Jump to content

Klon

Korisnik
  • Broj objava

    85
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Klon je dobio reakciju od Borbena7 u Eos Matrix potražuje dugovanje   
    A da li imate tu presudu kod sebe možda obzirom da znate detalje pa da ju postavite ovdje da vidimo o čemu se radi ili vam je te informacije prenio pokojni otac, a vi presudu uopće niste vidjeli obzirom se baš ne poklapa da bi ovrhovoditelj koji raspolaže ovršnom ispravom išao u smjeru da vas traži da platite ako je vaš pokojni otac oslobođen pravomoćnom presudom.
    Ili ste nešto bitno izostavili reći ili ovrhovoditelj ima pogrešne podatke u što iskreno sumnjam. 
  2. Hvala
    Klon je dobio reakciju od ŠumećiMagnezij u Eos matrix pisao poslodavcu   
    Naravno da smiju kontaktirati poslodavca jer imaju pravnu osnovu za to, a to je dug koji su otkupili.  Ako pošalju original zapljene poslodavcu i ostalu dokumentaciju, naravno da poslodavac mora po tome postupiti, ne možete vi birati hoće li poslodavac vršiti obustavu ili ne. Ako imate plaću ispod prosjeka onda će vam se plijeniti 1/4 plaće. 
    Napisali ste da ne priznajete dug jer niste ništa dužni, a nakon toga govorite da ste zadnje što ste platili bilo prije 6 godina?
  3. Hvala
    Klon je dobio reakciju od Boxxer u Bjanko zadužnice - zastara i registar zadužnica   
    Zadužnice u pravilu zastarjevaju nakon 10 godina, ali vjerovnik nekim radnjama može prekinuti tok zastare koji onda opet teče ispočetka, dakle 10 godina.
    Ako zadužnicu do sada niste poslali na finu na naplatu onda je ona u zastari, a ako je u fini onda ne teče zastara. 
    Vi zadužnicu ne možete isknjižiti jer to može samo fina temeljem članka 12 ZPONS-a.
  4. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Ovrha zbog tuđih režija i prigivor protiv platnog naloga   
    Nece vam proci prigovor, jer kad ste nekretninu bilo prodali ili darovali, bili ste dužni odjaviti sva brojila, plinska, električna, voda itd, ovo govorim iz vlastitog iskustva jer to moji roditelji jos uvijek vuku po sudu, a nekretnina je prodana 1997g, a ovrha za plin je iz 2003, tako da sumnjam da ce proci, ali uvijek mozete pokusati sa prigovorom.
  5. Hvala
    Klon je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Iznos ovrhe na plaću?   
    Ako imate plaću veću od prosjeka, znaci vise od cca 6200kn, na zaštićeni račun dobijete 4156kn, ostatak do vaše plaće ide na redovan račun, odnosno u ovrhu
  6. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Iznos ovrhe na plaću?   
    Ako imate plaću veću od prosjeka, znaci vise od cca 6200kn, na zaštićeni račun dobijete 4156kn, ostatak do vaše plaće ide na redovan račun, odnosno u ovrhu
  7. Hvala
    Klon je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Direktno placanje EOS Matrixu   
    Očito je Eos poslao ovrhu na plaći temeljem suglasnosti o zapljeni primanja ili rješenjem o ovrsi, te bi trebali pitati poslodavca na temelju čega obustavlja u korist Eosa, što ne znaći nužno da je poslodavac pogriješio.
  8. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u naplata duga EOS Matrix   
    Ugovor o cesiji necete dobiti sigurno niti iznos koji su oni platili jer to vas ni ne treba biti briga niti to morate znati.
    A sad da li vi njih priznali ili ne, dug postoji a oni će dati sve od sebe da naplate taj dug, uostalom to im je i primarni posao.
  9. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Plaća,putni troškovi,ovrha na plaći,alimentacija   
    Ići ce vam 1000kn na alimentaciju i 750 kn na ovrhe koje imate aktivne.
    međutim ako imate bilo kakve dugove za alimentaciju ili vam se ubuduc poveca iznos tada vam se može ovršiti 1/2 plaće.
  10. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Eos matrix pisao poslodavcu   
    Naravno da smiju kontaktirati poslodavca jer imaju pravnu osnovu za to, a to je dug koji su otkupili.  Ako pošalju original zapljene poslodavcu i ostalu dokumentaciju, naravno da poslodavac mora po tome postupiti, ne možete vi birati hoće li poslodavac vršiti obustavu ili ne. Ako imate plaću ispod prosjeka onda će vam se plijeniti 1/4 plaće. 
    Napisali ste da ne priznajete dug jer niste ništa dužni, a nakon toga govorite da ste zadnje što ste platili bilo prije 6 godina?
  11. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Kamata 1000%   
    Vrlo vjerojatno je amex utužen te su vjerojatno pridodani troškovi odvjetnika, bilježnika, naknade fine itd.
    Zatezna kamata za fizičke osobe je 6,82%
  12. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Ponuda za sklapanje nagodbe HT   
    To što je fina isknjižila ovršnu ispravu, ne znači da je dug nestao, ovrhovoditelj ionako može ponovo poslati ovršnu ispravu na provedbu u finu, a tada ćete onda imati i dodatni trošak.
    Tražite analitičku karticu pa da vidite što ste zatvorili kojom uplatom, iako ako vam je obračun u redu, tako vam je svejedno da li ste podmirili glavnicu ili trošak, kamata ide i na jedno i na drugo.
  13. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Kamata 1000%   
    To se zove uvećanje duga po zadužnici aktiviranoj na fini, stvar je da kad su ju prvi puta aktivirali na fini da su poslali iznos koji je bio u dugu, vjerojatno 2--3 rate kredita, međutim nakon nemogućnosti naplate PBZ vam je otkazao kredit i poslao na finu naplatu u cjelokupnom iznosu glavnice, redovne kamate i zatezne kamate.
  14. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Pravomoćnost rjesenja   
    Može biti rješenje o ovrsi općenito na imovini, na računima, plaći, nekretninama, pokretninama, itd.
    Pravomoćno može postati 8 dana nakon uspješne dostave rješenja o ovrsi, jeste sigurni da je postalo već pravomoćno? Ako nije postalo pravomoćno imate pravo žalbe u roku 8 dana od dana dostave rješenja.
  15. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Svea ekonomy - Credit ekspress   
    Uvid u ugovor o cesiji sigurno neće dobiti, u to budit sigurni, jer vam ga nisu ni dužni pokazati. A koliko vidim već je poslano na finu, tako da sigurni imaju rješenje o ovrsi koje su poslali fini na provedbu, tako da zatezne kamate vam idu, imate sreću sto glavnica nije toliko velika, pa nece ni kamate biti.
  16. Sviđa mi se
    Klon je dobio reakciju od Borbena7 u Dva kredita kod RBA   
    Kako misliš da neće naplatiti do kraja, ako ste zaposleni ide vam 1/4 primanja svaki mjesec na jednu ovrhu, njima se ne žuri, a zatezna kamata je svaki dan sve veca, tako da ćete na kraju platiti sve sa kamatama, teško da ce oni biti na gubitku, rekao bih da su već sad u plusu s obzirom za koliko su oni taj dug otkupili.
  17. Tužan
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Eos matrix   
    Čitam ovu temu i stvarno ima svakakvih pitanja, ali vecina odgovora je katastrofa, uglavnom se sugerira neplaćanje, protutužbe i ostale stvari prema agencijama za naplatu potraživanja, a nitko zapravo ne razmišlja da te agencije poput Eosa, B2, Svea, CEI i ostali imaju hrpe pravnika kojima je posao da paze na zastare, ročišta, predlaganje izvansudskih i sudskih ovrha i sve vezano za te stvari i da ce možda 1 od 1000 dužnika pobijediti na sudu, a ostalih 999 imati samo dodatne troškove zato jer im je to netko na forumu sugerirao.
    Nadam se da ste pogledali novi cjenik od fine koliko se naplaćuju ponovne aktivacije ovršnih isprava kod njih, a većini će ako i uspije trenutno maknuti neku ovršnu ispravu sa Fine, agencija ponovo poslati na aktivaciju, a pogotovo ako će napraviti novi ovršni postupak, i naravno da ti svi troškovi padaju na račun dužnika.
    Morate biti malo razumni, prvo shvatiti da ste VI napravili taj dug, a zatezna kamata ionako nije nešto što vam naplaćuju samo agencije, to vam naplaćuje i banka i svatko kod koga plaćate račune, ako ga ne platite na vrijeme.
    Naravno da postoje različite situacije i da netko možda ima neki kompliciraniji slučaj, ali neplaćanjem duga nećete ništa postići osim dodatnih troškova, a čekanje zastare može samo onaj koji ima pola miliona kuna na fini i nikakvih nekretnina i da je sretan da mu se do kraja života uzima 1/4 ili 1/3 plaće sa računa.
    Ako već želite nešto dogovoriti oko plaćanje, budite razumni i zatražite neki sporazum od agencija i ne očekujte da vam daju 70-80% otpisa duga pogotovo ako se već naplaćuju putem ovršne isprave, ucjenjivanjem agencija na taj način necete ništa postići, njima se ne žuri vama naplatiti taj dug, kamate ionako ide cijelo vrijeme, banke prodaju teško naplative dugove da bi sebi popravili bilancu i smanjili rezervacije kod HNBa, agencije to ne trebaju i njima nije u takvom interesu se samo riješiti dužnika.
  18. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Ovrha bez kamata?   
    Zatezna kamata se uvijek plaća i računa se od datuma dospijeća računa pa dok ne platite račun, to što ste se vi žalili na ovrhu, ne znači da je računanje kamate prestalo, mogao je sudski postupak trajati 5 godina i za cijelo to vrijeme vam teče kamata, jedino da ste dobili parnični postupak ju ne bi trebali platiti, u ovom slučaju ste ju dužni platiti.
  19. Hvala
    Klon je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Ovrha   
    Uvijek možete zatražiti od Eosa da vam pošalju analitičku karticu i obračun kamate i tako ćete točno vidjeti kako se dug povećava i što se točno otplatili.
  20. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Ovrha   
    Uvijek možete zatražiti od Eosa da vam pošalju analitičku karticu i obračun kamate i tako ćete točno vidjeti kako se dug povećava i što se točno otplatili.
  21. Sviđa mi se
    Klon je dobio reakciju od Marta01 u Ovršni postupak (parnica)   
    A zašto te uopće i briga, ako si nekome dužan 5000kn, tako ti je svejedno jel to platio banci, agenciji za naplatu potraživanja ili nekom trećem, ti svoj dug moras podmiriti. Ne vidim kako bi država uopće mogla funkcionirati kad bi svi tako mislili da ne trebaju platiti svoje dugove...
  22. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Ovršni postupak (parnica)   
    Bolje bi vam bilo da si nadjete osobu (odvjetnika) koji je završio pravo. Sve su vam rekli prije, nemojte to ni spominjati jer to su zbirni računi koji oni uplaćuju, što će vama značiti kad na uplatnici piše da su kupili 10000 takvih predmeta za 500.000kn? 
    samo ćete si nabiti dodatne troškove koji vam neće biti mali.
  23. Hvala
    Klon je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Ovrha poslana poslodavcu   
    Netočno, ovrha na računu i ovrha na plaći nisu iste stvari, svaka ima svoj očevidnik i ovrha na plaći ima prednost ispred ovrhe na računu. 
    Ali je točno da ne mogu ovršiti više od 1/4 ili 1/3 plaće.
  24. Hvala
    Klon je dobio reakciju od drot13 u Ovrha, prijenos potraživanja   
    Ne može Jamcu2 biti toliko dugovanje, zakonska zatezna kamata nije toliko visoka. Jedino može biti da on ima neko svoje dugovanje koje mu se aktiviralo zadužnicom, to neka si provjeri u očevidniku na fini.
  25. Sviđa mi se
    Klon je dobio reakciju od PEPINJELA u B2 kapital, pitanje   
    Problem je što brkate ovrhu na plaći i ovrhu na računima, fina provodi ovrhu na računima, a poslodavac ovrhu na plaći. Sad ako poslodavac uplaćuje na račun ovrhovoditelja 1/4 ili 1/3 plaće, to fina ne može znati niti je to briga poslodavca, eventualno ovrhovoditelj može poslati trenutno stanje po zadužnici pa da fina to korigira, ali to ovrhovoditelji u pravilu ne rade, a i to je dodatan trošak ovršeniku, jer fina sve naplaćuje. Dakle kad otplatite dug ovrhovoditelju onda vam banka šalje u finu da je dugovanje naplaćeno i fina vraća zadužnicu, ili ako je u pitanju agencija za naplatu potraživanja, a nije upisana kao ovrhovoditelj na fini, onda agencija šalje banci zahtjev da se povuce zadužnica sa fine zbog podmirenja dugovanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija