Jump to content

Razmjerni GO ,doprinosi i porez i prirez


rozaly13

Preporučene objave

Dobila sam privremeno porezno rješenje po kojem imam za uplatiti razliku.Provjerila sam IP karticu i ustanovila da mi iznos koji mi je uplaćen nakon što sam dala otkaz,a u ime neiskorištenog GO,nije prikazan na kartici.Iznos za neiskorišteni GO sam dobila nakon što sam se pozvala na član 82. zakona o radu, jer su mi prvo rekli da na isti nemam pravo budući da sam ja dala otkaz. Zatražila sam potvrdu o uplati doprinosa i poreza i prireza na taj iznos i dobila odgovor da je sve regularno uplaćeno i da potvrdu o tome mogu dobiti jedino ako to zatraži službena osoba službenim zahtjevom. Može savjet :D Da li da zatražim ispravnu IP karticu ili da odem na poreznu i zamolim njih da pošalju službeni dopis ? Hvala unaprijed :D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovom slučaju IP kartica nije dovoljna, poslodavac mora ispraviti JOPPD obrazac da bi bila moguća obnova postupka. Da ne gubite vrijeme, pođite u nadležnu ispostavu Porezne uprave i iznesite o čemu se radi, a možete im pokazati i ispis sa tekućeg računa gdje je vidljiv uplaćeni iznos kojeg nema u IP/JOPPD obrascu. Oni bi trebali pozvati poslodavca da ispravi obrasce i korigira uplate, nakon čega se može izvršiti zamjena rješenja po službenoj dužnosti ili obnova postupka, kako god im je draže. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija