Jump to content

smijem li ući u austriju?


anonimno

Preporučene objave

naime, prije više od 2 godine, moja prijateljica i ja smo uhvaćene u krađi u h&m-u u grazu. policija nam je napravila dosje i pustila nas kući. nakon mjesec dana stigao nam je sudski poziv kojem se nismo odazvale. od tada nikakvi dokumenti nisu stizali iz austrije. u EU sam tokom te dvije godine ušla više puta, no u austriju nikad jer me strah da bi me možda mogli uhapsiti na granici pri pregledavanju pasoša ili nešto slično. možete li mi odgovoriti što se najvjerojatnije desilo s našim slučajem, da li je možda ušao u zastaru? trebala bi uskoro otputovati tamo pa mi je bitno znati što me čeka, :-) unaprijed hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a zastara nakon 2 godine? postoji li takvo sto uopce? i koje bi to posljedice mogle biti osim sto nas mogu uhapsiti na licu mjesta i odvesti u zatvor. postoji li nacin da saznam da li su nam mozda "oprostili"? da zovem tamo nekog odvjetnika? i nije bas sitna kradja, obje smo maznule stvari u vrijednosti preko 100 eura. :zubo:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz jednog primjera: najgore sto Vam se moze desiti da vas deportiraju iz Austrije i jos tu zabranu stave u kompjutor (SIS) a onda zbogom na neko vrijeme EU (Schengen) - Italija,Njemacka....a uskoro i Slovenija,Madjarska,Ceska te Vam ostaje samo Balkan...

 

Ne vjerujem da ce Vam oprostiti a mislim (sto nije sigurno) da vam za sudjenje u odsutnosti daju max.kaznu.Takodjer nije ni iskljucena kazna zatvora...

 

Medjutim to je ono najcrnje,sto i ne mora biti pa mislim da ipak Vi nadjete tamo nekog odvjetnika pa da Vas DOBRO savjetuje jer bolje da se pripremite na sve nego da poslije nismo znali.

Nema zajebancija s EU.

 

P.S.Cure trebam jedno Armanijevo odijelo... :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema našem kaznenom zakonodavstvu, postoji zastara izvršenja kazne i zastara pokretanja kaznenog postupka.

 

Postoji apsolutna zastara koja počinje teći od dana počinjenja djela.

 

Može ti se dogoditi da dođeš na granicu, provjere te u kompjuteru i odvedu direktno na sud pa na izvršenje kazne kakva god da je.

 

Provjeri preko interneta njihovo kazneno zakonodavstvo, ako znaš njemački, i pogledaj zastarne rokove.

 

Obzirom da je to k.d. krađe, a ne prekršaj, nije se za igrati. Pogotovo što Austrija tretira posebno države bivše Juge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok cure,

ovdje opet Armani.

 

Nego kao sto je DidaSime prije reko moze nastupit zastara ali kada??Za koliko godina??Naravno to se Vas ne mora ticati ako bar na 10 godina iskrojite iz zemljopisne karte clanice EU i ostane Vam karta bivse Yuge bez Slovenije,odnosno relacija Zagreb-Sarajevo-Beograd ali pazite da Vas i tamo ne uhvate jer cete u tom slucaju narednih dosta godina ostati kod kuce i strikati.....

 

Mrljavac je u pravu,austrijanci imaju poseban tretman sa nama.

 

Sretno cure.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala svima na odgovorima. znam da to nije nikakvo opravdanje, al stvarno me masu zivciraju ti austrijanci. koliko im prometa napravimo u grazu je neusporedivo s tim koliko ih malcice pokrademo. :-D nazalost, mi smo se taj put malo presle. inace, to da ex yu tretiraju drugacije je totalno istina. moja maloljetna poznanica je takodjer nedavno uhvacena u istom (ne)djelu. malu su zatvorili na 5 dana u celiju sa zenom koja je poubijala vlastitu djecu! da li se uopce maloljetnike smije zatvarati u zatvore za odrasle? i da, sjecam se da smo morale platiti h&m-u globu jer su, pazite sad ovo, zaposlenice koje su nas cuvale gubile vrijeme koje su trebale potrositi na uobicajene poslove, pa smo mi kao ostetile poslovanje ducana na sat vremena koliko je trebalo muriji da dodje i za to platiti 70 eura. plus, sjecam se kad je murijak gledao u moj pasos iscudjavo se koliko imam zigova na cirilici, jer sam putovala po srbiji, makedoniji i bugarskoj, te me priupitao koje sam nacionalnosti. :roll:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...neusporedivo s tim koliko ih malcice pokrademo. :-D nazalost, mi smo se taj put malo presle.

 

meni ovo nije normalno razmišljanje..

tko se maši za tuđe, tako svejedno gdje se toga mašio..da li je to austrija ili hrvatska tako svejedno..takva osoba je kradljivac, nema ni malo obzira prema drugome i drugima, ne poštuje ni tuđe pa time ni svoje..i ukrast će ponovo..

 

i svi hrvati zbog ovakvih sitnih lopovica će biti gledani i tretirani kao lopovi..

 

imaš malecka još puno da učiš, a krpice iz austrije ti neće pomoći da postaneš čovjek!!

 

imaš li roditelje?

kradu li i oni?

ovo je strašno..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje Armani,

 

Pa dobro sad.....cure su to radile i kad je islo je islo.

 

Sad ce im se to vratiti sa kamatama i imat ce dosta vremena razmisljat o tome.

 

Ja ih sad ne bi osudio jer vidim da im je prvi put (ne kradja nego da su u gabuli ) sad kada uvide koja je to zajebancija mozda im vise to ne padne na glavu ciniti.Prvi put se svima oprasta a mozda kasnije postanu uzorne cure.

 

Misljenja sam da za sve ima prvi put ... :-)

 

Cure gdje ste,ajde recite da Vam je zao...

 

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imamo roditelje ali nas ne vole. i ne brini, nece zbog nas sve hrvate gledati kao kradljivce, to bas nema smisla i ne da mi se ulaziti u takve rasprave tipa nisu svi srbi koljaci, nit njemci nacisti. oni koji tako misle ionako nisu vazni.uostalom, citavu sam stvar iskarikirala. al da imaju drugacije kriterije za ljude odavde, imaju makar nije da ih samo potkradamo nego i jako puno trosimo i punimo im proracun. ah krpice... nije to bas najgore sto radimo. ali u mom svijetu se recimo zatvara ljude koji se parkiraju na biciklistickoj stazi, koji sire govor mrznje, koji opravdavaju zlocine u osijeku. glupo je ocekivati da imamo sjajan pomladak koji je odrastao u devedesetima kad su krali apsolutno svi i za to nikad nisu bili kaznjeni. hvala svima na odgovorima, a pogoto dobronamjernom armanijukoji vjeruje u nas makar ne bi trebao, a osobi s dobrim roditeljskim odgojem zelimo zazeljeti da nek i dalje bude tako moralna, svijet bi bio ljepse mjesto kad bi svi bili takvi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje Armani,jos ne spavam

 

Stvarno sam dirnut Vasim odgovorom....u srce me dira

 

Nego ajde vi skupite 100 eurica,lijepo nadjite na internetu odvjetnika iz Graza ili nazovite Hrvatsku ambasadu u Austriji nek vam nekog preporuce,posaljite mu to i ljepo ce vam rec sta je na stvari da li da putujete ili samo relacija zg.-sa.-bg.

 

Ima li sta lap-topa kod vas??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dragi armani, koja korespondencija! posto totalno brijemo na krpice, nismo se nikad nadale da cemo razgovarati upravo s kraljem mode o nasoj stvari! a na lageru imamo samo koncarov model laptopa zvan nina, pa ako si zainteresiran... ti ili si napaljen na razgovor s dvije teroristice ili si neka ogromna dobricina. oboje je sjajno! imamo kontakt od nekog odvjetnika koji se bavi s nama gamadi iz ex yu i cak govori "nas" jezik. javit cemo se tipu i nadamo se najboljem, jer naravno da smo se 100X lupile u glavu zbog te gluposti. al ne mogu odolit a da ne dodam kako su austrijancima fakat u kurcu s tim kičastim habsburgskim dvorcima koje su gradili na racun podjarmljenih naroda u monarhiji, ruzni su im i silni balkoncici s cvijecem, repka im je godinama losa, imaju onog nacista u juznoj koruskoj (il di vec) i naposljetku bas mi je drago da se osjecaju nesigurno i ugrozeno u slavensko-balkansko-ugarskom okruzenju. ;-)

(e, a ja u veljaci ove godine putovah u njemacku avionom i sve je bilo ok, zbunj)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok cure,

 

Cekajte malo da se probudim i popijem kavicu,

nego inace sam cista dobricina a da sam i napaljen u kasno doba noci.......

 

a sto se tice vaseg putovanja u DEU i putovanja avionom ( uuuuuuuuuu pa ima se znaci para......a ja mislio ono sirotice.......) evo vam jedan primjer:

tip napravio kazneno djelo,mislim bas u Austriji ,neznam koje tocno ali isti slucaj pusten pa kasnije procesuiran.I vozi se on tako lijepo autom neko vrijemo po EU,putuje covjek isto kao i vi,poslovan covjek nema sta kad vidi vraga jednom na auto-putu ga pritisne pisat i stade on na tanksteli.Dolaze mu gospoda policajci,isprave na pregled kad tamo ono vidi dosla pticica...a onda...citaj prijasne postove.

 

Uzmite vi advokata pa da mi ne nagadjamo crne misli..

 

Kakav sad Koncar lap-top?? :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok cure,

Armani tu

 

kad se vec tako lijepo dopisujemo ajde mi molim Vas opisite kako je to bilo kad su vas uhvatili,mislim taj osjecaj.

 

Jel bilo ono drz...daj...nedaj...bris...ups...ajoj mama...

 

Jel bila frka-panika? :cry:

 

Pusti ti sad Koncar nego kad stize prava roba na lager??

 

Pozdrav Armani :biggrinlove: :biggrinlove: :biggrinlove:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija