Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

gretchen

suvlasništvo-etažiranje

Preporučene objave

Suvlasnici smo polovice kuće  s rođakinjama. Svaka obitelj ima jednu etažu, garažu i ostavu te dio vrta. Ne dijelimo nikakav zajednički prostor i nikada nije bilo baš nikakvih suvlasničkih problema.

Naša etaža je imala nadograđeni nelegalni stambeni prostor dok su oni imali nelegalno dograđenu ostavu. Mi smo se odlučili za legalizaciju dok su oni smatrali da je to nepotrebno i odbili su sudjelovati.

Mi smo legalizirali kompletan objekt (uključujući i njihovu ostavu) i sve platili. Nismo od njih tražili nadoknadu troškova jer je s njima  bilokakav racionalni dogovor nemoguć.

Jedna rođakinja je bila upoznata s čitavim procesom, ali ga je u potpunosti ignorirala. Druga živi u inozemstvu, povremeno dolazi, ali s nikim ne komunicira pa ni sa svojom sestrom.

Nakon legalizacije pokrenuli smo proces etažiranja. Elaborat je gotov i trebali bi ga svi potpisati, ali one opet opstruiraju postupak. 

Napominjem da smo sve troškove mi platili i da ništa od njih ne tražimo.

Također podsjećam da oko nijednog dijela vlasništva nikada nije bilo spora.

Mi svoju polovicu kuće planiramo prodati u daljoj budućnosti s čime smo ih upoznali, odnosno ponudili im otkup.

Također napominjem da su materijalno jako dobro stojeći, da imaju druge nekretnine i da im ova kuća služi samo za povremeni boravak.

Molim vas za savjet kako da zaštitimo svoje vlasništvo, odnosno kakve daljnje korake trebamo poduzeti ukoliko suvlasnici ne žele etažiranje?

Unaprijed hvala.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×