Jump to content

kako upisati pravo vlasništva u z.k.


anonimno

Preporučene objave

Čestica x upisana je u katastru na tatu 1979.Iza tatine smrti 1982 na nasljednike.Ista je čestica dio parcele od 14 čestica,i u z.k. upisana na tri sestre

u čije je ime parcele prodavao suprug jedne od sestara,koji je do 1979 god.bio upisan u katastru,a izmjerom je stanje u katastru izmnjenjeno,te upisano na nove posjednike,pa i na našeg oca.Dotičnu česticu tata je kupio od gospodina GS,ali za to imamo samo ugovor napisan rukom,pred svjedocima.Gospodin gs je umro 1985,bez nasljednika.Mi sve te godine obrađujemo parcelu,na parceli je tata izgradio zidani objekt od 30 kvadrata i nitko nas nikad nije ometao u posjedu.Kako se sada uknjižiti,a te tri gospođe ne žele sklopiti novi ugovor,jer su kao već sklopili ug. sa GS,a isti nikad nigdje nije proveden.

Gospodin koji je sve to prodavao i bio katastarski upisan do izmjere,na katastru je izjavi da je on sve čestice na toj parceli prodao.????????

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na sugestiji,ali već sam ja tražila isti ugovor i kod njih(odnosno supruga od sestre 1,jer je parcela u diobi dogovorno pripala njoj-njemu,a njih dvije su potpisale kod sklapanja ug.).Osim toga sam ga tražila u katastru,općini i arhivu grada .Nije mi jasno zašto ako ga imaju nisu

do sada pokazali taj ug.Pitat ću još jednom.Sve tri sestre su stare jako,kao i suprug sestre 1.Što da radimo ako ga nemaju,ne žele dati.Dal da tužimo za priznavanje vlasništva ili da idemo na dosjelost.Nekoliko odvjetnika s kojima sam razgovarala nisu u ništa pre sigurni.Nama se žuri i moramo nešto poduzeti,jer kraj je godine a slijedi navodno neki novi zakon.Napominjem da je suprug sestre 1 izjavio u katastru da je on cijelu parcelu prodao i da više s tim nema ništa!Lijepo molim za ozbiljnu informaciju!!!!!!!!

Hvala svima unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija