Jump to content

da li u suvlasništvo ti moreš postat vlasnik


omis25

Preporučene objave

Imao sam rekao bi interesantnu odluku sudu i želio bi ako itko ima iskustva i želi kazat mišljenje u jednom sporu tuženik je razbio glavni zid zgrade u suvlasništvu i produžio svoj stan bez odobrenja i bez suglasnosti i bez saznanja ostalih suvlasnika na sudu odluka je bila da taj dio nespada u suvlasništvo jer je napravljeno na tuženikom zemlji kažu bila je dioba dvorišta i da jedino šta pripada ostalim suvlasnicima je čl.167.ZVDSP-a koja se odnosi na zaštitu od uznemiravanja a to je odbijeno jer nismo dokazali da nam ta gradnja smeta to šta se zgrada mogla urušit to nezanima nikoga. Ispada da smo mi na sudu samo bili na predstavu i da malo gubimo vremena.

Ja sam uvijek bio u uvjerenju ako u vlasničkom listu niste 1/1 da ste u suvlasništu da morate ako radite dogradnju nadogradnju morate imat suglasnost ostalih suvlasnika prema članku 41 Izvanredni poslovi ali izgleda da nije tako. 

Vlasnički papiri su na žalost su sve krivi i krivi suvlasnički udio i kvadrature i puno suvlasnika se mijenjalo i nikada se nije ispravilo od dana jednog jedino šta je točno je tlocrtna dimenzija u katastru i prema toj tlocrtni većene zgrade odredilo se korištenje dvorišta sa kojem se napravio ugovor o korištenju šta je sud procjenio da je to fizička dioba i postalo je vlasništvu i imate pravo prema sudu da gradite još jednu zgradu ako želite u dvorištu bez da imate suglasnost. U zk i u katastru nema nikakvih promjena od kada je taj ugovor napravljen samo dokaze imaju od lažnih iskaza svjedoka a svi idu u crkvu u nedelju to se ne šalim i to je bilo za smijat se od laži koje su rekli ali sve je sud prikupio da ih se pita ponovo opet bi dobili drugu verziju i oni tvrdu da je bivše suvlasnik čim je ugovor o korištenju dvorišta napravljen odmah nije se reklo ni rekao dobar dan onda su došli radnici iz Srbije i postavili ograde. A osoba koja je bila u svojti drugom suvlasnika i stala u drugog suvlasnika dali su njemu kljuć od te ograde i kljuć od njihovog stana jer je do njima bila vikendica aha. 

U ovaj sud smo stavili veliku cjenu spora da ide na vrhovni sud. 

Puno Hvala

 

 

uređeno: od omis25
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija