Jump to content

Rad na pola radnog vremena/ smanjena radna sposobnost


Duchell

Preporučene objave

Nekada je osoba koja je zbog invaliditeta imala utvrđenu smanjenu radnu sposobnost mogla raditi pola radnog vremena, a primala bi punu plaću jer je preostali dio namirio HZZO ili mirovinsko. Da li još uvijek zakonski postoji takva mogućnost? Ili nešto slično?

Navodno se sada može biti paralelno na bolovanju i raditi 4 sata.

Da li netko zna nešto o ovome ili ima za preporučiti odvjetnika koji se bavi ovim pitanjem (radno pravo i pravo iz mirovinskog osiguranja)?

uređeno: od Duchell
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nesto slicno sam imala.ja u planu, ali nije izvedivo bilo.

Bolovanje i rad? Ne vjerujem da je to uopce moguce. 

Imam tjelesno ostecenje od 70% i pola radnog vremena je upravo i bilo "pola" svega - pola plaće, pola obaveza koje plaća poslodavac, pola staža, ali jedino puni godišnji. 

Postoji dr broj sati koji se računa kao da je puno radno vrijeme, ali to je rijetko kome odobreno i sad se ne mogu sjetiti koliko je to bilo, da li 6,1 sat pa se gleda sve kao puno radno vrijeme. Nisam upamtila jer sam dobila djelomični gubitak radne sposobnosti i mogucnost rada na PC ili papirima 4 sata, a ako bi radila puno radno vrijeme, tada ostali dio moram raditi sa strankama (moje ostecenje vezano je za vid). 

U vezi ovih pitanja, mogli bi vam pomoci u Centru za vjestacenje i profesionalnu rehabilitaciju. Meni su puno pomogli i uputili me u mogucnosti koje imam. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija