Jump to content

upućivanje u parnicu


markun

Preporučene objave

moli se za savjet. dobili smo rješenje suda kojim se kao ovršenici pozivamo da u roku od 15 dana od dana pravomoćnosti rješenja pokrenemo parnični postupak radi proglašenja ovrhe nedopuštenom. Budući smo dva brata dobili jučer navedeno rješenje, pitanje bi bilo kada trebamo pokrenuti parnicu, odnosno da li stalno nazivati ovršnu kancelariju je li postalo ovršno ili možemo odmah poslati tužbu  prije pravomoćnosti rješenja?

 

puno hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo rješenje koje ste primili otpremljeno je istovremeno Vama i drugoj strani. Znači da ga je i ta druga strana trebala zaprimiti kada i Vi, možda dan prije ili poslije. Za pravomoćnost treba proći rok od 8 dana od podizanja, s tim da će sud pričekati još koji dan za slučaj da je žalba na to rješenje poslana poštom. Izračunajte si kada ovakav rok prolazi, pa iza toga provjerite stanje u e-Predmetu, nema žurbe. Ukoliko je uložena žalba to bi trebali vidjeti i trebate je dobiti na očitovanje. Međutim, vrlo rijetko ili gotovo nikako ovrhovoditelji ulažu žalbu na ovakva rješenja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija