Jump to content
ZLICA

Utvrdivanje ocinstva

Preporučene objave

Poštovani!

Bio sam u vezi  kratak vremenski period.Ona je ostala trudna.Bio sa presretan jer cu postati otac.Od saznanja da je trudna sve se promjenilo.Non stop smo se svadali i vise nismo bili skupa.Djete se rodilo i ja sam priznao djete.Placam redovno alementaciju od 1.000,00 kuna mjesecno.Dobio sam sudsko rjesenje o vidanju djeteta.Medutim kad god sam nazvao da bih dosao vidjeti djete,uvijek je bio neki izgovor da ne moze! Pa bih ja u dva mjeseca vidio djete jednom.Djete je imalo tri mjeseca a ona je vec pocela da zivi sa drugim covjekom.Za koga se na kraju i udala.Nije mi dozvoljavala da ucestvujem u odgoju djeteta.Vidao sam je samo slucajno na ulici ili u ducanu...Preko Centra za SS sam dobio obavjest da ona zeli da doda pored mog prezimena djetetu prezime sadasnjeg muza.I da se oni sele u drugi grad.Sve sam to potpisao.Jer su mi ovi u centru rekli da ako ne pristanem,ici ce na sud.I opet cu na kraju morati pristati jer je to za dobrobit djeteta...Mala mene zove Barba,a njenog muza tata...Zanima me da li ja sad mogu da trazim analizu DNK ,jer dijete ima 8 god. Sve mi je to sumnjivo ispalo.Mnogi su mi rekli da je pored mene bilo jos drugih muskaraca.Vise nisam siguran jesam li ja otac tog djeteta.🙁

Lijep pozdrav!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nažalost nemožete, jer je dijete navršilo osam godina života, dozvoljeno je najkasnije do navršene sedme godine života djeteta, sve Vam je opisano u čl. 402. st. 1. ObZ kojeg citiram:

Tužba muškarca koji je priznao očinstvo:

Članak 402.

(1) Muškarac koji je u maticu rođenih upisan kao otac djeteta na temelju priznanja očinstva, a poslije je saznao za činjenicu koja isključuje njegovo očinstvo, može tužbom osporavati svoje očinstvo u roku od šest mjeseci od dana saznanja za tu činjenicu, ali najkasnije do navršene sedme godine života djeteta.

No, Vi možete pokrenuti kazneni postupak protiv majke djeteta (kazneno je prijaviti) radi nepoštivanja sudske odluke, tj. kršenja prava djeteta, kao i Vaših prava, na susrete i druženja Vas i djeteta, a koje je određeno pravomoćnom sudskom odlukom..

Sretno...!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 2 minuta, ZLICA je napisao:

Da! Toga sam se i bojao... HVALA VAM!

Ma nemate što zahvaljivati, kažem, podnesite kaznenu prijavu protiv majke radi nepoštivanja sudske odluke i kršenja prava djeteta i Vaših prava...Sretno i držite se...!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×