Jump to content

evidencija dolaska na posao


anton887

Preporučene objave

moli se za savjet. Radi se o trgovačkom društvu s a 70 zaposlenih. Poslodavac je donio pisanu odluku da se radnici mogu evidentirati prilikom odlaska i dolaska na posao bilo putem postavljenog aparata na otisak prsta, a onaj koji to ne želi zbog eventualne zaštite podataka, treba se potpisati kod portira na listi dolaska i odlaska. Međutim , postoje dvoje radnica koje ne žele niti jednu opciju evidentiranja, pa je pitanje što napraviti? Da li ovakva odluka poslodavca obvezuje radnike na način evidentiranja te što ako i dalje budu odbijale se potpisati?

 

Smije li im se uopće skidati s plaće kao da nisu niti radile ili eventualno u najgorem slučaju otkaz, jer takvo bezrazložno ponašanje šalje lošu sliku prema drugim radnicima ..

 

Puno hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Vam..u odluci poslodavca stoji da je to povreda radna obveze...Međutim, ne postoje izrijekom navede sankcije za takvo neprijavljivanje....Kad bi i stajalo npr.  neisplata plaća ako se ne prijaviš, da li bi to opet bilo u sukobu sa zakonom obzirom da se navodno ne smije bez suglasnosti radnika skidati plaća?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Vam Sivko.. Procitala sam clanke koji propisuju do najvise 30 % od plaće. Iz ovog proizlazi da se ipak ne moze cijela plaća uzeti kao sankcija u slucaju povrede? Da li poslodavac ima autonomnu volju skidanja s plaće uvođenjem te odredbe u pravilnik ili je gornja granica propisana zakonom? Sve kako ne bi pravilnik bio u suprotnosti s zakonom....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala jos jednom...U najgorem slucaju koja vrsta otkaza bi ovdje bila? Da li skrivljenim ponasanjem i obrazloziti da je povrijeđena radna obveza temeljem odluke poslodavca o evidentiranju ? Opomene bi možda najbolje bilo slati preporučeno na kućnu adresu jer će je djelatnica odmah rasparati ako joj se da na ruke....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija