Jump to content

ciciban-jorgovan

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    ciciban-jorgovan je dobio reakciju od Astrid 1 u Rješenje o nasljeđivanju   
    Danas 01 prosinca sam zaprimio rjšenje o nasljeđivanju od odvjetnice koje je postalo pravomoćno 31 kolovoza 2017, a koja ujedno tvrdi da je postupala korektno i profesionalno u odnosu na činjenicu što mi je  utajeno rješenje i uskraćeno pravo žalbe. Ostao sam preneražen sa tekstom odvjetnice jer za nju je to moralan čin.
     
  2. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na Ruby_Danderfluff u PRIJENOS POSMRTNIH OSTATAKA DJETETA   
    Za ekshumaciju je potrebna suglasnost korisnika grobnog mjesta, tko je korisnik tog grobnog mjesta (upisan kod uprave groblja)? Treba se obratiti upravi groblja, odnosno njihovoj pravnoj službi da vidi na koji način to može učiniti (potrebna je određena dokumentacija, posebno zato što se tijelo prenosi preko granice i sl.)
  3. haha
    ciciban-jorgovan je reagirao na crny46 u Presuda o priznanju očinstva koja nikad nije bila uvedena u matice rođenih   
    " a sada drugovi treba da izabaremo direktora seoske zadruge! molim kakndidate da se jave....javi se prvi i kaže da je doktor ekonomskih znanosti, drugi je profesor matematike....a treći ima tečaj partizanskog opismenjavanja....i naravno -treći postaje direktor!
    Nažalost ili ludost, poznajem u dva slučaja dvojicu braće koja se ne prezivaju isto,jer je matičar pisao onako kako je napisao. a tek slučaj kad je čovik tražija dječiji dodatak za 5 dice.....Ana,Mate,Josip,Kata,Ante i fertik! i dječiji stiže za 6 dice ;-)))))
  4. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na Željac047 u Presuda o priznanju očinstva koja nikad nije bila uvedena u matice rođenih   
    To sam i pretpostavljao da se nikako neće moći riješiti bez pokretanja sudskog postupka u kojem se treba zatražiti uskladbu pogrešnih osobnih idr. podataka...
  5. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na felixx u Presuda o priznanju očinstva koja nikad nije bila uvedena u matice rođenih   
    Pokušajte potražiti te informacije izravno u pisarnicu suda koji je donio tu presudu. Objasnite problem, i vidite što će vam reći. Da se radi o ispravku slova imena u presudi koja je napisana prije mjesec dana, to bi bila formalnost. Ali u ovoj vašoj presudi koja je jako stara, pitanje je o kakvim se imenima i prezimenima radi (koliko su česta), i koliko su drugi podatci usklađeni - može li se uopće sa sigurnošću utvrditi da s radi o istim osobama.
  6. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na Željac047 u Presuda o priznanju očinstva koja nikad nije bila uvedena u matice rođenih   
    Poštovani, moje mišljenje je da Vam je najbolje otići u svoj Matični ured, vjerujem da ćete tamo dobiti adekvatne odgovore i smjernice kako i što dalje....
  7. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na bovu u Rješenje o nasljeđivanju - bankovni račun-bankovna tajna   
    od banke tražite (pismeno preporučeno i sa povratnicom ili potvrde pečatom/ potpisom primitak pismena na kopiju pismena) da vam daju imena opunomoćenika i izlistanje transakcija za razdoblje od 4 mjeseca prije smrti i nakon smrti vlasnika računa.
    punomoć prestaje vrijediti smrču opunomoćitelja.
    informiraj se u nadležnom općinskom odvjetništvu za podnošenje kaznene prijave protiv banke ako su opunomoćeniku isplatili novac nakon smrtrti opunomoćitelja.
  8. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na Wanksta u Ovrha i parnični postupak Eos Matrix   
    Protiv rješenja o ovrsi se izjavljuje prigovor, ali vi postupiti po pravnom lijeku koji je naveden u rješenju.
  9. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na Ruby_Danderfluff u Krivotvorenje punomoći u ovršnom postupku   
    Savjet postoji - krivotvorenje isprave prijaviti državnom odvjetništvu i tretirati dalje kao kazneno djelo. Nakon što je pravomoćno okončan postupak za kazneno djelo, gdje je utvrđeno da je odvjetnik ili treća osoba kriv za kazneno djelo, ako je parnični postupak na temelju toga već pravomoćno okončan, tražiti obnovu (ponavljanje) postupka iz razloga što se odluka suda temelji na krivotvorenoj ispravi, odnosno ako je do presude došlo zbog kaznenog djela suca, zakonskog zastupnika ili punomoćnika stranke, protivne stranke ili treće osobe (čl. 421. ZPP-a).
    Međutim, čini mi se da nam tu nešto ne govorite (iako ne dvojim da ima svega u postupcima pred sudovima) - je li ta isprava koja je navodno krivotvorena uopće relevantna za spor, je li u njoj sadržaj koji je bitan za postupak?
  10. Zbunjen
    ciciban-jorgovan je reagirao na IgorZagreb u Imam oporuku, a ne znam što s njome?   
    Hvala na odgovoru drot13. Baka je pisala vlastoručnu oporuku i nije ništa ovjereno niti je bilo svijedoka. Za vlastorućnu oporuku netreba imati nišđta ovjereno niti svjedoke. Mene zanima dali znate dali ja kao njezin unuk sam oslobođen plaćanja poreza od 4% na nekretnine? 
  11. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na Matrix u Rješenje o nasljeđivanju   
    Naprotiv,vi kao vlasnik bi se trebali više potruditi u svrhu vraćanja nekretnine u posjed.
     
    Prođite malo forumom pa se uvjerite u osobna iskustva pojedinih korisnika.
     
    U svrhu ishođenja presude temeljem koje bi upisao svoje pravo vlasništva na nekretnini.
     
    Da,sa vama sigurno nije,no nije vam poznato da li je to učinio sa vašom umrlom majkom.
     
    Postoji mogučnost u budučnosti kroz institut dosjelosti,ili pak da je sa vašom majkom sklopio kakav određeni pravni posao koji zbog pojedinih manjkavosti nije provediv u zemljišnim knjigama,ili npr da se odjednom pojavi nekakva oporuka.
  12. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na Matrix u Rješenje o nasljeđivanju   
    Vlasnik ste nekretnine koju neko drugi bez pravnog osnova drži u posjedu,glede čega ste ovlašteni tužbom zahtijevati predaju u posjed i pri tome postaviti zahtjev za isplatu najamnine unazad 5 godina.
  13. Tužan
    ciciban-jorgovan je reagirao na Matrix u Rješenje o nasljeđivanju   
    Da li ste zadovoljni sadržajem rješenja,odnosno da li je utvrđeno da ste jedini nasljednik cjelokupne imovine umrle majke.
  14. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na bovu u Rješenje o nasljeđivanju   
    kao jedini nasljednik nisi trebao poslati izjav o prihvaćanju nasjedstva. nepojavljivanje na ostavinskoj rapravi zakonski podrazumjeva da prihvatate nasljedstvo. nije vam trebao odvjetnik. kopije osobne su poslužile za neke mutne radnje odvjetnice. prijavi je odvjetničkoj komori ( kao odvjetnca nije zastupala tvoje interese). račun javnog  bilježnika nemoj platit dok ti ne dostavi rješenje o nasljeđivanju.
    dali si bio na sahrani? ko je snosio trošak sahrane? ko je upisao šta je posjedovala?
    možda je imala dugova pa kao nasljednik nasljeđuješ i dugove ili su oni plaćeni iz nasljedstva.
  15. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na bovu u Rješenje o nasljeđivanju   
    rješenje o ostavini postaje pravomoćno tek kad  ga stranka primi (ili zastupnik stranke).
    da  bi utvrdio dali je i kad odvjetnica primila rješenje  potrebno je izvršiti uvid u spis. to može učiniti i opunomoćenika (samo uvd u spis)
    Stranku kao punomoćnik može zastupati srodnik po krvi u pravoj liniji, brat, sestra ili bračni drug – ako je potpuno poslovno sposoban i ako se ne bavi nadripisarstvom.

  16. Hvala
    ciciban-jorgovan je reagirao na Matrix u Rješenje o nasljeđivanju   
    Sukladno odredbama čl.335 st.4 ZPP u vezi čl.347 ZPP koji se osnovom čl.175 ZN primjenjuju u ostavinskom postupku,rok je 45 dana.
     
    Naravno,nemože raditi na štetu svog klijenta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija