Jump to content

Pričuva ne želi sanirati problem


lipomije

Preporučene objave

Imam problem u podrumu zgrade svaki stan ima svoj box ostavu ,međutim kroz moj dio prolazi kanalizacijska cijev ,u zgradi postoje podzemne vode kada se podzemne vode dignu pale se pumpe za ispumpavanje ,a tada kroz kanalizacijsku cijev počinje jako kapanje u moj dio ostave u podrumu ,obavijestio sam predstavnika stanara i poslao sam prijavu kvara na mail i zatražio popravak kvara ,međutim oni meni nisu odgovorili ,nego su se obratili predstavniku stanara ,on mi je predložio da ja sam platim majstora da to popravi i da njemu donesem račun koji će on ovjeriti i onda će meni pričuva uplaćivati na račun svaki mjesece to što sam ja platio majstora. Ja ne pristajem na takve uvijete ,smatram ako ja mogu iz dvojiti iz svojih financija 230kn svaki mjesec ,onda mi to daje garanciju da će popraviti kvar na zgradi ,još mi se predstavnik stanara žali zgrada je u minusu ovo ono ,iskreno čuo sam od drugog stanara da je on pronevjerio baš taj novac ,ali ne zanimaju me njegove žavopoljke kako zgrada nema novaca a pričuva se lagano bogati na naš račun , odem ja prije jedno 2tjedna dolje u podrum i zateknem svoje stvari iskapane s fekalijima i sve smrdi na fekalije ,sve stvari koje su bile uništene sam izbacio nasred prolaza u podrumu i tako sam ih ostavio ,poslao sam ponovo mail pričuvi da prekidam s njima odnos te da više neću plačati pričuvu ako ne poprave cijev i ne saniraju mi prostor ,budući da smrdi sve po fekalijima i naravno nisam dobio odgovor i zainatio sam se i ne plaćam više pričuvu  ,međutim što se sada može dogoditi ako sam ja prestao plaćati pričuvu ,može li meni itko sjest na moj račun ili mogu li ja ikako tužiti pričuvu i izvuči pravdu u svoju korist ,jer mislim da sam sto posto u pravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 21 sati , lipomije je napisao:

može li meni itko sjest na moj račun

Može Upravitelj ukoliko vam pošalje prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave te se na istu ne žalite.

Eventualno da bi to izbjegli, a kako je realno za očekivati da neće bit zainteresirani za popravak i prije bilo kakove tužbe, napravite si predračun za potrebne radove te pismeno (preporučeno) pošaljite Upravitelju zahtjev za popravkom jer se radi o hitnom popravku (puknuća, oštečenja i začepljenja vodovodne i kanalizcijske instalacije, radi sprječavanja daljnjih štetnih posljedica). To što je netko "zamračio" novac pričuve nije vaš problem, te ukoliko je tako neka sam Upravitelj istraži i poduzme određene korake po tome pitanju inaće će te vi kao suvlasnici. Isto tako i poradi navedenog kvara instalacije poslati prijavu sanitarnoj inspekciji.

Ukoliko se i dalje budu izmotavali s odgovorom ili uopće ne odgovore, ovaj predračun možete iskoristiti za ponovni dopis kojim im nudite sporazumni ugovor o prijeboju potraživanja pričuve sa iznosom troška popravka koji bi napravili o svome trošku. Svime navedenim bi vi bili pokriveni u slučaju bilo kakovih drugih nesporazuma i ev. tužbi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija