Jump to content

I sad vi recite da ovaj zakon o dozivotnom uzdrzavanju nije temelj svih prevara


anonimno

Preporučene objave

I sad recite da ovaj zakon nije temelj za sve silne prevare i mućke, treba samo imati oca,mamu stare i senilne starce u blizini a ostale nasljednike na dovoljnoj udaljenosti da se može nesmetano djelovati:

Evo najnoviji primjer: i još traži pomagaće tj besplatne odvjetnike da ga savjetuju da to napravi što brže i efikasnije:

Darovni Ugovor, oporuka, dosmrtno uzdržavanje

Pozdrav svima na forumu. Imam više nadam se laganih pitanja. Ovako zanima me slijedeće.

Majka je vlasnik stana u kojem živim od prvog dana. Također imam sestru koja više sa nama ne živi. Također majka je vlasnik i jednog zemljišta zajedno na kojem se nalazi kuća za odmor. Sada pitanja:

1. Kada bi se recimo napravio darovni ugovor u kojem bi stajalo da majka daruje stan meni, a vikendicu sestri, i kada bi se ja odrekao vikendice u korist sestre, a ona stana u korist mene, da li bi se kasnije mogao dobiti nužni dio? Da li je to uopće moguće? Naime malo se bojim da bi moja sestra mogla doći do 1/2 stana.

2.Da li se jedino mogu što se toga tiće relativno osigurati sa dosmrtnim ugovorom. Doduše ja bih ga htio izbjeći, pa bih Vas molio da mi napišete da li možda postoji kakvo drugo rješenje da sestra ne može doći do polovine toga stana. Jasno ja bih se odrekao vikendice u jenu korist. Hvala unaprijed na odgovoru.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova rasprava je od početka do kraja primjer svima koji kako ne treba raspravljati na Legalisu (a ni na bilo kojem drugom forumu).

 

Bez ikakve želje da zadiremo u područje slobode izražavanja te s nakakanom da ostanemo isključivo u području opće kulture i civilizacijskog ophođenja, gotovo sve što je u ovom forumu napisano je takvo da bi bili sretni da se zaista nitko, kako ovdje, tako ni nigdje drugdje, međusobno ne ophodi.

 

Jedino što možemo je apelirati na njezine sudionike da zaista dobro razmisle o nivou komunikacije te da prvo bar dvaput promisle prije no što se prihvate tipkovnice.

 

S velikim veseljem zaključavamo raspravu. Nije se trebala ni dogoditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija