Jump to content

sivko

Korisnik
  • Broj objava

    14547
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    367

Sve što je sivko objavio

  1. Nisi opisao glavno a to je događaj (ukratko). Ali,tuča,svađa ili vika,jedan kaže da je drugi da nije.Policija je došla kasnije,uzela izjave i napisala optužni pa neka se sutkinja hebe. Naravno,niti će ih sankcionirati niti ćeš dobit odštetu od MUP-a.To ti je sasvim neki drugi postupak jer se to ne rješava u ovom postupku.Potrošit ćeš brdo love za odvjetnike a ishod je debelo upitan (po tvoju kožu).
  2. Na nijedan se ne možeš pozvati jer otpremnina zbog odlaska u mirovinu zakonom nije zajamčena. O takvoj otpremnini piše u ugovoru o radu,kolektivnom ugovoru,pravilnikom o radu ili nekom odlukom poslodavca.Probaj naći tu svoju ekipu da vidiš da li imaju kakav dokument o plaćenoj otpremnini ili idi u firmu da vidiš sa kakvim sindiklacem (ako postoji) ili u pravnu službu i računovodstvo.
  3. Bit će da nemaš.Ako imaš e građani možeš provjeriti i sam https://eprekrsaji.mup.hr/
  4. Ako nisi dobila i neku zabranu možeš.
  5. Uplati ti koliko si skupio da ne aktiviraju presudu (jer si dobio uvjetnu).
  6. Čekaj i dalje (i neka skuplja lovu).
  7. 1320 eura,6 bodova i zabrana od 3 mjeseca.A i onaj tko ti je dao motor bi mogao fasovat oko 400 eura.
  8. Zato što su u pitanju dva različita ministarstva.U jednom otvaraju poštu odmah a u drugom ostave u ladici da se malo "kiseli".Pa onda dodaš slobodne dane,godišnji,bolovanje...i ode sve u 3pm.Ja sam čekao svoju (starosnu) 4.5 mjeseci (dobio dobru otpremninu pa mi se nije žurilo) kad na kraju zovem u HZMO a ono teta na dugotrajnom bolovanju a predmet u ladici.Sva sreća šefica uljudna i riješili sve za 8 dana.
  9. Ti si trenutno u vakuumu,nisi zaposlenik a bez rješenja nisi ni umirovljenik. Mislim da bi trebao ići na HZMO jer oni odmah obračunavaju (skidaju) poreze.
  10. I sad će mu izdavatelj naloga ponovo poslat prekršajni nalog.
  11. Možeš. Kad dobiješ poziv možeš tražit da te sasluša sud u ZG a možeš i onda (bez obzira gdje je sud) napisat pisanu obranu.
  12. Ne plaćaš trenutno ništa.Prigovoe šalješ u Pleternicu a oni će dalje proslijediti sudu.
  13. Trebao si odmah napisat da su ti prvi put izdali prekršajni nalog. Sad ide optužni jer si već kažnjavan a u optužnom mogu tražit i veću kaznu od minimalne ali ipak o tome odlučuje sud.
  14. Nije član uže obitelji.
  15. Trebao si odmah napisat da su ti izdali prekršajni nalog i da si platio putem POS-a.Čim si dobio PN uveden si u prekršajnu evidenciju tako da ne možeš tražit da ti da manju kaznu jer si nekažnjavan.
  16. Sad ćeš dobit poziv za sud pa ćeš se tamo objašnjavati. Čudi me da si platio na licu mjesta jer se takve kazne ne mogu platit policiji (visok iznos).
  17. Ako je stekla državljanstvo od rođenja (piše u njezinom rješenju) onda imaš pravo i ti a ako nije onda nemaš pravo ni ti jer u trenutku tvojeg rođenja ni jedan od roditelja nije bio RH državljan.
  18. Ako je potpisao dostavnicu nalog je uručen a drugi par opanaka je ako dostavnicu pošta nije dostavila sudu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija