Jump to content

Nbr7340

Korisnik
  • Broj objava

    56
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Zbunjen
    Nbr7340 je dobio reakciju od dalibor_gv u Prekršaj u inozemstvu   
    Gubitak VD ne smije prijaviti jer Njemačka će kad-tad poslati vozačku u RH MUP i onda kada vide da je prijavio da je izgubio VD će dobiti kaznenu prijavu za davanje lažnog iskaza. 
    Molim Vas (sivko) da pazite kakve prijedloge dajete članovima, u suprotnom biste mogli biti suspendirani sukladno pravilniku foruma. 
     
  2. Zbunjen
    Nbr7340 je dobio reakciju od vas u Prekršaj u inozemstvu   
    Gubitak VD ne smije prijaviti jer Njemačka će kad-tad poslati vozačku u RH MUP i onda kada vide da je prijavio da je izgubio VD će dobiti kaznenu prijavu za davanje lažnog iskaza. 
    Molim Vas (sivko) da pazite kakve prijedloge dajete članovima, u suprotnom biste mogli biti suspendirani sukladno pravilniku foruma. 
     
  3. Sviđa mi se
    Nbr7340 je reagirao na sivko u Vožnja u drugim državama za vrijeme ukinute vozačke dozvole   
    Pa posluži se.
  4. Hvala
    Nbr7340 je reagirao na sivko u Vožnja u drugim državama za vrijeme ukinute vozačke dozvole   
    Naravno da se vani možeš služiti s tom vozačkom.Oni vani ne mogu vidjet ništa pri redovnoj kontroli.Jedino bi se otkrilo da ti oduzmu vozačku i pošalju u RH
  5. Hvala
    Nbr7340 je dobio reakciju od drot13 u oduzeta B kategorija polaganje za C   
    Ne.
  6. Sviđa mi se
    Nbr7340 je dobio reakciju od Iustitia_ZD u oduzeta B kategorija polaganje za C   
    Ne.
  7. Hvala
    Nbr7340 je dobio reakciju od KretenBezDozvole u Vožnja bez dozvole i izazivanje prometne   
    Nećeš odgovarati kazneno niti financijski. Budući da imaš jednu službenu prijavu, eventualno će roditelji i ti biti pozvan u CZSS. Ukoliko ponoviš djelo tada ideš na promatranje 1 mjesec.
    Treći put će zaključiti da se roditelji ne mogu brinuti o tebi i odredit će ti odgojni dom. 
    To sto ti zvuci ‘super’ da nećeš biti kažnjen nemoj krivo shvatiti i ponoviti djelo, ni u kojoj situaciji. Imaš pravo druge šanse, nemoj to zlorabiti. 
     
    “I na kraju ništa od toga jer sam ja zaspao za volanom.”;
    Ako si uspio zaspati, i to u vjerovatno kratkoj vožnji obzirom na okolnosti, očito da imaš neki problem i da nisi spreman sudjelovati u prometu bilo kakvim vozilom. 
    Imas i lijepiš stvari u 16-tim godinama, ostavi se prometa još neko vrijeme  
  8. Hvala
    Nbr7340 je dobio reakciju od KretenBezDozvole u Vožnja bez dozvole i izazivanje prometne   
    Centar za socijalnu skrb će vjerovatno dobiti dopis i biti ćeš pozvan na razgovor sa roditeljima. 
    Ovo pišem jer sam i ja kao maloljetnik radio takve stvari, mada nisam nikada bio uhvaćen, ali to sto radiš zaista nije dobro i to moraš shvatiti ozbiljno. Sada su zakoni postroženi. Budeš li i dalje vozio bez vozačke, odnosno prije prava na stjecanje, kada dobiješ pravo da ideš u autoškolu oni će ti dati zabranu. Uozbilji se na vrijeme. Ne možeš voziti maloljetan i bez dozvole automobil. Sankcije su prevelike. Strpi se do 18. godine. Odi položiti A1 kategoriju, za to imaš pravo. Autu vise ne prilazi inače ćeš ići u odgojni dom. Tamo nije lijepo!!
  9. Sviđa mi se
    Nbr7340 je reagirao na frenki zg u Otvaranje zaštićenog računa firme?   
    Ugovor o poslovno tehničkoj suradnji.
    Firma dobija >zaštičeni< račun samo u slučaju Stečaja.
  10. Hvala
    Nbr7340 je reagirao na Borbena7 u Upomoć: bivši suprug ne dozvoljava djeci odlazak iz HR   
    Sve je uredu, samo sam morala ukazati na nepravilnost zbog korisnika koji je postavio pitanje. Sasvim je jasno da nemate loše namjere.
  11. Zbunjen
    Nbr7340 je dobio reakciju od Borbena7 u Upomoć: bivši suprug ne dozvoljava djeci odlazak iz HR   
    Poštovani gosp. Bianced,
    Vaša situacija je da supruga ima 70 % skrbništva, dakle, ima više ovlasti u nekim radnjama pa tako i o dogovoru oko lokacije preuzimanja djeteta s obzirom na nove poslovne i privatne okolnosti. 
    Gosp. Bianced, 
    Kakav pristanak gospodin bivši muž treba Vama dati? Gospođa može odseliti zbog određenih okolnosti, ali bitno je da ne uskraćuje ocu viđanje djeteta. Gospodin bi trebao zatražiti 100% skrbništvo nad djetetom da bi zaustavio majku. Ukoliko ne možete s njime razgovarati normalno i ne možete naći rješenje, pišite mu pisanim putem da odlazite i da ste spremni na dogovor oko viđanja djeteta. Upozorite ga da je u njegovom interesu da se to obavi čim prije dok ste još ovdje, jer ako odete teže će biti napraviti dogovor. Ako Vas ne želi slušati, pišite mu, putem odvjetnika ili se sami angažirajte. Ja nisam stručnjak ali tako gledam na ovu situaciju. Morate se konzultirati sa pravnikom. Ovo nije tako težak slučaj. Očito je da otac na prvu reagira i samim time što Vas je "otpilio" na možda grublji način ne znaći da je on u pravu i da Vi ne možete planirati svoju budučnost. 
    Imate sve u svoju korist. Vi i dalje dozvoljavate ocu da se viđa s djetetom. Jedino se mora dogovoriti nova lokacija, a tu je potrebno pronaći kompromis ali to je sve izvedivo. Bitno je da ocu ne uskratite njegovih 30 %. vremena. Ako radite oboje sigurno ste u stanju snositi dio troška da bi se "pronašli negdje na putu".  Majka ima 70 % skrbništva. Korektna je, hoće kompromis, spremna na dogovor i suradnju... Ne vidim tko bi vas mogao zaustaviti na putu ka sreći. Malo se angažirajte oko cijelog slučaja. Dobro je koristiti i internet ali dobro je i malo "dignut se" i sagledati sve mogučnosti, a to teže dolazi sa stolice pred kojom je računalo. Vidim da ćekate na odgovor, više od 15 dana nemate nikakvu informaciju. Mislim da je potrebno malo više angažmana oko planiranja budučnosti pogotovo kad je sreća u pitanju, a to je obitelj i mir. 
    Želim Vam svu sreću. Mislim da nemate problema. 
    Lijepi pozdrav!! 
  12. Hvala
    Nbr7340 je reagirao na Iustitia_ZD u Ukidanje vozačke dozvole - mladi vozač   
    Kada rok iz rješenja istekne, inozemna dozvola, ako ju steknete, opet se bez problema može zamijeniti za našu.
  13. Hvala
    Nbr7340 je dobio reakciju od drot13 u Oduzimanje oruzja   
    Vi ste s plaćanjem kazne potvrdili da ste krivi. Cim ste proglašeni krivim oružje se oduzima. Stvar je u tome i da ste se zalili bi opet bili proglašeni krivim, jer Vi jeste počinili prekršaj. Da ste se zalili eventualno bi Vam ublažili novčanu kaznu, ali nebi oslobodili krivnje. U Vašem slučaju su došli kasnije, očito im niste bili prioritet s obzirom na težinu prekršaja koji ste napravili. Da je događaj imao veze s alkoholom oduzeli bi Vam odmah. Zaključak je da je oruzje oduzeto na osnovu toga sto ste proglašeni krivim, platili ste kaznu i to je gotovo. Nitko Vas nije doveo u zabludu jer prekršajni sud obično ne uzima oružje nego policija. Na sudu niste razgovarali o oružju. Imali ste 8 mjeseci oružje vise nego ste trebali. Od pravomoćnosti presude mora proći 3 godine. Kada predate zahtjev sigurno ćete dobiti. Nemojte ići tužiti MUP. Potrosit ćete novac, vrijeme, i nadu. Budite odgovorni 3 godine, nemojte imati nikakav slučaj, kada budete opet zatražili 99.9% je da ćete opet dobiti. Stvar je takva da ljudi koji imaju oružje moraju biti cisti kao suza...
    Morate prihvatiti situaciju kakva je. Sad je gotovo, ali nije kraj. To vrijeme brzo prođe, a osim toga možete koristiti oružje uz kolegu, sigurno imate prijatelje u tom krugu.
    Lijepi pozdrav.
  14. Sviđa mi se
    Nbr7340 je dobio reakciju od drot13 u Ukidanje vozačke dozvole - mladi vozač   
    Gospodo ja to vise neću činiti. Ja sam svjestan grešaka i neću ih nikad činiti. Niti ću sjesti za volan dok ne budem imao valjanu dozvolu. Sve ću dobro provjeriti prije. Provjerit ću već sada sa MUP-om i reci ću im koje su mi namjere i oni će me saslušati. Njima nije drago sto se to dogodilo ali eto, nisam se žalio, sam sam kriv i oni mi ne mogu pomoći iako smatraju da zaista nisam toliko prekršio da bi dobio ovakvu kaznu, suosjećaju se i vrh policije i prometni policajci. Ja sam pogriješio jer se nisam žalio na naloge. Da sam se žalio nebi dobio ovoliko bodova. Ovako sam svaki put platio kaznu bez da se žalim da se poslje ne vučem po sudovima. U nalozima nisu pisali bodovi, već novčana kazna i određena mjera. Ja sam pogriješio i ne bježim od kazne, ali naravno da ću se truditi na neki način skratiti sebi tu kaznu ako u tome svemu uspijem. Nadalje, ne pada mi na pamet sjesti u automobil ako ne dobijem dozvolu SLO, ispoštovati ću zabranu sve kako je propisano i toga se striktno držati. Ali ako ima rupe u zakonu to ću iskoristiti. Kršiti neću ništa!!
  15. Sviđa mi se
    Nbr7340 je dobio reakciju od G-man u Oduzimanje oruzja   
    Pozdrav,
    javljam se jer je kolega imao jedno iskustvo slično ovome. 
    Jedan stariji gospodin, koji nikad nije evidentiran za prekršaje ili kaznena djela, jednog dana popio je malo više i došao doma. On je taj dan bio može se reci naporan ali nikoga nije provocirao niti slično, već je pričao o glupostima (politici i sl.) a njegov 17-godišnji sin vise nije mogao trpiti jer je otac nakon toga htio ići vani dalje piti, pa je sin, da bi spriječio sramotu oca koji je krenuo vani, pozvao policiju misleći kako će oni utjecati na njega da ostane doma. 
    Policija je došla. Pitala je sto je problem s ocem, izgledao im je u redu (koliko toliko). Sin je rekao da je naporan i da psihički maltretira i da još k tome želi van. Oni su zvali postaju i dobili naređenje da postupaju. Oca su mu ostavili nekoliko sati u stanici. U međuvremenu je došla krim policija i odnijela vise komada oružja. Otac mu se bavio streljaštvom i lovom. Išao je na natjecanja sa policijskim službenicima. Na sudu je proglašen krivim ali oslobođen kazne. Oružje nije mogao dobiti natrag. Nakon 3 godine ponovo je zatražio dozvolu za oružje i uredno je dobio od policije dozvolu. Oružje je prebacio na kolegu i uz njega je mogao koristiti oružje i ići na natjecanja pa i u lov. Nakon sto je dobio dozvolu, prebacio je oružje na svoje ime i sada je sve ok. 
    Malo vremena ćete morati sačekati da se obrise prekršaj pa onda ponovo zatražiti. Upravni spor Vam neće pomoći najvjerovatnije. Bez 3 godine strpljenja ne možete ništa poduzeti. Napravite ovo sto sam rekao. Prebacite oružje na kolegu i uz njega ćete moći koristiti oružje. 
    Lijepi pozdrav
  16. Sviđa mi se
    Nbr7340 je reagirao na Iustitia_ZD u Ukidanje vozačke dozvole - mladi vozač   
    ako uspije riješiti vozačku u sloveniji, definitivno tamo neće smjeti voziti auto HRV registarskih pločica.
    ostale stvari nebi trebale biti problem, ali svakako je dobro da se prethodno raspita.
    bilo bi interesantno vidjeti kako će se nadležna tijela u Hrvatskoj postaviti prema važećoj inozemnoj dozvoli hrvatskog državljanina koja mu je izdana nakon ukidanja hrvatske vozačke dozvole. opet ponavljam svoje stajalište i mislim da nema prepreka, jer nema nikakve zaštitne mjere prema vozaču kojom bi mu bilo zabranjeno voziti motorna vozila. jedino je zakonom onemogućeno izdavanje nove vozačke dozvole do proteka 2 godine od izvršnosti rješenja kojim je ista ukinuta.
    molim malo iskusnije i potkovanije kolege s foruma da prokomentiraju.
    zanimljiva je situacija u njemačkoj. ondje ima puno vozača koji nakon gubitka vozačke dozvole istu ne mogu dobiti tamo, jer ne mogu položiti takozvani "MPU" test. (medicinsko - psihološki pregled). jednostavno odu u češku, prijave se fiktivno. naknadno polože vozački ispit i s takvom vozačkom manje više bez problema voze po njemačkoj.
    sudska praksa u njemačkoj je u zadnje vrijeme osudila vozačke s takvim dozvolama (tamo je vožnja bez položenog vozačkog kazneno djelo), samo u onom slučaju ako nisu mogli dokazati svoju "rezidentnost" izvan njemačke - i to raznim dokumentima kao što su ugovor o radu, računi za komunalije i slično.
    ako nekog zanima mogu dati i više detalja.
  17. Sviđa mi se
    Nbr7340 je reagirao na Iustitia_ZD u Oduzimanje oruzja   
    Zanima me Vaš komentar na sljedeće:
    Po odredbama prijašnjeg Zakona o oružju koji je bio na snazi do 31.10.2018., mogli ste biti kažnjeni za prekršaj po JRM i dalje zadržati oružje ako počinjeni prekršaj nije sadržavao u sebi elemente nasilja.
    Ja nisam pravnik pa možda i krivo shvaćam, ali mislim da je namjera zakonodavca u novom zakonu također bila ta da onemogući posjedovanje oružja onim ljudima koji su počinili prekršaje s elementima naselja, posebice onih iz ZPPJRM. (Pažljivo pročitajte odredbu zakona, ja sam zaista ovako shvatio)
    Osobno sam vlasnik oružja, pa možda sam i zbog toga osjetljiv na ovakva pitanja.
    Jednostavno nema smisla da se svaki prekršaj iz ZPPJRM može smatrati neispunjavanjem uvjeta za posjedovanje oružja.
    Npr. u sili se popišate negdje u parku (vrijeđanje moralnih osjećaja građana čl. 14), ili npr. izvjesite na kući zastavu neke strane države bez odobrenja nadležnog organa (čl. 26), i eto ga više ne ispunjavate uvjete i može vam se oduzeti oružje.
    Ako je to sve stvarno tako, onda se ne čudim svima onima koji doma drže kojekakve pištolje i drugo oružje B kategorije bez odobrenja nadležnog tijela. Ne moraju na liječnički, ne moraju plaćati pristojbe i produžavati oružni list, a ako su normalni ljudi šansa da ih se ulovi u nelegalnom posjedu je minimalna pa možda čak i nikakva.
  18. Sviđa mi se
    Nbr7340 je reagirao na drot13 u Dojava o konzumiranju marihuane   
    Ma uvelike se slažem s tobom i to što navodiš je svakako jedna od mogućnosti, čak i vjerojatnija, ali svejedno treba biti oprezan.
  19. Sviđa mi se
    Nbr7340 je dobio reakciju od drot13 u Dojava o konzumiranju marihuane   
    Slažem se gospodin Drot, ali pretpostavljam da pokretač teme nema iskustva s policijom i da nije evidentiran kod njih kao osoba sklona kršenju Zakona. Moje mišljenje je da ako je čist i nije imao problema da ga neće nitko maltretirati. Policija ako nekoga hoće maltretirati može napraviti puno više od ove vrste. 
    Napominjem da ja samo pišem svoje mišljenje, nisam stručnjak ali imam iskustva u određenim resorima. 
    Gosp. Drot, ako susjedi budu naporni i stalno slali prijave, a pokretač teme ih ne pusti samovoljno i ne porazgovara sa službenicima u stanu već sa hodnika, govori im o svojim pravima, raspravlja se... to će ih samo isprovocirati i morati će tražiti nalog jer će imati sumnju o počinjenju i činjenju kaznenog djela. Svi koji konzumiraju marihuanu moraju biti spremni na to da je za posjedovanje marihuane propisana novčana kazna. Ako dođe do toga da Vam pronađu marihuanu vani ili bilo gdje za to morate platiti kaznu. I to je tako. Tu nema rasprave. Ja mislim da su svi ti policajci ljudi koji rade ozbiljan posao. Čovjek se nema čega bojati ako živi po zakonu. Ako ti dođe policija na vrata po prijavi, i ako znaš da si kriv samo za posjed... budite ljubazan s njima, surađujte, bitno je da im otklonite sumnju ako smatrate da su susjedi stvarno zapeli da Vas provociraju i spremni su na sve da Vam nanesu zlo (toga ima)... i zato je bitno otkloniti sumnju da činite kazneno djelo. Ako ne surađujete i oni dođu s nalogom; cijelo susjedstvo će gledati kako se Vas stan pretražuje. Okolo policijska vozila itd itd. To će Vam samo ostaviti traume. Mislim da je bolje riskirati, pustiti ih, surađivati i ako napišu kaznu napišu, nije kraj svijeta. Vjerovatno neće pisati ako tako budete postupali već će Vam dati savjet za ubuduće ili predložiti liječenje. Ako Vas i procesiraju - ako ste cisti nećete možda ni kaznu dobiti, a opet, bolje je i platiti 2-3 tisuće nego doživjeti scenarij da Vam pretresaju vlastite prostorije! 
    Lijepi pozdrav!
  20. Sviđa mi se
    Nbr7340 je reagirao na drot13 u Ukidanje vozačke dozvole - mladi vozač   
    Idu i bodovi, dobro su ti pisali.
     
    Ne, 2 godine ne možeš ništa polagati.
     
    Ne.
     
    Ne. Jedino eventualno da se odseliš van, položiš i izvadiš vozačku, pa se vratiš i prijaviš u RH (onda imaš rok od 1 godine za zamjenu vozačke za domaću, pa si tih godinu dana miran), ali zbog objektivnih razloga, sad je i to nemoguće.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija