Jump to content

Uplata iz inozemstva


macak_15

Preporučene objave

Poštovani,

ako pokušate zaštititi uplatu iz inozemstva od ovrhe, znači li to da FINA šalje tom inozemnom uplatitelju dopis na hrvatskom jeziku? Na koji način oni komuniciraju sa stranim uplatiteljima? Osim toga, na koji način se provjerava da se stvarno radi o zaštićenoj uplati, netko bi mogao reći da se radi o alimentaciji, a zapravo je to uplata za drogu? Treba li priložiti neko rješenje FINA-i?

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

FINA daje naloge bankama za izvršenje osnove za plaćanje na novčanim sredstvima po svim računima i oročenim novčanim sredstvima ovršenika u svim bankama. A banke izvršavaju Finin nalog i vrše pljenidbu novčanih sredstava na računu ovršenika ili pljenidbu i prijenos na račun ovrhovoditelja. Ako ovršenik u tom trenutku nema dovoljno novčanih sredstava na računima u banci za izvršenje osnove za plaćanje u cijelosti, računi ovršenika se blokiraju. Uopće nije bitno odakle je uplaćeno, bitno da je na računu. Ako tvrdite suprotno, to morate i dokazati tj. da se radi o zaštićenim sredstvima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, nisam se dobro izjasnio. Kad je netko blokiran, FINA u pravilu poslodavcu šalje obavijest o tome, to piše i na njihovim stranicama. Hoće li se FINA pismeno obratiti stranom poslodavcu na stranom jeziku i poslati mu obavijest o blokadi računa na hrvatskom jer kad se preda obrazac 212 u Hrvatskoj, FINA poslodavcu pošalje obavijest o tome? Ako će sa strancima u inozemstvu komunicirati na hrvatskom, to će potrajati nekoliko mjeseci. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija