Jump to content

Polica životnog osiguranja - uvjet za odobravanje kredita


nova

Preporučene objave

Ne znam dali sam na pravom mjestu za postaviti par pitanja u vezi Police životnog osiguranja u svrhu realizacije stambenog kredita, kao instrumenta osiguranja banke u slučaju smrti ili ne plaćanja kredita, ako nisam Sorry.

Priča ide od prilike ovako:

Prije par mjeseci realiziran mi je kredit za kupnju kuće u iznosu od 100 000 eura.

Kako sam sama po sebi bila kreditno sposobna za taj iznos kredita, kao instrument naplate u slučaju smrti traženo je da sklopim ugovor o životnom osiguranju na 32ooo eura.

Ponudu su mi ispunile djelatnice banke za sve su mi uzeli preko 7000 kun (polica unaprijed god.dana), te objasnili da je to to...

Međutim, jučer me nazove žena iz osiguravajuće kuće i kaže kako je moja ponuda odbijena, jer nisam obavila lječnički pregled (za koji mi nitko ništa nije rekao - ili rekao da nije potrebno), te da mi novci stoje kod njih na računu i oni bi ih meni rado vratili :)

Iz banke me nitko nije nazvao, niti jer im fali vinkulirana polica, niti ništa drugo, iako već nekoliko mjeseci plaćam kredit, koji su naravno odavno i isplatili prodavatelju. Vjerujem da će oni to tek primjetiti kad ih osiguranje obavijesti...???

Znači, oni nemaju nešto što je bilo uvjet da ja dobijem kredit !

Glavno da su me tražili novac za to i ostale pristojbe u iznosu od dvadesetak tisuća kuna, da su me tražili hrpe papira i potvrda o plaći..od porezne i ostalo, ali sebe baš na kraju svega i nisu zaštitili.

Što da ja sad radim?

Da odem na lječnički, pribavim policu i da im je odnesem??

Sve u svemu to mi je i jedino rješenje...izbječi tu obavezu ne mogu??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je još jedan dokaz da službenici u banci ne mogu kvalitetno obaviti posao osiguranja a osim toga krše tržišnu utakmicu. Da su Vas pružili mogućnost odabira osiguravajuće kuće po vašoj želji sve ovo Vam se ne bi dogodilo jer biste tada bili upoznati sa svim činjenicama. Ovako su oni odradili još jednu policu za preferiranu osiguravajuću kuću. Još ste dobro prošli da vam nisu "uvalili" policu riziko osiguranja gdje se novac na kraju isplate kredita uopće ne vraća osiguraniku. Moj savjet: prošetajte do nekoliko renomiranih osiguravajućih kuća i uzmite ponude za visinu vašeg kredita. Razlike su znatne na tako dugi rok. Usporedite sa ponudom koju već imate kod sebe i ako nije povoljna uzmite taj novac, uplatite ga tamo gdje ćete dobiti najviše, i odnesite vinkuliranu policu u banku. Upamtite, nitko Vas ne može prisiliti da sklopite policu života u kući koju oni zagovaraju. Za Vaš novac uzet ćete ono štvo Vam je najpovoljnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru.

Nakon ovog savjeta sigurno odlazim do još par osiguravajućih kuća po ponude.

Bila sam u banci i oni se čudom čude kako im je to promaklo i još im je neugodnije da im nakon toliko vremena ja to obznanjujem, ali su krivnju naravno prebacili na osiguravajuću kuću. Ja ne znam tko je kriv, ali znam tko bi bio najviše oštečen u sl. nedao Bog moje pre rane smrti!

:amen:

 

Sad i da me mogu uvjetovati koji kuću da odaberem morati će biti sretni s onom koju ja odaberem :klanjam:

Pozdravljam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija