Jump to content

Kompa

Korisnik
 • Broj objava

  2469
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  6

Sve što je Kompa objavio

 1. Tako je, Mrljavac je u pravu kao i uvijek. I još je aktivan ovdje i još nesebično pomaže drugima, kao što je nekada davno svojim znanjem i iskustvom, pomogao i meni. Zato Mrljavac 👑 hvala i kapa dolje. Veliki pozdrav od Kompe! 🍻 🍻
 2. Zavisi kojeg doktora posjećuješ. Za ptsp ti se računa samo ono od specijaliste psihijatra i psihologa. Ostalo se ne gleda.
 3. Računa se ako je bio profesionalni vojnik. Ako je bio ročnik, onda se ne računa.
 4. Ja sam tražio ministarstvo branitelja i od istog dobio odgovor da im dostavim da li imam, odnosno nemam više niti jednu nekretninu. Nisam išao preko lokalne zajednice već samo preko ministarstva branitelja. No, međutim imao sam igrom slučaja nekretnina, pa sam sam odustao dalje ići po tom pitanju.
 5. Ako izganjaš građevinsku dozvolu, možeš na osnovu iste od ministarstva branitelja zatražiti struju, vodu, plin i dobiti ćeš ali smo ako osim te nekretnine nemaš više ništa na sebi, neku drugu nekretninu. Dobiješ ako ti je to jedina nekretnina. A prenamjena zemljišta može ići i samo sa statusom branitelja više od 100 dana. Doneseš im potvrdu o hrvatskom branitelju i izdaju ti rješenje bez da platiš. Ali to ide samo ako ćeš tu raditi nešto. Tako je bilo u mom slučaju.
 6. Dok bude i ako bude promjena, bit će ih. Za sada je zakonska obaveza RH uskladiti mirovine. Obaveza, ne hoću, neću ići mogu ne mogu. 🙂😉
 7. Usklađivanje te povećanje i smanjivanje mirovina nije jedno te isto. Usklađivanje je zakonska obaveza dok povećanje nije.
 8. Rast mirovina od 2,5% do 3 % 🙂 https://www.mirovina.hr/novosti/semper-izracunao-koliko-bi-mogle-rasti-mirovine-umirovljenici-bi-se-mogli-ugodno-iznenaditi/
 9. Dobro je da su oba dva još u funkciji. Svaki dan jedan šaraf manje sa svakoga. Pozdrav Mrljavac legendo!
 10. Onda je nama dobro. Kaj onda kukate? Neka uzmu kada im zafali i dobro.
 11. To je ostavila kao pomoć Sanaderu. Kuda Ivo tuda i ja, tako je govorila drugarica dok je ponosno stajala uz Ivu.
 12. Lupetanje prazne slame vezano za ne ispačivanje mirovina zbog preseljenja. Gluposti. Nisu mirovine u stolovima ladica činovnika.
 13. Ambulantno liječenje, dnevne bolnice, grupne psiho terapije, hospitalizacija. Ovo nabrojano bi se uzimalo u obzir kao liječenje PTSPa. U kontinutitu bi značilo da se tako liječite barem 2 i više godina. Ovaj cd koji navodite, iz njega se ne isčituje liječenje već samo lijekovi koje vam je dr opće prakse davao. Ti lijekove koje vam je isti dr davao, bi trebali biti temeljni na ne starijem nalazu i mišljenju psihijatra specijaliste od 6 mjeseci. U suprotnom vam ih dr opće prakse ne bi smio ni davati. Zašto i kako vam je davao, valjda na svoju ruku. No, svejedno dr. opće prakse je dr.
 14. Morala ti je mirovina skočiti s obzirom da si imao u svezi rata 20- ostalo 80%, a dobio si u svezi rata 30- ostalo 70%. Morala se povisiti barem 200 kn.
 15. Čekanje je odavno poznata stvar. Ni u mom slučaju, mada sam prošao sve nabrojano ali prije više od 10 godina, nije bilo bez čekanja i to višegodišnjeg. Na prvostupanjskoj komisiji su ti trebali reči što su ti odlučili vezano za postotak HRVI. To kaj su ti rekli da je vezano za rat, tebi ne znači ništa ako ti daju 19%. U mom slučaju je kod HRVI komisija bilo 30, 20, 30%. Uvijek potvrđeno isto i od drugostupanjsko. Pozdrav i sretno.
 16. Na puno radno vrijeme se jedino i može prijaviti sa profesionalnom mirovinom. Dobiješ oko pola mirovine i cijelu plaću za koju radiš.
 17. To bi bila diskriminacija ako tako piše. Koji je to točno članak i kojeg zakona? I nije do 4 sata, nego do 3 sata i 29 minuta. Pazite na vrijeme.
 18. Sve više od 6 mj je previše. Otiđite kolega u ured državne uprave i vidite u čemu je problem. Ja sam nakon 9 mj čekanja otišao i rekla mi je teta u državnom uredu da nisu dobili moj ratni put. Tu je bilo zaštekalo. Nakon toga, osobno sam kontaktirao nadležne za izdavanje mog ratnog puta, nakon čega su mi se isti ispričali i odradili svoj posao za 2 dana. Tako je to u lijepoj našoj. 100 babica, kilavo dijete.
×
×
 • Napravi novi...