Jump to content

Dug otplaćen,ovrha nastavljena


Wxodus0810

Preporučene objave

Evo ovako...imala sam ovrseni racun..rj.jos uvijek je..imala sam kredit kod B2 i Mastercard...dok su mi zablokirali racun ja sam bila na trudnickim komplikacijama.S obzirom da su priljevi zasticeni od bilo kakvih tradzbina ja sam se dogovorila s njima da cu im uplacivati preko uplatnice..sve je pametno odradjeno..dogovori su bili preko maila,ugovori s povratnicom i sve po P.s.

Ali dug je bio 45000kn..i dogovoreno je da prvu godinu placam bezkamatno ako budem uredovno placala rate..sto i jesam...tako stoji u ugovoru..nakon tih godinu dana ja sam pocela raditi i pocelo se uredovno skidati s racuna za preostali dug. Preostalo je jos 300000 .sada je dosao dugu kraj,ali na Fini naravno nema onih 15000 kn koji sam ja placala preko uplatnice...po B2 ja sam vratila dug,a po Fini sam duzna s kamatama jos 20 000...sto sada napraviti da se prizna ovih mojih 15 000kn koji sam uplacivala preko uplatnice? Ici na sud..ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad se dug po Vašem izračunu naplati, B2 bi trebao napraviti povlačenje ovršne isprave sa Fine. Naime, Fina postupa po onome što joj je dostavljeno i ona nema saznanja za Vaše samovoljne uplate. Tako da bi na ovrhovoditelju bilo da pazi kada je dug podmiren i da potom napravi povlačenje ovrhe. Najbolje bi bilo da tražite od B2 da Vam se očituju o točnom stanju duga i da specificirate buduće uplate, po iznosima i danima, odnosno da dogovorite dan kada će oni povuci ovrhu sa Fine, te da ih upozoriti da nećete tolerirati ni najmanji iznos pretplacivanja duga već da ćete u tom slučaju biti prisiljeni svoja prava ostvariti u sudskom protuovršnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija