Jump to content

Prijava rada na crno


anticipirano

Preporučene objave

U sezoni `18. sam nazalost morao pristati biti isplacivan na crno. Iako sam bio uredno prijavljen na dogovoreni iznos i sve je  bilo OK, poslodavac je inzistirao da dio place dobijem na ruke. Naravno da zadnju placu nikad nisam vidio. Radi se o vecem iznosu. Od dokaza da je tako imamo nekoliko njegovih "isplatnih" listi napisanih skoro pa na salveti :) za taj dio crne love te izvode iz banke gdje je vidljivo da sam razliku sam sebi naknadno uplacivao na racun nakon sto sam lovu dobio na ruke. I imam svoju rijec, bez svjedoka. Znam i kako ne izdaje racune i slicne svinjarije.

Ima li smisla prijaviti takav rad? Koje su pravne posljedice za mene, iako me to previse i ne brine. Vise mi je zao onoga tko ce ove sezone ponovno popusiti istu foru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jos jednom napominjem da iznos koji je naveden na ugovoru odgovara onome sto je i isplaceno na racun. Sporan je dio koji sam dobivao na ruke i koji mi (nikada) nije isplacen. Imam dvije potvrde gdje je on svojim rukopisom racunao razliku i to mi je dao zajedno sa lovom. Sto je najlude na memorandum papiru:). Gotovo sam siguran da je sa svima radnicima bila ista praksa (cetvoro kolega). 

Sigurno cu ga prijaviti i to ne anonimno kako bi znao rezultate nadzora. Sto mislite koliko ce proces nadzora trajati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija