Jump to content

Sumnja u krivotvorenje potpisa


zmaj22

Preporučene objave

Protiv mene je potpisan jedan dokument u kojemu se žale na mene i žele da se skupština izborna ponovi.

Među tim potpisima ima par potpisa za koje su mi osobe rekle da to nikad nisu potpisale. Te sad što da učinim pošto za to sada već svi znaju?

isto tako osim tih par potpisa za koje znam i mogu dokazati da osobe nikad nisu potpisale ima tu još potpisa ali te osobe se ne žele u to petljati.

Uzeo sam odvjetnika i to ćemo prijaviti tamo gdje se to već treba prijaviti. rekli su mi da može ići i anonimna prijava ali i po službenoj dužnosti ali u tom slučaju ja nemam pravo uvida u postupak?  e sad mene što zanima što je najbolje da napravim na koji naćin da taj postupak pokrenem i što na kraju proizlazi iz svega toga? 

 

da napomenem osobe koje su to krivotvorile razgovarao sam snjima i rekao sam da ću pokrenuti postupak protiv njih.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Sumnja u krivotvorenje potpisa

Nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnesite kaznenu prijavu poradi sumnje u učin kaznenog djela krivotvorenja isprave. Ako podnesete prijavu imenom i prezimenom, naravno da ostvarujete sva prava koje ima žrtva/oštećenik, pa i ono o uvidu u spis i obavijesti o ishodu postupka. S druge strane, ukoliko ćete prijavu podnijeti anonimno, kako će DORH znati da ste to baš vi kada dođete izvršiti uvid u spis? Po toj logici, svatko u RH može doći u bilo koji DORH i tražiti uvid u spis pokrenut po tzv. "anonimki".

Također, treba vidjeti što se može učiniti po pitanju sprečavanja ponavljanja izborne skupštine (pretpostavljam) trgovačkog društva ili neke druge pravne osobe, tu bi trebalo konzultirati odredbe Statuta odnosno Pravila postupanja pravne osobe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija