Jump to content

aladin9

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    aladin9 je reagirao na drot13 u Parkiranje   
    Ako je riječ o privatnom posjedu, službe ne mogu postupati. Možete pozvati policiju koji će evidentirati događaj i ustupiti vam (odmah ili kasnije pisanom potvrdom) podatke vlasnika radi privatne tužbe (a i odmah ga kontaktirati da vozilo makne).
  2. Sviđa mi se
    aladin9 je dobio reakciju od čudo u Grobno mjesto - naknadno pronađena imovina   
    puno hvala na odgovorima,lp
  3. Sviđa mi se
    aladin9 je dobio reakciju od Borbena7 u Grobno mjesto - naknadno pronađena imovina   
    puno hvala na odgovorima,lp
  4. Sviđa mi se
    aladin9 je dobio reakciju od Borbena7 u okućnica   
    Hvala Vam,puno ste mi pomogli,pozdrav
  5. Hvala
    aladin9 je reagirao na Ruby_Danderfluff u isključenje vode   
    Predlažem da im se obratite zahtjevom za pristup informacijama, ako ni na koji drugi način, po Zakonu o pravu na pristup informacijama, tražeći da Vam se očituju jeste li i koliko dužni za vodu.
  6. Hvala
    aladin9 je reagirao na Spitfire u ugovor o služnosti   
    Ugovorom o osnivanju prava služnosti bi zamijenili Ugovor o najmu? Kako svaka služnost mora imati razumnu svrhu, što bi ovdje bila svrha, izbjegavanje plaćanja poreza na najam?
    Sve ovo mi nema nešto smisla jer ukoliko ćete osnovati služnost pravnim poslom (ugovorom) i naznačiti nekakovu naknadu za to, postoji mogučnost da isto platite porez na dohodak po istom osnovu kao i za najam, na osnovu drugih imovinskih prava u skladu sa posebnim propisima u koje bi spadala i stvarna prava kao što je pravo služnosti, pravo građenja itd.
    Ukoliko ne bi naznačili nekakovu naknadu, tko vam garantuje da će vam isti isplaćivati eventualno usmeno dogovorenu najamninu a služnost tada može prestati tek istekom roka na koji je osnovana ili odreknućem ovlaštenika služnosti.
  7. Hvala
    aladin9 je reagirao na Borbena7 u sanacija u zgradi   
    Dužni ste dozvoliti radove ukoliko se oni na drugi način ne mogu izvršiti, a prijeko su potrebni radi otklanjanja opasnosti za druge suvlasnike. 
  8. Hvala
    aladin9 je reagirao na Željac047 u sanacija u zgradi   
    Kada je riječ o sanaciji dimnjaka, radi se o popravku definiranom kao nužnom popravku i dužni ste omogućiti (dozvoliti) da se isti obavi, o tome Vas obavještava predstavnik stanara, a po obavljenim radovima, izvođač radova je dužan izvršiti sanaciju Vama prouzrečene štete (dovesti stan u prvobitno stanje), to bi svaki izvođač radova trebao znati, narvno, na to pazi i Vaš predstavnik suvlasnika...
  9. Hvala
    aladin9 je reagirao na Matrix u Ustupanje ili odricanje od nasljedstva   
    kada od trenutka smrti ostavitelja do ostavinskog postupka prema objektima ostavine poduzme pravne radnje vlasničkog raspolaganja ili raspolaganja pravom koje je naslijedio (npr. otuđio ili založio neke stvari iz ostavine), tako da to pokazuje njegovu namjeru da se prema tim objektima ponaša kao da su njegovi i time pokazao da se prima naslijeđa i odriče mogućnosti odbijanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija