuvremenu sam ga prijavljivala policiji i povlacila tuzbe jer bi mi dosao plakati i moliti da ce bit sve ok da cemo se dog oko maloga bez suda itd sto naravno nikad nije ispostovao...nego bi se mj dana dogovarali i onda bi me opet pretukao i tako u nedogled....kad je mali navrsio 4 godine hvala bogu upetljala se teta od mog izvanbracnog supruga koja mi se javila i rekla kako sa njim nesto ne stima i kako malog treba maknut od tamo ja sam joj objasnila cijelu situaciju koju ona nije naravno znala i ona je pocela malog uzimati kod sebe ali naravno dovela bi ga kod mene i tako smo funkcionirali 11 mj...a moj mali mudrica nebi tati rekao da je kod mene jer je znao da vise nece moc doc ako mu kaze. E sad nakon tih 11 mj pokusao me ubit pred djetetom, zivi 15 km dalje od mene ali taj dan je bio ispred moje zgrade i napao me i uspjela sam pobjec zvat policiju i sve ostalo, njemu je ustanovljena šizofrenija, i mali je skroz kod mene od 10 mj prosle godine upisala sam ga u vrtic i ne fali mu nista, rekla sam mu da ako bude htio ce moc vidjeti tatu na sto se on stresao i rekao "NE" i dalje nismo isli u razgovor...(ja sam u drugoj vezi vec 2 godine i funkcioniramo savrseno mali obozava mog decka a i moj decko njega)...e sad ja sam zbog tog mog bivseg izgubila i vrlo dobar posao i sad sam zadnja dva mj nezaposlena, a blizi nam se sud za skrbnistvo nad djetetom....bojim se neznam kako funkcionira taj sustav...strah me da mi mrvu ne oduzmu sad kad je napokon samnom zbog nezaposlenosti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, ako su Vaši navodi u postu točni mišljenja sam da nemate bojazni da Vam se oduzme skrbništvo nad djetetom, poglavito ako je točno da je ocu utvrđena šizofrenija, a i sve ostalo kako ste naveli, jer se u postupku dodjela skrbništva sagledava i uzima u obzir sve za dobrobit djeteta, a ne samo Vaša momentalna nezaposlenost...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, nazalost tocno je sve ima jos puno ruznih stvari, ali sam pokusala skratit a objasnit cijelokupnu situaciju, je utvrdjena mu je sizofrenija, iskreno se nadam da gledaju tako jer ni ja ni on nebi mogli izdrzat da nas ponovno razdvoje...malo ste me ohrabrili... :) hvala!

 

Nema baš nikakve vjerojatnosti da bi dijete bilo dodjeljeno nasilnom/problematičnom ocu. Kojem je još dijagnosticirana i šizofrenija.

Vi ste sada u solidnoj vezi, dijete ima sve uvjete za zdravi razvoj - a to je ono što se prvo gleda - interes djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Felixx, ma znam da nemoze njemu bit dodjeljeno nego me strah da mi ga nebi oduzeli i stavili u neku ustanovu zbog nezaposlenosti...otac je u Vrapcu tako da za to znam da maleni nemoze kod njega.

 

Sad vidim na onoj drugoj temi koju ste otvorila da vas je bivša svekrva uvaljala u dugove.

Što svekrva misli o svemu ovom, o unuku?

Pitam zato jer se CZSS rijetko sam od sebe krene baviti ovakvim stvarima, nego tek kada netko prijavljuje. Ako je vaš bivši u Vrapču, ne bih se začudio da svekrva počne razmišljati o unuku kao 'zamjeni' i počne uvjeravati sebe i duge da bi ona bila bolji skrbnik.

Zato oprez.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I toga se bojim, a czss neznam sta drugo rec nego katastrofa...ja sam 8 mj odlazila tamo svaki tj svaki drugi jer nisam znala sta zalila se da se sa malim nesto dogadja tj da se ne brinu dobro o njemu u 8 mj NITKO se nije udostojio otic vidjet u cemu ga monstrum drzi...dok se nije dogodilo sta se dogodilo e onda su svi reagirali...pre strasno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I toga se bojim, a czss neznam sta drugo rec nego katastrofa...ja sam 8 mj odlazila tamo svaki tj svaki drugi jer nisam znala sta zalila se da se sa malim nesto dogadja tj da se ne brinu dobro o njemu u 8 mj NITKO se nije udostojio otic vidjet u cemu ga monstrum drzi...dok se nije dogodilo sta se dogodilo e onda su svi reagirali...pre strasno...

 

Ako me pitate o radu CZSS, bolje nemojte.

Da pišem, cijeli tekst bi bio u *****, a da govorim, zvuk bi bio u onim biiip - ovima.

Već sam više puta i ovdje napisao - da s burze pokupe nezaposlene 'krojačice, trgovce, bravare, i frizerke' - bolje bi radili taj posao. Toliko je loše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija