Jump to content

Ustupanje eventualnog nasljedstva za života roditelja


Šmuca

Preporučene objave

Poštovani, molim za savjet

Odrastao sam sa djedom i bakom (roditelji su živjeli u Njemačkoj). Nakon njihove smrti, sve su nasljedili moj stric i otac. Problem je što sam ja sagradio kuću, na istoj parceli sa ocem (pokraj očeve), platio sve papire i završio postupak legalizacije, ali je ona na kraju pripala ocu, jer su djed i baka u međuvremenu umrli, a on je postao vlasnik zemljišta).

Usprkos povećim nasljeđenim iznosima i nekretninama, izbačen sam (kao sin jedinac) iz donedavno "moje" kuće u kojoj smo žena, sin i ja živjeli 25 godina. Budući da sam sada u pedesetima i moram se hrvati sa brojnim kreditima da bi otplatio stan koji sam uspio kupiti i smjestiti obitelj, zanima me budući da imam sina, dali je moguće da svoje eventualno nasljedstvo, prepustim na sina (dok su mi otac i majka živi), i zauvijek zatvorim ovu za mene bolnu stranicu života. Logično je da čovjek pomaže vlastitu djecu i veseli se njihovom uspjehu, ali sada sam doveden u situaciju da se borim za vlastitu egzistenciju (kredite moram vratiti do 60 godina starosti i imam ih ukupno sa ženinim i šogorovim 5 kom), i nisam u mogućnosti pomoći (novčano) sinu (također jedincu).

Molim za savjet, kako pravno učiniti prepuštanje sveg mojeg eventualnog nasljedsta na sina, prije smrti jednog ili oboje moijih roditelja. Ja sam već okrenuo novu stranicu u životu, a možda za sina još nije kasno.

Hvala unaprijed , Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Šmuca je napisao:

, kako pravno učiniti prepuštanje sveg mojeg eventualnog nasljedsta na sina, prije smrti jednog ili oboje moijih roditelja.

Radi se o nasljedstvu kojemu se nadate,glede čega je u smislu odredaba čl.103 Zakona o nasljeđivanju,ništav svaki pravni posao usmjeren na otuđenje takvog vida nasljedstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija