Jump to content

Dug poslodavca za troškove liječenja, kamata - pitanje


Spinn

Preporučene objave

Radnik se ozlijedio početkom 2015 godine prilikom pada. Nadzorom nadležne inspekcije utvrđeno je da Programom osposobljavanja za rad na siguran način nije predviđena radnja koju je radnik obavljao, te je zaključeno da je poslodavac kriv za ozljedu.

HZZO je danas dostavio poslodavcu poziv na plaćanje troškova liječenja, a koji troškovi su svi nastali tokom 2015 godine, u kojem poziva i na plaćanje kamata. Sukladno Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju HZZO je obvezan naknadu troškova u ovakvom slučaju tražiti od poslodavca, ali taj poslodavac ima prigovor na kamatu. S obzirom da je trošak nastao 2015 godine, nejasno je zašto HZZO toliko čeka s dostavom zahtjeva na naknadu. Svjesni smo da su unutar zastarnog roka, ali nekako nije logično da je posljedica njihove sporosti sustava kamataranje domaćih privatnih trgovačkih društava.

Dakle pitanje je, ukoliko itko ima iskustva s ovakvim predmetima, na koji način osporiti kamate? Pokušati ćemo sa zamolbom HZZO-u, ali....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija