Jump to content

Što mi donosi zastara ?


milan7622

Preporučene objave

Dobar dan i pozdrav svima

Oprostite na nedostatku "kvacica", pisem vam iz Francuske. 

Zivim ovdje od 2000. godine ali sam jos uvijek Hrvat, rezident, nikad nisam zatrazio (ni pomislio zatraziti) francusko drzavljanstvo... Bilo bi mozda bolje da jesam...

Ukratko.

Po presudi iz 2011., osudjen sam(u Sibeniku)  u odsutnosti na 6 mjeseci zatvora. Neplacanje "alimentacije" za dijete koje nisam nikad vidio... Presuda je postala pravomocna 9/12/2011, po zakonu zastara nastupa 6 godina nakon pravomocnosti presude.

Vec sam bio uhicen ovdje u Francuskoj, jer je revni sudac izvrsenja podnio Europski uhidbeni nalog i zahtjev za izrucenje. Pritvor, izlazak pred sud u dva navrata, popraceno sudskom kontrolom i obveznim svakodnevnim javljanjem u glavni "komisarijat"...

Mjesec dana neizvjesnosti. Francuski sud odbacuje hrvatski zahtjev za izrucenje, ostavlja me na slobodi i ukida sve mjere sudske prismotre. Hrvati nisu bili kadri u zadnom roku poslati prevedene dokaze o postivanju mojih prava tijekom sudjenja u odsutnosti.

Smijurija i ogroman trosak za porezne obveznike i u RH i ovdje!! Iz pritvora sam bio odveden pred drzavnog tuzitelja, 80 km lude voznje u pratnji 3 inspektora francuske policije, rotirke, zabranjeni smjerovi, voznja po trotoaru... Super momci, profesionalci, kojima nije bilo jasno da im Hrvati uzimaju dragocjeno vrijeme. Imaju oni vaznijeg posla. Puno vaznijeg od moje malenkosti....U niti jednom trenutku mi nisu stavili lisicine, iako su zakonski trebali. Samim time su drzavnom tuzitelju pokazali kakvog "kriminalca" mu dovode.

Pitam Vas, sto nakon zastare koja nastupa za 2 mjeseca? Koje su moje obveze i prava nakon zastare ? Da li sam ikome ista duzan nakon zastare ? 

Uzgred budi receno, stupio sam u kontakt sa mojom kceri u RH, platio sam skoro cijeli iznos i obvezao se pomagati joj u nastavku njenog skolovanja. Ona je danas punoljetna, trazila je sluzbeno putem njenog odvjetnika prekid svakog progona protiv mene jos u prosincu 2016. Uzalud, cijela ova smijesna hrvatska pravosudna masinerija je vec bila pokrenuta...

Trenutno sam slobodan, Francuzi su mi obnovili dokumente ali Hrvati mi ne daju putovnicu. Ne mogu van Europe, a morao bih... 

Unaprijed zahvaljujem na Vasoj paznji i eventualnim odgovorima 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Nastupanjem zastare više nema mogućnosti da se izrečena kazna izvrši, no i dalje traju pravne posljedice osude, budući će tzv. pravna rehabilitacija nastupiti protekom 3 godine od nastupa zastare izvršenja kazneno-pravne sankcije.

Glede duga prema kćeri, on i dalje ostaje, no kako ste rekli da ste ga u većini dijela podmirili, nastojte da ga podmirite u cijelosti, ne samo zbog nje, već i onoga što piše u čl. 41. Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija