Jump to content

Briga o roditeljima


prikraj

Preporučene objave

Majka je ostavila  dvojici sinova nekretninu.Jedan od sinova brine o majci a drugi zbog bolesti to nije u stanju.U međuvremenu je imovina tog sina prenešena na njegovog sina,a on kao niti njegova majka(supruga moga bolesnog brata)ne pomaže na bilo koji način mojoj i bratovoj majci.Što više odriče i bilo kakov kontakt,a bratov sin koji je  dobio dio nekretnine izjavljuje da od bake nije ništa dobio.Majka je u domu za starije osobe i nakon što plati smještaj ne preostaje joj niti kuna za ostale potrebe,koje su povećane jer je na makrobiotićkoj prehrani.Koje su mogućnosti da se i obitelj moga bolesnog brata na neki (financijski)način skrbi o mojoj majci,koja uskoro navršava 95 godina.Moji izdaci su u vidu višekratnog preseljenja zbog neadekvatnih uvjeta,nabava posebne hrane,posjete i ifinancijska potpora.Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Punoljetno unuče je dužno uzdržavati baku ili djeda ako baka ili djed nisu sposobni za rad, a nemaju dovoljno sredstava za život ili ih ne mogu ostvariti imovine i ako su ga oni uzdržavali ili se brinuli o njemu dulje vrijeme (čl. 294. ObZ).

Međutim, baka i djed ostvaruju pravo na uzdržavanje od punoljetne djece prije uzdržavanja od unučadi (čl. 283. ObZ). 

Dakle, dok ste god Vi i brat živi, uzdržavanje se neće moći tražiti od unuka, ali Vi i brat zajedno morate skrbiti o mami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija