Jump to content

Radno pravo


DRZ

Preporučene objave

Poštovani! Dva puta sam operirala kralježnicu i bila sam tri godine na neprekidnom bolovanju i tri puta na invalidskoj komisiji. Pošto je komisija zakljucila da nemam uvjete za invalidsku mirovinu dali su mi rješenje o promjeni radnog mjesta i navedeno je da ne smijem dizati više od 5 kg, sagibati se, prigibati, dizati teške terete i da moram biti na radnom mjestu koje ne ugrožava moje zdravlje jer mi prijeti opasnost od nastanka invalidnosti... Međutim, to sve lijepi piše ali se nitko toga ne drži. Radila sam kao njegovateljica pa su me sad premjestili u praonicu rublja i praktički su me prisilili da potpišem novi ugovor jer su mi prijetili otkazom i sad su se nadređeni opet sjetili da me presele na drugo radno mjesto koje ja ne prihvacam i opet prijete otkazom. Trenutno sam opet na bolovanju 4 mjeseca. Da li imam kakva prava po tom rjesenju ili mi poslodavac može dati otkaz?? Što da radim?? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morala sam potpisati novi ugovor da me premještaju u praonicu rublja jer me nisu mogli staviti na drugo radno mjesto jer ništa nije  bilo slobodno i to radno mjesto gdje sam sad ne ispunjava uvjete koji pišu u rješenju od inv. Komisije i ja sam morala prihvatiti to što su mi ponudili jer su mi prijetili otkazom, ali je sad nastao problem jer se promijenila vlast i sad je druga ravnateljica koja me želi staviti na radno mjesto koje donekle ispunjava uvjete inv. Komisije, a ja sad to mjesto ne želim prihvatiti jer više ne mislim potpisivati nikakve nove ugovore i sad je ravnateljica počela opet prijetiti otkazom jer ja moram ići na drugo radno mjesto prema papiru od inv. Kom, a zašto  bi morala??? Da li mi može dati otkaz ako sad to ne prihvatim? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija