Jump to content

Ovrha


zagy69

Preporučene objave

.Dugogodisnjem prijatelju  sam posudio 100,000 eura na godinu dana bez kamta prije 5-6 godina .Dozvolio mi je zabiljezbu na njegovu nekretninu i poslovni prostor, koja je vrijednija.Sada sam u situaciji da meni trebaju novci i bojim se da je doticni gospodin u vecim finaciskim problemima nego sto sam mislio jer mi nemoze vratiti i svaki puta trazi jos vremena .Za sada sam jedini sa zabiljzbom , medutim bojim se da ce ih biti jos.Ne zelim pokrenuti ovrhu ali sam prisiljen.Zelim saznati koliko traje proces?Koliki je trosak?Dali se moze obustaviti ako dode do dogovora?Dali je jednostavan proces?Takoder sam mu posudio 45,000 kn na godinu bez kamata , nakon toga su trzisne kamate.To je  bilo prije dvije godine,dug nije osiguran nekretninom.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 sati , zagy69 je napisao:

Za sada sam jedini sa zabiljzbom , medutim bojim se da ce ih biti jos.

Radi namirenja ovršnim putem najvažnije je da ste prvi zabilježeni u zemljišnim knjigama. To što bi moglo biti još zabilježbi na tim nekretninama, to Vas ne treba brinuti, jer učinak Vaše zabilježbe je u tome da ste stekli pravo da se iz nekretnina namirite prije osoba koje na tim nekretninama kasnije steknu založno pravo odnosno pravo na namirenje.

prije 18 sati , zagy69 je napisao:

Zelim saznati koliko traje proces?

Nije moguće predvidjeti trajanje postupka, jer se pravim lijekovima (žalbama) može usporavati, ali svakako Vašim požurivanjem suda može se završiti u relativno kratkom roku.

prije 18 sati , zagy69 je napisao:

Koliki je trosak?

Također ni troškove nije moguće točno predvidjeti. Ukoliko uzmete odvjetnika, pa ukoliko ovršenik bude ulagao žalbe, pa Vi na to budete ulagali odgovore na žalbe... sve to povećava troškove. Naime, u postupku snosite sve potrebne troškove, ali ih poslije ovršenik Vama namiruje. No svakako s obzirom na veliku visinu vrijednosti spora, troškovi neće biti maleni, ali kako Vama tako i ovršeniku.

prije 18 sati , zagy69 je napisao:

Dali se moze obustaviti ako dode do dogovora?

Može se obustaviti, ukoliko se dogovorite, obavijestite sud da povlačite ovršni prijedlog i sud donosi rješenje o obustavi postupka, a po pravomoćnosti dostavlja se zemljišno-knjižnom odjelu na provedbu.

prije 18 sati , zagy69 je napisao:

Dali je jednostavan proces?

Proces nije toliko složen, ali ukoliko ga ovršenik želi komplicirati, naravno da može. U pravilu se postupak sastoji od zabilježbe ovrhe u zemljišnim knjigama, utvrđivanja vrijednosti nekretnine, prodaje i namirenja iz prodajne cijene nekretnine.

prije 18 sati , zagy69 je napisao:

Takoder sam mu posudio 45,000 kn na godinu bez kamata , nakon toga su trzisne kamate.To je  bilo prije dvije godine,dug nije osiguran nekretninom.

Imate li kakav dokaz o ovoj posudbi, a temeljem kojega bi mogli pokrenuti postupak?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija